tisdag 17 mars 2009

En superbjörn på bloggrunda


Rubriken stämmer inte riktigt. Det är nämligen inte björnen som läser bloggar på kvällarna utan det är jag på jakt efter lika roliga bloggar som min egen… nej jag skämtar bara!!!
- Brukar kolla fotobloggar.
- Letar efter inlägg som får mig att gapskratta minst tre gånger per kväll
- Vill gärna hitta "varma" bloggar som förmedlar känslor och dagliga händelser
- Gillar rapp-i-pennan bloggar gärna kryddade med lite sjukt humör, ironi och självdistans.

Ungdomsbloggar
Ja, jag medger det, jag läser (väl utvalda – av mig alltså) ungdomsbloggar också. Även om man är på gränsen till gammal så vill man väl ändå hänga med, eller hur!!? Hålla hjärncellerna i trim (pappa brukade lösa korsord – i avsaknad av Internet - och hans hjärna var i toppskick tills han fyllde 97. Då dog han.), förstå sig på dagens ungdom (mellan 16 till 30 alltså), lära sig något nytt och hitta roliga och konstiga saker. Det är så jag ser det.

"This Bear is here to save your day!"
Annes sajt hittade jag till exempel denna söta super björn som jag tycker passar utmärkt in på "Konst eller konstigt"-bloggen. Den är ritad av hennes dotter - som också är en baddare på headers (hennes blogg hittar i här. Och ja, jag bad om tillåtelse att använda björnen. Ni ser vad man kan hitta därute i cyberrymden!

Ett helt nytt vokabulär
Det finns flera fördelar med att följa ungdomsbloggar:
- man lär sig ett helt nytt språk
- man inser att syftnings- och stavfelen man själv gör är undantag från regeln
- man avundas ungdomarnas "teknik" att göra coola headers. Vill kunna, vill ha!!!

Allmänbildningen
Ja, den får sig också en uppsving- om man så vill!
Om ni vet vad "tummeli", sommarsoppe, glöhyppen, rompalt och kamse med fläsk är får ni hemskt gärna höra av er, då slipper jag googla alla. Den här killen vet!

PS. Använd INTE – Nr 7 Eye Cream om ni är känsliga eller allergiska mot… inte vet jag. Mina ögon svider och liknar gris-gluggor. Tuben åkte i soporna för 30 minuter sedan. "There is no such thing as a freebie… som min man brukar säga. Klok kille är vad han är! DS

11 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart formulerat må jag säga och jag håller med, har också testat den ögonsalvan...

Anonym sa...

Så får man ju en och annan "varning" i bloggarna också, DET är bra - så slipper man göra misstaget själv! ;)
Hoppas dina ögon återgår till det normala snabbt som tusan!

Jag letar förresten aldrig nya, roliga, skojiga bloggar - letar aldrig nytt folk IRL heller utan de bara flyger över mig. ;)

Ulrica sa...

Ja, visst blir man glad när man hittar en blogg som har det lilla extra - som när jag hittade din:)

Älskar Ninni/Fotografias bilder - har alltid gjort. Artlovers var cool och Käringafällan är skön.

Nu ska jag snart bli så där jobbigt djup på bloggen....:) Men det blir en cool bild till så jag är säkert förlåten.

Schysst text av Tony och jag bockar och bugar för omnämnandet...

Anonym sa...

Oj, har jag inspirerat till ett blogginlägg! Ser redan fram emot morgondagen! ;)

Nä, jag är inte ett dugg trevlig IRL!
Iallafall inte mot andra än kunder och gäster - har jag hört. >Skrattar för mej själv<
Grejen är nog den att jag trivs så innerligt väl i mitt egna sällskap att jag är nöjd och belåten utan sällskap. =) Så när man inte letar och söker, ja då kommer allt och alla av sig själva - iallafall här på landet. Hur det är i stan har jag ingen aaaaning om. Det är det som är så häftigt med dig, jag kan fråga dig om storstadslivet. ;)

"Skulle bara" se om jag hade fått något inlägg här på bloggen innan jag la mig, eftersom du hade skrivit hoppade jag in och kollade lite på din websida också. Himla häftiga tavlor du skapar! Jag har aldrig "fördjupat" förut, men nu har jag läst de fina artiklarna om dig och läget är glasklart!
Så duktig du är!!! =)

Olga T sa...

Jag småskrattar fortfarande åt hur jag föreställer mej dej hos optikern arrangerandes bågar. Ska till optikern på fredag, ska kolla in om där finns ngn annan fru som arrangerar bågar medan maken får fäst sin skruv. Ha det!

Ulrica sa...

Tack! Vad snäll du är - jag blir så glad. Jo, jag skriver det själv. Hur jag hinner vet jag inte men jag har ju alltid kameran i väskan tillsammans med papper och penna. Det är nog mitt sätt att koppla av, samla energi till allt det andra. Tack igen....

Mrs Bettan sa...

Visst är det kul att gå in på ungdomsbloggar. Det är ju det som håller liv i våra gamla hjärnor.
Och du med dina cremer, vad var det jag sa, det är bara hokus-pokus.
Kramis MrsBettan

Anonym sa...

Jag använder Barnängens tvål till min kropp, tycker jag fungerar bra och är tillräckligt. Blir så ren och fin i ansiktet då.

Anonym sa...

Men vad trist med ögonen, hoppas de är bra nu!

Jo nog finns det många ungdomar som är ruskigt duktiga att göra design :)

Vill du läsa en rolig blogg ska du kolla in min kompis Magnus blogg...hahaha där får man skratta! Jag har han som länk

Ha en bra kväll, kram!

Anonym sa...

Min man säger : "You get what you pay for", ungefär lika klokt som din mans kommentar.

Tack för hänvisningen hem till mig. Jag håller med dig om läsningen av ungdomsbloggarna och vad man kan ta med sig från dem, men det finns de som är så makalöst dåligt skrivna (eller att man inte kopplar humorn/innehållet/språket), men det värsta är dessa egobloggar som till 120 % för bara skrivaren. De orkar jag inte med, inte ens att spionera på (som för alandel kan vara en rätt kul sysselsättning).

Jag fick också Kottebys bok igår, jag kan inte tro att det var han som skrivit adress och i mitt fall dedikationen i boken, det var en totalt kvinnlig handstil. Tänkte du på det?

Anonym sa...

men du. Kan du då förklara hur det kommer sig att vissa bloggar, som är såååå tråkiga att klockorna stannar, verkar ha sååå otroligt många läsare? Det övergår min fattningsförmåga! Och håller mig vaken om nätterna! ;)