onsdag 25 mars 2009

Gratis lunchunderhållning


Det kan vara bra att alltid ha en liten kamera i handväskan. Annars hade jag inte kunnat visa er bilden som är bevis på hur svårt det kan vara att fickparkera.
Satte mig vid fönstret i min favvo Thai restaurang "Phuket House" på St. Eriksgatan i Stockholm. Slötittade genom fönstret när jag såg en gammal Volvo 245 från sen 1980-tal att ta beslag på en (legal) parkeringsplats utanför.

Kortvarig glädje
Killens glädje över denna "dyrgrip" blev inte långvarig. Bara några sekunder senare dök en Ford Transit van upp, en herre hoppade ur bilen och lyckades övertyga Volvo-ägaren att lämna platsen ifrån sig till honom. Jag utgår ifrån att både längden och bredden på lastbilschaffören avgjorde saken till dennes fördel. Det stod José på bildörren...

Tio försök
Och det var nu den gratis lunchunderhållningen började. Själv är jag en urusel fickparkerare och då har jag ändå en liten bil med fönster bak. Så jag gladde mig oerhört över Josés tio misslyckade försök att få in Transiten i luckan. Vid varje försök stod trafiken still i sisådär 30 sekunder. Resultatet av hans idoga försök ser ni på bilden. Ja, ja, skadeglädje är den bästa glädjen... ibland.

PS. Jag tog bort namn och telefonnummer på bilen. Vill ju inte bli hotad till döds ;-). Lunchen då: jo den var underbart god och lagom het för att 1. tina upp mig 2. värma mig inombords och 3. rensa bihålorna. DS

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha...så fint att få lite underhållning till maten :) Inte skulle jag försökt fickparkera det stora åket där....fickparkerar ibland men hellst inte då det är mycket traffik och man kanske måste göra om parkeringen.

Har du sett den där bilen som kan fickparkera själv...hahaha, galet vad otäckt det måste vara att släppa över ratten till en dator som fixar in bilen!

Kram och godnatt

Anonym sa...

Den där showen hade jag också njutit av att se!!! :)

Anonym sa...

Min bilddatabank? Google! What else!?! :)

Anonym sa...

Haha..skulle se om du gjort något nytt inlägg...och ser att jag kallat mig för Lea i min kommentar :) Ja, kanske skulle man byta namn men nä, jag gillar Lena.

Kram