Tågets destination idag är ”Valfritt”. Alltså kan man bestämma själv var man vill bli upplockad, och då valde jag stationen ”(Jul-)mat". Jag älskar ju mat alla dagar på året och har en förkärlek för asiatisk mat, men jag testar också gärna nya smaker från andra länder.
Julskinka
Som ensamhushåll köper jag ingen hel
julskinka som jag sedan måste äta i flera veckor. Istället satsar jag på
färdigskurna skivor från olika leverantörer. När jag besökte mitt Postnord utlämningsställe
inne hos Willy:s snubblade jag över den här skinkan. Bästa skinkan ever kan jag
säga. Lite tjockare, saftiga skivor med griljering som faktiskt smakar dijonsenap. Den sitter dessutom kvar på skivorna. Bara en sån sak, för ögat vill ju också äta;-)
Finska lådor
Paula brukar prata om finska lådor till jul,
det gör min bästis Yvonne också. Hennes man brukar till och med göra egna
lådor. Nu har jag ju förmånen att ha min lokala ICA några hundra meter bort,
och den bjuder på olika finska lådor. Leverlåda, morotslåda och kålrotslåda.
Leverlådan går bort då den innehåller sirap och russin, morotslådan dissas även den då jag inte gillar morötter, men kålrotslådan har jag testat och redan
köpt min andra låda. Smällde på rejält med kryddor så att sötman försvann.
Rekommenderas.
Trompe d’oeil
För exakt två veckor sedan, lördagen den 22
november berättade jag om Trompe d’oeil äpplen. Idag visar jag er ICAs senaste
sortiment av färgsprakande trompe d’oeil bakelser: röda och gröna julkulor, citron
och mango. En fröjd för ögat!
Lura ögat
En trompe-d’oeil bakelse (franska för
"lura ögat") är en superrealistisk dessert som ser ut som en frukt
(t. ex. mango, hallon, persika). Den är fylld med vit chokladmousse och olika fruktpuréer.
Det krävs avancerad teknik med flera frys- och glasyrmoment för att skapa
illusionen. Bakelserna ser ut som riktiga frukter, handfärgade(!) med ätbara
färger. Ett rent handarbete alltså, och jag har full förståelse för priset.
Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.
Karin har uppfunnit temat.
Färgsprakande DECEMBER!

2 kommentarer:
Julskinka hör ju till julen men man behöver ju inte överdriva, här griljerar vi ju själva och ett och ett halvt kilogram har redan slunkit ner, jag kunde inte hålla mig som du vet. ;)
Tackar för tipset där angående det skivade, kan ju vara något att ha på mackan det också.
Finska lådor är ju nytt för mig om jag minns rätt, kan vara värt att prova.
Ha det bäst nu Bp.
Perfekt med färdigskivad julskinka, jag brukar som du vet beställa hem julmat via Sturehof har det blivit på sistone. Detta år är jag ledig några dagar innan julafton, så i år tänkte jag köpa hem maten och laga lite själv, men nån stor skinka blir det inte, färdigskivat låter ju toppen!
Fantastiskt vackra färgglada frukter, snacka om färgsprak!
Ha en fin kväll!
Kram
Skicka en kommentar