onsdag 2 oktober 2024

Vatten, öl och Manufactura








Bästisen Yvonne har landat i Dublin, Irland och självklart har hon försett mig med (passande) bloggfoder. Kort efter landningen fick jag en bild på en tetra med vanligt irländskt vatten. Snygg förpackning:-) Med andra ord rekommenderas det fortfarande inte att dricka kranvatten i Storbritannien.

Five lamps
Inte kan man leva på Yeats bubbelfritt vatten när man är i Dublin. Då är en Five Lamps öl betydligt mera typiskt irländskt. Det är förresten ingen Guiness utan en IPA. Tusen tack för bilderna och infon Yvonne:-)

Manufactura
Och vad kan jag bjuda er på från min hemmaplan då? Ja, varken vatten eller öl utan ett alkoholfritt besök hos det sprillans nya caféet Manufactura på Döda Torget (Täby Torg) vid Täby Centrum. Stället är pyttelitet, ägarna är lite äldre, priserna är låga (med Täby mått mätt) och utbudet är ett himmelrike för alla som gillar söta bakverk. Är övertygad om att caféet (namnet påminner om ”manufacture” = tillverkning) kommer bli väldigt poppis bland pensionärer. Och äntligen har den gräsliga svarta byggnaden fått ett trevligt innehåll. Önskar ägarna ett stort lycka till!

5 kommentarer:

nalta norrland sa...

Att inte kunna dricka kranvattnet måste vara besvärligt.
Eller är det bara jag som tycker det känns märkligt, vi i Sverige är bortskämda med rent vatten…
Bra med ett billigare alternativ och att köra kombinerat go fika och lunch måste vara ett bra koncept.

Susjos sa...

Kul att Yvonne förser dig med lite bloggfoder. Verkligen en annorlunda vattenförpackning där i Irland. Dricker man inte kranvattnet i Storbritannien, nu blir jag fundersam, hur har jag gjort i London? Mest druckit öl tror jag, haha! Ölen på bilden ser smaskig ut!
Va fint det nya caféet se rut i Täby, och rimliga priser, kan ju inte bli bättre!
Ha det fint!
Kram

LillaSyster sa...

Snygg blå gatupratare, hoppas också att det ska gå bra för de nya caféägarna.
Vi är lyckligt lottade som kan dricka vattnet som kommer i kranen. Även om jag precis läste att min kommun kommer att höja priserna på vatten och avlopp med runt 50kr i månaden nästa år. Ha en bra kväll!

Äventyret framtiden sa...

Ölen ser jättegod ut. Kranvatten dricker jag i kopiösa mängder och mår bra. Caféet ser trevligt ut och snyggt invändigt också...dit skulle jag säkert göra ett besök om jag fick något i mera saltig väg till kaffet.
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Jodå, visst kan en dricka vanligt kranvatten i GB. Jag har alltid gjort det. Men är inte direkt så känslig. Ölen ser väldigt god ut och givetvis kul att testa olika varianter. Dessutom här på bilden serverad ur ett häftigt glas. Och vattenförpackningen var också snygg. Bra att slippa plastflaska.
Kul med ett nytt café i dina trakter och perfekt med lie uppiggande här i byggnaden. Hänger på och önskar ägarna lycka till.