söndag 20 oktober 2024

Skyltsöndag #493

Veckans skyltmix innehåller inget bidrag från kompisarna Yvonne och Dave. Yvonne har ju underhållit er förra Skyltsöndag, i onsdags och i torsdags. Det är jag väldigt glad och tacksam för. Dave bidrog ju med en skylt från det lokala spaet förra Skyltsöndagen (också), men i veckan tänkte han nog inte på Skyltsöndag. Han mejlade nämligen och berättade att hans mamma hade gått bort i torsdags, 97 år gammal. Ett fantastiskt ålder att uppnå, även om jag själv inte har den ambitionen. Antar att jag pratar för er alla mina kära skyltare när jag säger: ”Our sincere condolences Dave!!! 

Nu till skyltmixen
Hade aldrig hört talas om Dryckeskonsult som visst har funnits i över 15 års tid och har sitt huvudkontor på Linnégatan på Östermalm. När jag såg bilen och företagets slogan lärde jag mig nåt nytt också: Merch trodde jag användes bara i samband med artisters merchandise (varor) på konserter, men icke. Har ju aldrig påstått att min allmänbildning är nåt att hurra för;-) 

Här studsade jag till. Som ni ser är det två vuxna skyltdockor som uppenbarligen skyltar med jeans. Logiskt, då de står i Jeansbolagets skyltfönster. Men sedan undrade jag vad ett vuxet huvud hade att göra på ett barn som dessutom har bröst. Ville butiken kanske visa att även kortvuxna personer kan hitta jeans där. I så fall – eloge! 

The race is on – hahaha:-)

Veckans höjdare: Och var tror ni att jag har hittat den här skylten då? Tror att den har varit med för sisådär åtta år sedan, men den tål att upprepas för den är så himla kul – toalettskylten hos McDonalds i Täby Centrum alltså.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Hade noll koll på dryckeskonsult. Kanske har du rätt om jeans till alla långa som korta. Du får gå in och göra ett studiebesök:)
Japp den glada skylten tål verkligen en repris. Ha en bra kväll!

Äventyret framtiden sa...

Den sista skylten är härlig.
Antagligen är det tanken bakom jeansen, att de har jeans för alla typer av människor i olika åldrar. Hur som helst så har de lyckats i och med att vi försöker tänka till och inte "går" oberörda förbi.

Guldkryckan sa...

Our sincere condolences Dave....absolut.

Nu för tiden är väl toaletter könsneutrala, tiden går framåt verkligen.
Dryckeskonsult var något nytt för mig, låter som en bra grej, de har ju hållit på 15 år så bra måste det ju gå.

Tillönskar dig en fin kväll Bp.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Our sincere condolences Dave....Så tråkigt att läsa detta.. Men en väl bra ålder må jag säga! =) Tankarna går givetvis till honom och familjen!

Härliga skyltar och Dryckeskonsult har jag hört men aldrig sett det annonserats om det.
Fullt race i trappor är ingen bra ide, det kan skada mer än ha roligt!

Toalett skylten var härlig, har de bett barn rita upp den tro?
Håller med om Jeansbolagets skyltning tänker bra om de även anser att kortväxta kan köpa sina kläder där, då är dom värda en eloge..

Ha nu en härlig söndagskväll, för egen del skall jag kurera mig under täckets värme! =)

Kram

Anki sa...

Sorgligt med Daves mamma .. instämmer i orden ”Our sincere condolences Dave!!!
Kul skyltar tål att återbrukas!

byblixtra sa...

Håller så klart med: Our sincere condolences Dave.
Nog var det en märklig docka med större överkropp, ser ut som ett hopplock från två skyltdockor.
Första gången jag ser en nödutgångsskylt med med symbol för personer med funktionsvariation.
Ja, den toalettskylten är kul!

Susjos sa...

Ja, skicka våra kondoleanser till Dave,verkligen!
Dryckeskonsult var något nytt för mej också? Får kolla in länken.
Jeansbutiken med den korta skyltdockan, lite skumt är det allt?
Toaskylten på McDonalds är finfin!
Tack för att du kör vidare med skyltsöndagen!
Ha en fin kväll!
Kram

Åke sa...

Snygg stilren Kango :) Ja exakt rullstols gubben ser at att ha siktet på att vinna kampen... undra bara hur det går i trappen? Jag ska fråga vad en kompis säger om den skylten som just fått ut sin splitternya Permobil. Den var sju dagar i onsdags. Han har suttit rullstol i 60 år dvs hela livet och brukar ha åsikter på saker och ting. När den här Stordalen öppnade sitt hotell var han dit och skulle käka lunch (synd jag inte var med) för vet du vad? han kom inte in genom entrén. Dom fick lov att öppna en sidodörr så han kunde åka in. Streck människorna verkar klippa sig hos samma frsör ;)

Hannas krypin sa...

Hade inte heller koll på dryckeskonsult. Det var nytt för mig. I övrigt sitter jag och ler här för mig själv. Vilka trevliga skyltar du bjuder på. Ledsamt med Daves mamma. Det är verkligen en hög ålder att uppnå.

Ditte sa...

En lättsam och fin skyltsamling. Men ledsamt med Daves mamma. Å andra sidan hoppas jag hon levt sitt liv. En fantastisk ålder. Inte heller jag har den ambitionen eller tanken vad gäller åldern. Instämmer i det du skriver " Our sincere condolences ".
Vad gäller jeansbutiken är ju skyltningen lite tvetydig. Men väljer att tolka den som att de även har jeans för de som är korta.
Dryckeskonsult bilar har jag sett men inte tänkt närmare på dem. Men "merch" i detta sammanhang skulle jag inte tänkt på .
Och visst håller toaskylten än idag. Absolut.

BP sa...

Dave ar läst era fina kommentarer, men inte lyckats kommentera från England. Så han har bett mig att publicera hans kommentar här:
'Thank you for your condolences on the death of my mother'.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
PROFESSORDEUTSCH sa...

Alltid sorgligt med dödsfall.... :(
Din gröna skylt är ju bara för rolig, rullstolen jagar.... :) LoL
Sista skylten borde kunnat vara ritat av vilket barn som helst...
Ha det gott!

Paula sa...

Min dryckessmak är inget att skryta med, ge mig en bärs och jag är nöjd...men du gjorde research du. Skyltdockan??? Någon behagar skoja, dom har nog satt en praktikant i arbete..Ja självklart deltar jag i kondoleanserna, en mamma är en mamma oavsett hur gammal hon är. Min mamma hade precis fyllt 48 när en hjärnblödning ändade hennes liv. Tur vi inget vet...