onsdag 23 oktober 2024

Du är vad du äter






Du är vad du äter var visst en tv-serie som gick mellan 2005–2012. Har faktiskt inte sett programmen men när jag ”strosar runt” hos Asian FoodMarket i Täby Centrum börjar jag undra. Ni minns väl det här inlägget!? Där uttryckte jag även min oro över att butiken inte skulle komma vara långlivad. Kan med glädje säga att jag verkar ha haft helt fel. Skönt:-) 

(Snabb-)nudlar
Nej, jag har inte ändrat mig och har varken testat ankfötter eller livmoder-mat från grisar. För det finns faktiskt alternativ, nämligen snabbnudlar. Hyllmeter av japanska, koreanska och vietnamesiska varianter. Så jag har börjat med att äta mig genom det japanska utbudet som är gigantiskt. 

Svamp
Vill man piffa upp de olika nudelsopporna (Ramen här) kan man med fördel göra det med svamp, bland annat. Testade torkad Shiitake, men den är alldeles för seg. Däremot är Black fungus (skogsöra) en perfekt smaksättare i olika soppor och såser. Skogsöron är rika på protein, fett, vitamin B1 och B2, kalcium, fosfor, järn och karoten. Och gott är svampen också:-)

Som sagt – jag är vad jag äter…

PS. Rubrikbilden är också matrelaterad. Den är tagen på McDonalds och visar Gudkryckans Kapten Blåtand som har lämnat sitt hem i Göteborg tillfälligt för att vara prao i en av Donkens kassor i Täby Centrum – hahaha:-) DS.

6 kommentarer:

LillaSyster sa...

Oj oj oj vilken sur min kassörskan har. Knacke Donalds var 100 år sedan jag åt på - för dåliga burgare tycker jag. Ha en bra kväll.....här blev det bakslag på förkylningen.

Äventyret framtiden sa...

Tänk ändå att jag inte har hittat annan svamp här än champinjoner. Skulle bli jätteglad om jag hittade torkad svamp...
Kapten Blåtand! tänkte jag också..när jag såg honom.
Ha en fin kväll!

Jossu sa...

Jag har bara smakat svamp några gånger och gillar inte konsistensen, men en torkad variant kanske skulle passa mig bättre? Och skogsöra är ju ett så gulligt namn att jag inte kan låta bli att vilja provsmaka.

Susjos sa...

Börjar du bli en japanska tro? ;-) Svamp är gott, perfekt att blanda i nudlar kan jag tänka mej.
Sedär ja, Kapten Blåtand är ute och luftar sig, tagit sig ända hit till östkusten minsann ;-)
Ha en fin kväll!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Jag brukade se det programmet emellanåt, ett och annat lärde man sig faktiskt.
Nudlar är gott ibland, men inte i oändlighet ...

Ditte sa...

Håller helt med dig vad gäller euforin för dessa asiatiska livsmedelsbutiker. Har en här helt nära där vi bor, Visserligen med ett kinesiskt namn; China Li , men ett besök där är en resa genom Asien. Sen blir det ofta besök i den stora asiatiska butiken vid plattan. Enorm och i två plan. Verkligt mycket roligt och intressant utbud.
Kul att butiken i Täby C verkar vara välbesökt. Alltså fler än vi som uppskattar utbudet.