onsdag 16 oktober 2024

6 snabba en onsdag




1. Vilket fint initiativ! Fashionabla Biblioteksgatan i centrala Stockholm samarbetar med Cancerfonden. Tack Yvonne för bilden.

2. Covid-19 – vaccination #6 avklarat. Det var visst uppstart för influensa- och covid-19 vaccinationer idag. Medan det stod en lång kö utanför Vaccination Direkt vid Täby Centrum tog min vårdcentral bara emot bokade besök. Tre veteransjuksköterskor (65 plussare) tog hand om kunderna. Ingen väntetid, ingen kö och ett trevligt samtal.

3. Brunnslock. Snubblade över det här gamla brunnslocket idag. Läckert.

4. Dos med höst. Precis som jag fick min dos Covid-vaccin idag fick jag även en ny dos av höst idag. Nu räcker det tror jag;-) Tänker på trädet här. Vädret var helt underbart, men 6 grader aningen kyliga. Men man kan ju inte få allt här i livet.

5. Någon har satt ditt Kylian Mbappé. Det är jag helt övertygad om. Har jag fel kommer jag aldrig säga mera att jag är en duktig människokännare;-)

6. Barcelona-Hammarby i damernas Champions League om knappt en timme. En sådan höjdarmatch på en onsdag, det kan inte bli bättre. Tack:-)

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så fina foton hela vägen ut...från början till slut. Nu är vi sexiga både du och jag vad gäller Covidsprutor. Skönt att ha det gjort...
Ha det gott!

Anonym sa...

God sen kväll. Nu när jag inte kan kommentera via datorn så måste det bli anonymt. Funkar inte med annat. Tyvärr förlorade ju Hammarby rejält..Trist.
Ja, vad gäller Mappné är det knepigt. Hoppas och önskar du har rätt.
Fint at du är vaccinerad. Väntar lite eftersom jag är förkyld.
Fina höstbilder att njuta av och extra fint med Yvonnes bild från Biblioteksgatan. / Ditte

Susjos sa...

Jättefint på Biblioteksgatan, verkligen!
Brunnslocket var också tjusigt, liksom höst-trädet, när solen skiner och de färgglada löven är kvar på träden är hösten fin!

Tänk, vi sa samma sak här hemma angående Mbappé, det är kanske någon som vill sätta dit honom, för är det något han har så är det ju pengar i massor!
Ha det gott så här mitt i natten, hoppas Hammarby-tjejerna vann!
Kram!

Linköping sa...

Det är verkligen höst. Bra att du slapp köa. Trodde bara att det var aktuellt med vanlig influensanvaccin och att covidvaccin var ute. Ha en bra torsdag!

Anki sa...

Fint där på Biblioteksgatan!
Jag är kanske ingen människokännare, men min magkänsla säger att du har rätt ang. Mbappé ...
Fint att ha det gjort med vaccinationerna - tack för påminnelsen ... måste få det fixat jag också!
Svar: Haha ... kul att jag lyckas få igång dig ... och även mig själv, för nu var jag ju också tvungen att kolla efter gator i Täby :)

Guldkryckan sa...

Skönt att slippa köer vid vaccination, ett föredöme tycker jag. 👌
Min tur blir det efter höstlovet eller under höstlovet om jag har en väldig tur.

Nu tillönskar jag dig en fin eftermiddag Bp

Guldkryckan sa...

Ps: Det har blivit populärt att försöka tjäna pengar på det viset, tror inte heller han är skyldig.
Har vi fel så kan vi bilda förening och få Eu bidrag. 😉

Hanneles bokparadis sa...

finns säkert brunnslock med dikter även i huvudstaden.

Annika sa...

Ja vad fint med Biblioteksgatan! BRA där! OCH sååå vackert höstträd. Bästa tiden på året, tycker jag. Jag vet att du inte håller med. MEN du får njuta av alla soliga höstdagar, hoppas det blir många för dig!

Anonym sa...

Djeeez vad snyggt det där brandröda trädet är! Osäker på vilket träde det är men det är ju strunt samma. Tycker faktiskt höstträd är vackrare än sommarblommor, förmodligen för att träden är så mycket pampigare och för att de saknar konkurrens, de sticker ut! Ja du, angående våldtäktsanklagelsen kan jag inte ens gissa, jag tycker nu det senaste är att det är ett missförstånd, hur man nu kan missförstå ett ja eller nej..