tisdag 16 november 2021

Weekly photo challenge: Vecka 45 – ”Ramla”

Ramla ur
Kan ju inte låta bli att som vanligt tänka på fotboll först när jag ser veckans tema. Dessa tankar ökar absolut inte antalet läsare av min blogg, men ”so be it”;-) Tänker på Allsvenskan och lagen Örebro och Östersund. Båda ramlade ur Allsvenskan och får börja om i Superettan. 

Ramla ner
Sedan kan det ju hända lite skrällar också i kvalspelet till VM i fotboll i Qatar 2022. Det är inte bara Sverige som ramlade ner från plats 1 i kvalgruppen. Laget fick fin sällskap av Portugal och igår också av Italien. Det värsta som kan hända nu är att Sverige riskerar möta dessa två svåra lag i playoff-spelet i mars nästa år. Playoffen är så komplicerad att jag inte ens försöker förstå mig på det. 

Bilder
Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men de tolkar ”ramla” rätt så bra tycker jag;- )

Det är inte bara istappar och snö som ramlar från tak i Vasastan

Lätt att ramla på den här isgatan.

Har ingen förklaring till varför jag alltid känner mig otroligt frestad att putta på högar som denna. Bara för att se att allt ramlar. Det är nog barnet i mig som minns när jag hade byggt ett jättehögt torn med klossar, slog till det och hela tornet ramlade.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera bidrag till temat ”ramla” hittar ni här.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Du kan väl testa nästa gång du kommer in i butiken och se ifall dominoeffekten uppstår =) Eller så låter du bli......
Snygg tolkning på veckans tema! Ha det gott!

nalta norrland sa...

Ramla hit och dit men Du lyckades bra med Ditt ramlande 👍 att fotbollslag liksom andra lagsporter ramlar ur serien låter märkligt… men vad vet jag 🤷‍♀️
Nu börjar ramla/halka omkull säsongen.
Idag är jag trött 😴
🤗

Klimakteriehäxan sa...

Visst får man lust att utlösa dominoeffekten ibland när varorna tornar upp sig i butikerna! Men hittill har även jag stått emot.

Violen sa...

Det där med fotbollens ramla ner och ramla ur förstår jag mig inte på. Men vad det kan innebära att ramla på en isgata har jag helt klart kännedom om.
Ha det gott!

Ditte sa...

Härlig tolkning! Visst var det en del ramlande i allsvenskan. Men roligt med lite nytillskott. Kanske får Sverige börja träna mer som ett lag om de ska nå lite höjder i fotboll. Känns ibland som om de spretar en del. Ja, det är det ju fler lag som gör. Och ett bra motstånd är ju inte helt fel det heller. Å andra sidan var ju kanske inte Georgien det bästa lager i sig men i matchen mot Sverige var de ju det. Spännande blir det verkligen.
Och visst är det mycket som kan ramla. Man får se både upp och ner.

Paula Merio sa...

Vet du, jag har aldrig begripit hur Allsvenskan kan vara en högre liga än Superettan! Namnet super går ju inte att trumfa med ordet all...hahahaha
Jag har ju ramlat och slagit mej fördärvad bra många gånger under min livstid, hoppas så att jag ska vara färdig men den biten...
Lekt med klossar har jag förmodligen inte gjort, i alla fall inte byggt med dem, kanske stuvat in dem i en låda...
Härlig tolkning, fotboll är inte min grej men jag har absolut inget emot att läsa dina fundileringar i ämnet!

Ama de casa sa...

Ojdå... Italien också? Playoffen blir nog inte en dans på rosor för Sveriges del. Om inte du fattar hur det ska gå till så tänker jag inte ens ge det hela ett försök :-D

Snygg tolkning! Och visst känner man en stark längtan att putta till såna där torn... ;-)

Anki sa...

Snygg tolkning på veckans ord ... och jag gillar ju dig och dina inlägg vare sig du skriver om fotboll eller inte! :)
Haha ... där har vi nog samma önskan och känsla! Tänk att få knuffa omkull en sån där staplad hög någon gång!

Svar: Vitmossesläktet är stort och kan se väldigt olika ut ... ska nog inte gå in på det här, för då blir det en hel uppsats :)
Trattisar brukar kunna plockas tills frosten blir för hård, eller att snön gömmer dem. De är inga favoriter, men torkade duger de som krydda :)
Trädstammen får vara kvar där den fallit eftersom det är ett reservat ... och då är det ju bra med ett trappsteg över - och har faktiskt inget med pengar att göra. :)

Stare Ström sa...

Kan du inte försöka att putta till de där högarna och så rapportera hur det gick!

christian sa...

Sverige gjorde bort sig mot Georgien . . . synd å skam . . . kanske inte intåget av Zlatan var så positivt, tyckte nog att en del underpresterade/såg aningen hämmade ut (Isak?) . . . å andra sidan är Sverige bättre när man inte förväntar sig nåt

KajsaLisa sa...

Förstår känslan, lite diskret putta omkull julen. Usch dom där isiga trottoarerna börjar dyka upp nu igen. Nedfallande föremål låter rätt ont tycker jag.
Svårt tema, men du klarade det galant.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det er så artig å se av vi - og noen især, klarer å koble flere av ordene i utfordringen til et tema som går igjen. Du har fotball, Ditte har Peking... hva jeg har aner jeg ikke, men det er nok en eller annen som kan skimte en sammenheng ;:OD)

Vilt og vakkert sa...

Og Kajsa har rocken! Den glemte jeg et øyeblikk...