måndag 15 november 2021

Glad måndag i ”punktform”

Dagens lunch på Asian Barbeque Bistro. Det ni tittar på är bläckfisk (såklart;-)
Har berättat om Gzim förut, men den här gången har någon försett pojken med en mössa, så att han inte fryser.
En skada på marken i parkeringsgaraget. Skadan påminner om en världsdel. Frågan är bara vilken;-)

Bästisen Yvonnes senaste inköp - en orange Amaryllis med ett konstigt namn som påminner om en Hippopotasmus respektive en hyppodrom.

Visst är den söt! Farsdagspresent till Yvonnes man. Taxen är ett bokstöd, inget annat;-)

Fotboll - Spanien
Nu får Sverige alltså försöka ta sig VM 2022 i Qatar via playoff, då laget förlorade med 1-0 mot Spanien igår. Sverige gjorde en bra match med tanke på att Spanien hade 78 procent bollinnehav. I 85 minuter lyckades försvaret håller tätt, sedan var det kört.

En tröst är att ett oavgjort resultat ändå inte räckt för direktkvalifikation och att direktplatsen inte förlorades mot Spanien utan mot Georgien i torsdags. Förutom denna katastrofala insats gjorde Sverige ett förväntat resultat med andraplatsen i tabellen efter Spanien.

Fotboll Portugal
Lika många poäng och gruppfinal. Då skrällde Serbien och avgjorde mot Portugal i den 90:e minuten. Serberna till VM – och portugiserna till playoff. Blir genast mycket gladare när jag ser att ett storlag som Portugal med Ronaldo i spetsen går samma öde till mötes som Sverige. 

Damkronorna – OS 2022 i Peking here we come
Efter storvinster mot Slovakien och Sydkorea, som också Frankrike slog bekvämt, väntade en gruppfinal på söndagen mot fransyskorna. Men Frankrike bjöd upp till kamp – och Sverige fick anstränga sig rejält för att till slut vinna med 3–2. Därmed är Damkronorna klara för OS-turneringen i februari. Är inte speciellt intresserad av ishockey, men blir glad över att damlaget efter några misslyckade år på isen har tagit sig tillbaka till finrummet.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilderna har inte ett dugg med inlägget att göra, men de gör mig och förhoppningsvis även er glada:-) DS.

17 kommentarer:

Ditte sa...

Visst piggar bilderna upp. Och inte minst hockeyn på damsidan.
Minns berättelsen om Gzim och tycker att skulpturen är så fin. Så tänkvärd. Har sett annat som Knutte Wester gjort och det talar också till mig på ett speciellt och berörande sätt. Taxen som bokstöd är jättefin liksom den speciella orange amaryllisen.
Vad gäller matchen såg jag den också. Men funderade över hur herr Andersson resonerade. Såg att det var många som gjorde det. Och att Sverige förlorad emot Gerogien var ju taffligt.
Kul att Serbien skrällde mot Portugal. Och ett lag är ju ett lag och alla spelare är viktiga- Räcker ju inte med en eller ett par.
Bättre på damhockeysidan. Stort grattis till en plats i OS 2022 i Peking.

christian sa...

Kan det vara bläckfisk jag skådar på bild ett?
Gzim var väldigt gullig, säkert även utan mössa . . .
Världsdelen känner jag inte igen . . . blomman var fin å taxen en suverän present . . . just bokstöd kan ju ofta vara väldigt tråkiga!

nalta norrland sa...

Jag trodde taxen var av choklad 😅
Vad åt Du för något egentligen, vad är det för mat på bilden? Du måste ju berätta utförligt 😄
Idag vilar jag mig i form… det blev lite mycket igår.
Att det dessutom regnar gör mig inte direkt piggare.
Elin hemma idag oxå då alla koppor ska vara läkta/torkade… så går jag mejl från Elins mentor och känner att jag skiter i om Elin smittar något med vattkoppor eller om någon vattkoppa blir infekterats, jag skickar henne till skolan i morgon… varför? Jo enligt mentor missar Elin så mycket och allt hänger på betyg… det känns som om vi lät Elin få vattkoppor för att det är skoj… som om det var ett val.
Irriterad som faan, med tanke på att mentorn har fyra ungar borde han begripa att sjukdom kommer vare sig det passar eller inte.
🤗

Geddfish ♥ sa...

Många glada punkter på måndagslistan! Mössan på Gzim är så söt. Så gör de här i stan också ibland, sätter på mössa och halsduk på statyerna.
Taxen var underbar och amaryllisen har en härlig färg, glad blev jag.
Bara inte glad åt mörkret. Ska snart ut med varseljacka och extra ficklampa när jag cyklar iväg, brrrr.

Klimakteriehäxan sa...

Förlåt men hur kan man ha gjort en bra match om motståndaren haft bollen 78 procent av speltiden??? Och varför tjata om Forsbergs "tre fantastiska målchanser"? Det är ju målen som räknas, inte chanserna!
Besviken var jag. Så det så. Och Zlatan byttes in för sent. Så det så. Undrar vad du har på den där tallriken, är det bläckfisk?
Mössan på statyn är rar. Karin Boye, som står staty i Gbg, brukar få både mössa och halsduk när det blir vinter.

LillaSyster sa...

Schysst att ge grabben en mössa. Kan tro att di skrek rakt ut igår, när det blev som det blev med fotbollen. Du får också kvista iväg och köpa en orange amaryllis =)

Stefan Karlsson sa...

Underbar skulptur av Gzim. Omtänksamma personer i hans närhet.

Carita sa...

Nej hahaa... lunchen ser ut som ett gäng löständer!!! 😱😂

Trist att Sverige inte klarade oavgjort. Orkade inte se matchen, blir för sent för mig att vaka här i Finland till 00.00 men hörde resultatet i dag.

femfemman sa...

Bläckfisk, nej tack. Så segt! Och de läbbiga sugfötterna. Usch!
Nu får vi hoppas att Sverige slipper möta Portugal i play off. För då är deg nog kört!
Ishockey... inte alls min grej! Tittar aldrig, varken på damer eller herrar. Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Bläckfisken såg jättegod ut och vilken tur att statyn slipper frysa om huvudet, riktigt snygg staty. Jag vet inte vilken världsdel men jag misstänker att dom försöker invadera det lilla landet uppe till höger, bara för att dom är så stora själva:)

Ama de casa sa...

Visst blev jag glad av bilderna, inte minst av att nån vänlig själ hade försett Gzim med en mössa :-)

Känns som Sverige får ett hårdare motstånd i kvalet nu när Portugal åkte till playoff... Men jag håller såklart tummarna för att "di svenske" ska ta sig hela vägen :-)

Duktigt av tjejkronorna!

Anki sa...

En bra sammanställning på sånt man blir glad av - ja förutom bläckfisken som inte alls är något jag vill ha. Nu har jag ju aldrig smakat, men jag tror inte jag gillar det - hm ... knäppt, men den ser bara läskig ut!

Gunnel sa...

Håller med Anki...bläckfisken tilltalar mig inte alls, men jag gillar statyn med pojken och absolut den lille taxen. En riktigt orange amaryllis hade passat hos mig. Växer den och blir stor som en flodhäst, tro?

Susjos sa...

Glada bilder på en måndag! Mums med bläckfisk, minns den goda grillade bläckfisken som jag åt i Malaga i september!
Kul att damkronorna är vidare till OS, och med fotbollen är det som det är, vi får hålla tummarna att det går vägen!
Fint bokstöd och fin amaryllis!
Svar: haha, kanske är det mina morgonturer runt Puerto Rico som gör mej sliten! ;-D
Ha det gott!

Annika sa...

Mmmmmmmm.... Viljen god mat på bild ett. JA TACK!!!
Gillar statyn med mössan på!!
Taxen så söt.
Kul med damkronorna.
Men, alltså ... gud jag är ju så borta vad gäller fotbollen ... Blir förvirrad. Är det inte nu i dec som det är VM?
Eller är det nästa år? Trodde att det var i år.
Du ser, fattar noll.
Jag måste ha missuppfattat detta rejält. Trodde de kvalade till december nu? Men fattar nog att jag tänkt helt och hållet fel. DET är alltså inga matcher, ngt VM alls, nu i dec???
UPPLYS mig!!

Paula Merio sa...

Haha, jag funderar ju på att tatuera en söt hippo på mig själv, bara jag kommer på ett ställe på min kropp utan alltför mycket daller...
Snålvattnet rann när jag såg din läckra bläckfisk, jag fick ju en sushibit med bläckfisk i helgen, det inträffar inte ofta...
Men du, en himla fin hemsida med menyerna hade dom, men kan inte någon förbarma sig och korrekturläsa och göra små ändringar här och där i texten. Nog för att det är charmigt när någon pratar ett främmande språk och det inte är perfekt, men att se det i skrift tycker jag känns mindre charmigt...

Klimakteriehäxan sa...

Gzim - vilket öde!
Önskar att jag kunde skapa plats för ett bokstöd i nån av mina hyllor. Gillar taxen!