måndag 22 maj 2017

Vocación España – Del 34: Glad måndag

Vet inte om just en här måndagen är en glad variant med tanke på att maken och jag (tyvärr) reser hem till Sverige imorgon efter fem underbara veckor i vårt älskade Benidorm. Lägger ändå upp några bilder som förhoppningsvis gör er och mig glad.


Benidorms borgmästare är en väldigt smart herre. 2014 kom han på att kryssningsturister är en väldigt bra inkomstkälla. Nu är hamnen i stan alldeles för liten för de riktigt stora. Inte ens den här ”lilla” båten kommer in i hamnen. Som ni ser – förutom paraglidern – firar man ned en liten trappa och kör turisterna i land med små båtar. Genialiskt, speciellt för rederierna, då borgmästaren bestämt att kryssningsfartygen slipper hamnavgift. Killen är verkligen smart!


Dramatik på högsta nivå – egentligen inte. Men den här killen och två av hans kompisar (som inte syns på bilden) blev muddrade av polisen, bilen minituöst genomsökt och så bötfälldes han för något. Å spanska poliser är otroligt snygga kan jag säga;-)


Utsikten från Hotell Villa del Mars takterass är det inget större fel på.


Får jag presentera Iñaki fastighetsskötaren i ”vårt” hus. Hans engelska är lika flytande som vår spanska, men tack vare ”teckenspråk” förstår vi varandra. Han är en riktig cool kille som ser till att det är välstädat både i husets entré och på de 11 våningsplanen. När jag frågade om jag fick ta ett foto av honom strålade han som en sol och sa - Facebook. - Nej, blogg svarade jag. - Vale (okej):-)


Det är Carita som har uppfunnit Glad måndag:-)

Det här inlägget är mitt 83:e bidrag till Blogg 100. 83 down, 17 to go.

PS. Inget inlägg imorgon – tror jag. Men om wifin fungerar ombord på flygplanet, vilket den inte gjorde på flyget till Alicante, går jag på en bloggpromenad hos er. DS.

20 kommentarer:

Anonym sa...

DEN sorterns kryssare kan jag acceptera. Det är dom där som
ser ut som ryska lägenhetslängor, som får mej att avsky kryssare
i allmänhet. Superkul med hang glidern!
Utsikten du bjuder på är härlig, och mannen som tar hand
om er lägenhet - precis min typ!
-nej, gubben min såg inte så ut-

Ruth i Virginia

BP sa...

Svar till Ruth:
Hahaha!!! Jag har precis som du "lite" fördomar mot kryssningar. Men AMAs kryssning för några månader sedan var ju intressant. Tror dock inte att jag skulle tända på en sådan. När jag besöker städer så vill jag ju utforska dom lite längre än bra i några timmar. Sedan gillar jag inte tidspressen att skynda mig från en guidad tur till en båt...

Å visst är fastighetsskötaren cool. Du skulle se honom irl. Han kär en Honda till "jobbet". Hjälm på, men annars shorts och t-shirt - oooops. Sedan tar han siesta mellan klockan 13:30 och 17:30. Sedan "jobbar" han till klockan 19:00. Men rent och fint är det ändå. Undrar när och hur han hinner;-)

KaJsaLisa sa...

Sitta på balkongen i solen och spana in poliser, du har det gött. :)

Anki sa...

Häftigt med flygskärm, men jag skulle aldrig våga :) Spännande utsikt från taket!
Så fort de här veckorna gått ... men snart är det sommar och har du tur så blir det en lika varm sommar som förra året - alltså tur för dig, men otur för mig :)

Monica sa...

Ja du man känner alltid lite vemod när det roliga tar slut.
Fram för fler läckra poliser även här i Sverige:-)
Ibland är det tur att man kan prata med tecken mm brukar
ju gå förvånansvärt bra.
Ha det bra och välkomna hem:-)

Eva Trillian sa...

Kryssningsturister måste ju vara en bra inkomstkälla för hela staden - så det var ju ett verkligt smart drag av borgmästaren!
Trevligt av fastighetsskötaren att vara med på bild :) Hälsa från Sveriges bloggläsare!

nalta norrland sa...

Fina bilder från ett soligt Benidorm, inte klokt så fort fem veckor har gått, jag hade aldrig kunnat tro det... men Du håller väl koll :)

Välkommen hem.

Ama de casa sa...

Men oj... Hur kan det ha gått fem veckor allaredan? Men det verkar som ni kommer hem till värme i alla fall :-)

Haha! Jag och Ruth har helt klart olika syn på kryssningar - jag ÄLSKAR att kryssa! Trodde inte att jag skulle falla för det så mycket som jag gjorde när vi klev på den där 10-dagarsturen förra våren. Men det var HUR bra som helst och då blev det ju en liten sväng till i december :-)

Smart borgis där :-) Såg att det i början av maj skulle lägga till inte mindre än fyra kryssare i Alicante - på samma dag! Undrar hur det gick...

Visst är det bra att kunna det internationella språket med tecken och charader - det kommer man långt med :-)

Ha nu en bra hemresa!

Geddfish ♥ sa...

Du skulle ju ha jobbat på Polisen, på SPAN, du har ju ögon på skaft för häftiga och roliga händelser!
Den sista bilden, åh, vilken go kille, varma bruna ögon och glimten. Honom hade jag flörtat med, haha.
Lycklig hemresa och ni passar in precis, ni kommer hem till SOMMAREN!

Susanne sa...

Men ojjj, va tiden går fort. Tur att det är lite varmare nu hemma i Sverige än när ni flydde kylan ;)

Steve sa...

5 härliga veckor till ända, men ni har oxå härliga minnen med er hem.

Borgmästaren blir säkert omvald.

Ta med dig en polis och en fastighetsskötare hem till Täby vetja.

Anita Malta sa...

Det var väldigt vad snabbt dessa fem veckor for förbi men nu väntar iallfall sommaren därhemma :)
Smart borgmästare och jag håller med Ruth fast ärligt talat har jag aldrig åkt på någon kryssning förutom Finlandsfärjan för sådär hundra år sen ! Kul att du fick med flygaren på samma bild.
Förstår att ni verkligen älskar era vistelser i Benidorm, fantastisk utsikt och en charmant fastighetsskötare som gladeligen ställer upp på bild.
Ha en riktigt skön hemresa... tänkte jag skriva men det är ju tisdag så ni är nog redan hemma. Ha en bra fortsatt dag och njut av alla fina minnen samtidigt som ni tar tillvara på nuet :-)

Sandra sa...

Jag älskar Benidorm!! Det är alltid liv på gatorna oavsett årstid. Efter att ha åkt dit varje sommar i 19 år sålde vi vår lägenhet som låg precis vid stranden i somras.. Ska ändå försöka ta mig dit. Hur har ni haft det?

Days by Johanna sa...

Hoppas flygresan går bra hem. Skåne har sol så hoppas ni med kommer hem till sol :)

Ja det blir så snyggt i trädgården! Så nöjd! :)

Mias Mix sa...

Först och främst välkommen hem! Allt har sin tid och er tid i Spanien är över för denna gång. Men nu har sommaren kommit så ni kommer hem precis lagom.
Många glada härliga inlägg hos dig som vanligt. Har inte riktigt haft tiden för bloggrundor men har varit inne hos dig ett antal gånger utan att kommentera. Den där fallskärmen är riktigt cool.
Tack för grattis! Sitter just nu och smuttar på sista bubblet som blev över. Druckit champagne 4 dar i rad nu så sen får det vara bra på ett tag.
Kram

Ditte sa...

Detta med att ta emot kryssningafartyg blir ju big business även om hamnavgifter inte betalas. /De ligger ju heller inte i hamn.) Även Torrevieja har haft besök av kryssningsfartyg men de låg också på redden. Förhoppningsvis spenderar resenärerna pengar i land. Att kryssa kan jag gilla, har provat några gånger, men jag vill ocks helst ha mer tid på mig i hamn och hinna uppleva en plats ordentligt. Men å andra sidan får man en bra överblick genom att kryssa och kan återkomma vid annat tillfälle. Bekvämt är det också.
Utsikten från takterrassen på hotellet är fin. får ta mig en titt vid tillfälle. Missade ju tapasen senast då de sa att dte bara var öfr hotellgäster med "armband" på sig. Tapasen så i alla fall delikata ut.
Härligt med en fastighetsskötare som går in för sitt jobb och med entusiasm.
Fina bilder!
Välkomna hem och hoppas ni har solen med er. Här blev det vackert i kväll och det har varit halvsoligt under dagen.

Susjos sa...

Välkommen hem, och jag hoppas ni tar solen med er! Vilken härlig utsikt från terassen, och en cool fastighetsskötare!
Skulle gärna vilja prova att åka på en längre kryssning i medelhavet :-)

Guldkryckan sa...

Kryssning ska jag minsann ge mig ut på nån gång...bara åka runt på havet och dricka vin avbrutet av nåt "strandhugg" då och då :)

Välkommen hem då...antar att du redan märkt av temperaturskillnaderna mellan Spanien och Sverige ;)

Angående byråkratin du nämner mellan raderna här i inlägget...tror det är lättare i Spanien att "fixa" till det än här i fosterlandet....något för vårt fosterland att ta efter?

Ha det bra nu Bp och än en gång....välkommen hem.

Annette sa...

Ni kommer ändå hem till fint försommarväder :)
Den översta bilden ser väldigt dramatisk ut. Det ser ut som om spetsen på fartyget bakom kryssningsfartyget är mycket närmare och kommer att sticka hål på skärmen :o

Anni sa...

Välkommen hem till sommaren! Du anpassar dig säkert snart till svensk sol och värme.
Det där med kryssningsfartyg och små iland-båtar gäller på de flesta ställen vad jag vet. Redan Tony Curtis hade det när han charmade Marilyn Monroe i Some Like It Hot för länge sedan - och då var det "bara" en yacht han hade.
Snygga karlar du fick fota, både poliser och fastighetsskötaren!