tisdag 2 maj 2017

Vocación España – Del 14: Några favon

Vet ni vad?! Det är faktiskt inte alldeles lätt att blogga från Benidorm. Då menar jag inte wifin som fungerar alldeles utmärkt i ”vår” lägenhet, utan att hitta nya motiv som ni inte redan har sett från tidigare besök/inlägg.

Tårta på tårta
Dessutom är det himla svårt att inte ”kollidera” med Ama och Ditte, som ju bor cirka 100 kilometer härifrån och bloggar om ungefär samma saker som jag skulle kunna skriva om – typ utflykter och mat. För jag lovar det skulle bli tårta på tårta här, då vi alla tre har många gemensamma läsare. Snacka om utmaning för lilla mig.

Lösning
Har ju visat hur många byggnader från Benidorm som helst. Men det finns faktiskt några som jag inte lagt upp – tror jag i alla fall. Här kommer en liten blandning av gårdagens upptäckter. Säg gärna till om ni börjar tröttna. Å om ni gör det – så kom upp med förslag till nya ”inslag”. Tack:-)


Läckert eller hur? Men namnet på hotellet till höger påminner mig om nå’t helt annat;-)


Japp, där satt dom – igen:-)


Fågeln gillar uppenbarligen inte det spanska tv-utbudet;-)


Hotell Gran Bali från vår balkong strax före skymningen. Mums enligt mig:-)


Sanna är uppfinnaren av detta roliga fototema.

Flera bidrag till temat "Styrka" hittar ni här.

Det här inlägget är mitt 63:e bidrag till Blogg 100. 63 down, 37 to go.


28 kommentarer:

Comsi comsa sa...Inte behöver du några blogg-förslag :)) skrattade gott till din kran-bild.
Men vill du ändå ha ett förslag så skulle jag vilja se hur det är under vattnet där nere. Ler stort - :D))

KRAM ♥

Ditte sa...

Bra jobbbat här! Och visst är det svårt att variera "konfekten", men jag tycker vi klarar det fint. Och "nära skjuter ju ingen hare".
Du har gett oss ett kraftfullt inlägg med många styrkor i bilderna. Härliga foton och där det är svårt att välja någon favorit. Alla har sin styrka.

Ditte sa...

Ett förtydligande med haren. Vi bor ju nära varandra här men skriver ändå väldigt olika.
Jag tycker det är jätteroligt att läsa om Benidorm och vad som händer hos dig.

KaJsaLisa sa...

Fina bilder, höghus och kranar, du trivs skärt bra :)

Anonym sa...

Kranarna imponerande och såå vackra mot himlen,
men byggnaderna - helt enkelt fula.
Hotell Bali - tjusig profil!

Betr. Ama, Gitte och du -
Ni har helt olika stil - gillar alla tre och läser dem varje dag.

Ruth i Virginia
(en underbar 23C dag i dag)

Susjos sa...

Fortsätt som du gör, inte skriver ni lika alls, det är bara kul att läsa allas olika bloggar, alla är ju olika, faktiskt!
Skrattar gott åt hotellets namn, för visst menar du Colon? Fniss...
KRAM och ha det fortsatt varmt och skönt!!

BP sa...

Svar till Ruth:
Tack så jättemycket att du läser våra bloggar dagligen. Blir otroligt glad att höra det.
Som du vet är jag barnsligt förtjust i "skyscrapers" så jag älskar dessa byggnadskonstverk.

PS. Visst har vi olika "stilar", men vi täcker ibland samma "subjects", å då blir det ju tråkigt för våra gemensamma läsare. Jag menar ve vill se tapas varje dag? Eller vem vill läsa om utflykter till samma ort? Men tack så hemst mycket för supporten Ruth:-) Kram DS.

Eva Trillian sa...

Får känslan av att det äre pampigare byggnader som byggs där än här när det byggs rejält på höjden? Lite mer fantasifullt? Eller så kanske det bara är jag som slutat titta i Sverige och tar för givet att alla höga hus bara är cementklossar! Ska kolla ordentligt nästa gång jag är i Gbg ;)
Kranar med styrka :)

nalta norrland sa...

Väljer att börja kommentera Din kommentar till Ruth i Virginia:
Eller vem vill läsa om utflykter till samma ort?
Svar: Jag läser gärna om samma utflykt Ni upplever och ser saker på helt andra sätt, det blir faktiskt olika eftersom Ni fokuserar & vinklar annorlunda.

Byggnaderna är ju otroligt fina.

Tips på vad Du ska blogga om... fortsätt som Du gör nu,
jag ser gärna bilder på sol å blå himmel :)

FREEDOMtravel sa...

Coola bilder på byggnaderna, och definitivt inga dubbletter! Och det är ingen större risk att du skulle lägga in samma saker som andra, du har din egen stil:)

Anki sa...

Tröttnar aldrig på dina inlägg eller dina motiv! Dessutom inspirerar du mig ständigt till att se ännu fler skyltar och att verkligen gilla lyftkranar!

Emma, Sol som sol? sa...

Den där måsen har hittat det perfekta vindskyddet!

Du skrev till Ruth att " ...Jag menar ve vill se tapas varje dag? Eller vem vill läsa om utflykter till samma ort? ..." Skulle du ta bort dessa ämnen från de sociala medierna så skulle det plötsligt bli rätt tomt. :)

Ama de casa sa...

Truten (fågeln) såg cool ut där han satt, men byggkranarna var lite oväntade... Haha!

Jag gillar dina inlägg skarpt, och älskar att se och "höra" din syn på trakterna här omkring. Fortsätt precis som du gör och strunta i vad vi andra skriver om (fast du ska såklart fortsätta att läsa, ÄLSKAR dina härliga kommentarer både hos mig och andra :-) ).

Vi är rätt många bloggare i dom här trakterna, och skulle jag oroa mig över att bli en copycat med dom andra, ja då skulle det inte bli några inlägg alls från min sida. Vi gör, ser och upplever likartade saker hela tiden. Är det exempelvis ett tapasrejs på gång, ja, då kommer det måååånga tapasbilder ut på bloggarna.

Fortsätt i din härliga stil, och kör på bara :-)

cat sa...

Ha ha ha, jag undrar om de satt och tittade på tv och inte fick någon bra signal. Att det satt en stor trut i vägen är nog inte det första man tänker på när man ska felsöka.
Shit vilka läskigt höga kranar! Fick ju nästan svindel av den bilden.

Susanne sa...

Jag gilla kranbilder ;)

Steve sa...

Det där med att hitta nya motiv till bloggen är inte lätt, det vet jag som bloggar enbart från Getingstorp. Ofta är det bara datumet som är nytt, men so what. Jag bjuder på det som bjuds helt enkelt. Sedan får jag hoppas att mina läsare gillar det jag gillar.
Byggkranar och maffiga höghus tillhör kanske inte mina favoriter, men jag gillar ändå att titta på och läsa om dom du visar.
När jag ser måsen så påminns jag om vår parabol som äntligen är nedplockad från väggen. Den behövs inte sedan vi installerade fiber. Parabolen kändes bara så fel i Getingstorpsmiljön.

Anni sa...

Oj, vad det byggs! Jag tillhör dem som inte gillar dessa opersonliga glas- och betongskrapor, men jag vet att du tycker annorlunda. Eftersom jag inte följer de andra har jag inga problem med att se byggen och byggkranar hos dig ;-)

Biggeros sa...

Jag blir inte uttråkad iaf. Hursomhelst har ni olika inlägg. Ingen blogg är sig lik. Jag gillar dina skyskrapor och jag vill se mer hotell. Jag gillar verkligen måsen på taket. Kom att tänka på låten: på en planka i Atlanten sätt en liten liten mås....
Du som är så bra på att ta sociala bilder på profiler med olika uttryck. Vill gärna se mer av det😁

Days by Johanna sa...

Haha jag har så dåligt minne så jag skulle inte komma ihåg om du visat bilderna innan eller inte, så blogga på du =) och tårta är ju gott.

Unknown sa...

Helt ok Bp, bra uppslag tål att upprepas.
Skriver upp Benidorm på min " bucketlist" att hinna med innan lågorna i ugnen på krematoriet slukar min späda lekamen;)

Men nu ska jag dricka nåt gott och kallt, obs:alkoholfritt, läkarbesök nästa vecka.

Urk ;)

Ha de bäst.

Husbilen-Ellen sa...

Många höghus är det!

Mias Mix sa...

Säger som de andra. Fortsätt blogga precis som du gör nu. Det är ju därför vi gillar din blogg. En styrka av dig att hitta nya motiv!

Carita Liljendahl sa...

Alla motiv känns ju nya - om du visat husen förr så inte minns jag det.
Och fågeln, ja, han eller hon ser nog inte nöjd ut :-D

Annette sa...

Snygga bilder! Jag är litet svag för lyftkranar jag också och tänkte på dig när jag var i Gränby Centrum i Uppsala nyligen, där de bygger en massa med lyftkranar till hjälp.

Susanne ❤️ sa...

Du är den mest fantastiska att hitta bilder och du gör det verkligen galant på ALLA teman du tar dig för, fortsätt som du gör ni bloggar på tre helt olika sätt och jag gillar dom allihopa.
Tack för underbara bilder den på hotellet blev min favorit....
Tack för länken
KRAMISAR

Helén sa...

Jag gillar dina bilder som visar på en massa styrka. Bilden med kranarna är makalös och de som bygger alla dessa hus har också en massa styrka.

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Hej du 100 km från Ditte .... jag läser ju inte mer än dina Sanna-ord tolkningar :-) Nu läste jag alla kommentarer också kring din fråga; Alla bloggar på sitt sätt och meddelar sina intryck även om det är från "nästan samma", men inte enn är den andra lik även om en berör varandras punkter blir min tanke :-) Är det inte det som gör Blogglandia så kul
Du har en egen stil och det är en alldeles utmärkt styrka!
... gillar också byggnader och lyftkranar ... Ha en fortsatt benidormsk tillvaro!

Catarina / By Blixtra sa...

Oj, vad det byggs på höjden. Kul att få se i alla fall.