lördag 17 november 2012

En myt

En myt
Stambyte är ett helvete. Det är en myt ungefär som ”borta bra men hemma bäst”. Det är inte sant helt enkelt. Ett stambyte är helt okej, medför inga besvär alls… förutsatt att man är smart nog att resa bort i fyra veckor (av totalt nio totalt, varav vecka 1 inte räknas då det inte sker något annat än något som jag har förträngt). När man kommer hem (mitt i natten) efter en fantastisk semester i Spanien (23-28 grader i 30 dagar, endast två molniga dagar) slipper man den vattenlösa perioden som ett stambyte innebär. Man ser inte skiten i hallen heller förrän dagen därpå.

Compact living
Att leva i ett rum (= köket där vatten finns) innebär att man minns studentlivet och det ack så mysiga compact living. Att maten innehåller fler hårstrån än vanligt kan bero på att man tvättar manen under (den sprillans nya) vattenkranen. Ooooops. Sån’t brydde jag mig då inte om när jag var 20. Åt andra sidan lagade jag ingen mat då. Att värmeelementet i köket är belamrat med badlakan och handdukar (dusch finns två portar bort) är ju typiskt engelskt – å maken känner sig hemma - borta. Toalett finns i källaren och två portar bort. Åsså finns det en byggvask i trapphuset … Mulltoan har INTE använts – hittills. Där går gränsen. Stambytet är inget helvete alls alltså;-)

”Finliret”
Problemen med stambytet började när ”finliret” satte igång. Till exempel när det inte fanns en krok för lampan i gästtoan. Då fick elektrikern fnatt och tog släggan till hjälp. Ventilationsdonet byggdes in i taket i stället för högst upp på väggen. ”Förberedelsen för tvättmaskinen” i badrummet gjordes där det fina nya svarta badkaret ska stå. Ja åsså sitter handfatet för nära toaletten så att maken i framtiden kommer att få gå på gästtoan för sina number 2. Jag menar vem vill ha kanten av ett handfat i armhålan medan man utför sina behov;-)
Ni förstår att bloggen just nu inte är prio nummer 1 i mitt liv, men jag tänkte ändå ge er ett livstecken och tacka så ödmjukast för alla era underbara kommentarer. Ni är suveräna. Love you all!!!

PS. Bilderna jag lägger upp visar 1. Innehållet i mulltoan. Sån’t sätter man sig helt enkelt inte på. 2. visar vinflaskan som ingick i en dagens lunch för 90 kronor - i Spanien alltså. Observera fotbollklubben Valencias loggo. 3. Chips à la Barcelona eller Madrid. Som fotbollsälskare måste man bara gilla Spanien. DS

27 kommentarer:

Linnéa sa...

Hej där!

Saknar dig så mycket. Kom igen snart när eländet till stambyte är genomfört. vill inte förlora BP som min bloggkompis. Har varit så jävla ockuperad ett tag med deadline på jätteprojekt, rasslig i skallen osv. Du tog ju paus, men nu gick jag bara in. Det blir ju så dumt när allt bara druknar i teman. Håll ut! Jag var tvungen att bo på torpet, 2 hundar, no way. Pendlade mellan E-tuna o Södra Station!
Förlåt att jag inte varit mer noga att kolla din blogg. Tänkte mest på paus!
Kram!

Shannara sa...

Hej bästaste BP!

Åh, vad jag har saknat dina inlägg! Tänkte för bara ett par timmar sen att jag skulle slänga iväg ett sms till dej för att höra hur det går med allt, men bestämde mej för att vänta till imorgon... Eftermiddag, för att inte riskera väcka er. ;) Men nu ser jag att allt är så bra som det kan bli ändå. Underbart!

Hoppas du kommer igen bara stambytet är helt klart... Saknar som sagt all glädje som finns här hos dej i dina finurliga inlägg. Speciellt den senaste tiden... Livet är inte riktigt på min sida just nu...

Ha de bäst å hälsa gubben!

P.s. Bestämde mej för en gångs skull för att se en fotbollsmatch (sverige-england), måste säga att jag valde rätt match att se... =D

Malla sa...

Heeeeeej! :D :D
Vad roligt att du skriver!
Stambyte låter lite jobbigt...men chipsen alltså!! SÅna måste jag få tag på :D
kram på dig

Hörni sa...

Åhhh det låter underbart med 30 dagar i Spanien, vad smarta ni är som reser bort under stambytet.
Kul med ett livstecken. Ha det så jättebra tills blogglusten kommer tillbaka. Kram!

SoF sa...

Vink vink!
Du må tro att jag vaknade till ordentligt när jag såg ett RSS från "Konst eller Konstigt"-bloggen, bland mina prenumeranter idag.

Tack så mycket för gratulationen på vår 35-års-dag - det värmde att se ditt namn bland kommentarerna. ♥

Det där j..la stambytet låter inte kul - och jag skulle ha blivit väldigt irriterad om inte slutresultatet blev snyggt OCH praktiskt.

Ser ut som om Sverige är ett u-land när det gäller fotbollsmatch-tilltugg (och dryck).

Hoppas nu att ALLT snarast återgår till det normala, i ert vardagsliv.

Varma gråvädershälsningar!/SoF

Rantamor sa...

Se där kom det ett livstecken från stambytarna...
så bra att ni höll er undan i Spanien och njöt så länge det var värsta kaoset.
Hahahaha..mulltoan ser helt skön ut med pellerts i...ska man skita på dom ????
Och fotboll det har ju varit som julafton för dig kan jag tänka...
sonen vår är i Spanien just nu och var på fotboll igårkväll...
mäktigt skrev han...
han har åkt från jobbet, testat nya motorcyklar...
skulle tro han har haft julafton me !!!

Tjingelingen, och hoppas du snart är tillbaka på bloggarbanan....
sitter här tålamodigt å väntar...

Ama de casa sa...

Ooo... Nu blev jag lite chockad här. Nytt inlägg? KUL!!! :-)

Nu ska jag läsa det också :-)

Ama de casa sa...

Vad "mysigt" ni verkar ha det nu ;-)

Jag är inte ett jättefan av fotboll, men jag gillar stora evenemang när man har nån att hålla på - tack Spanien!

Sen gillar jag Spanien av en hel drös med andra anledningar också :-)

Petra sa...

Bästa BP. Jag hoppade högt när jag såg att du hade gjort ett inlägg. Saknar dina och jag hoppas att verkligen att allt är bra trots stambyte.
Kramar

anne sa...

Hej du!

Du kan då konsten att beskriva verkligheten på ett intressant sätt! :)

Jag trodde det var kaninmat på fotot högst upp.

Ska ni verkligen ha det så med toalett och handfat? Finns ingen annan lösning?

Benita sa...

Stambyte låter verkligen inte roligt men 30 dgr i Spanien låter underbart.
Fotbolls-yra var det i Glenties, Irland då jag var dit för 1,5 månad sedan.

Pumita sa...

Yeeeeehuuu! Du är tillbaka!! :)

Usch, jag lider med dig! Det kanske är lite lättare att stå ut med eländet hemma efter en sådan semester i Spanien.

P.S. Reals påse ser tråkig ut, färglös och "dan". Klubbfärgerna förstås men lite fantasi hade inte skadat.

Jane sa...

yiiiihaaaa!!!! BP is back :) :) :)
Härligt att ni haft en skön semester men lite mindre härligt kanske att eventuellt behöva gå på ... ja, är du säker på att det inte är en kaninlåda? Det ser ut som kaninpellets :O
Jag har också haft "semester" i en vecka, genomförkyld och soffläge. Hoppas bara att rösten håller i morr´n när jag ska ha lektion.
Kul att "se" dig igen Beate, du har varit saknad i bloggosfären :)

Per-Anders sa...

Ser man på. Pellets i mulltoan. En produkt från skogen.

Anders W sa...

Hej! Kul att du är igång igen! Första bilden trodde jag var från min pelletstank ;-)

Marit Johansson sa...

Underbart med ett livstecken så man i alla fall vet att stambytet inte tagit knäcken på dig :)

Guldkryckan sa...

En och en halv månad har vi bott i slipdamm nu och grejer /skåp och annat utplacerade i lägenheten pga vattenläcka i taket....kök och lilla sovrummet har taket slipat...har stått på tork sen dess...fasar för hur det blir med stambytet här.

Skönt att se dig här igen....har saknat dina kommentarer också...du har verkligen nåt speciellt.

Ha de bäst BP :)

Kicki sa...

Jag har sett dig tidigare men jag måste ha tid och koncentration när ja g läser dina inlägg:)
Kul att höra ifrån dig, du är saknad! Pellets i toan, va??!! Vi eldar med det! Kram

Anonym sa...

Allt med renoveringar är så underbart skönt när det gått över och är klart.

Husbilen-Ellen sa...

Så härligt med ett inlägg från dig! Det är så skönt när allt är över! Då ser jag fram emot dina alltid så uppfriskande inlägg. Kram Elisabeth, nu från en ny blogg.

Pysselfarmor sa...

men se på hum-hum du lever!!! Ja du ska se att du överlever allt så småningom och så helt plötsligt är detta elände glömt!
vink vink och puss kram!

Bildgatan sa...

Aha, ett inlägg och jag har inte ens varit in och kollat. "Råkade" trycka på ditt namn i dag och fick se detta - underbart med orden även om det inte låter som att du har det helt underbart. Men ... du har haft det i fyra veckor mer än vad man kan säga om mig som bara är en aning sotis på min sambo just nu, han har det lika härligt som du har haft det - och med en person som bara direkt skulle köpa de första chipsen, Barcelona. =)

Mulltoa är inte helt fel, beror på vem som tömmer - och det lär inte vara ni. Precis som att sitta på vilken vanlig toalett som helst och sedan spola - no problem.

Pelletsbilden gör att jag saknar sambo ännu mer - finns ingen som har bättre koll både på åtgång och kvalité på densamma. Men har de pellets i toan?

Mittenbilden - ja tack. Tror att jag försöker hitta på något kul i helgen med både mat och dryck.

Att du lever och kommit tillbaka visste jag, men inte att du skrivit något. Saknar dig. Låter lite konstigt eftersom jag själv inte existerar för tillfället ... på bloggen.

Ha det gott och mys i köket riktigt ordentligt under helgen. Kramar från norr, riktigt regniga och dimmiga sådana. - Margareta

Freja sa...

Så kul att få höra om hur du har det! Och hur hantverkare tänker (eller kanske inte tänker) när det kommer till finlir, det har jag gett upp att försöka förstå...

SoF sa...

Hallå där!

Hur är läget Beate?
Är allt klart med den där renoveringen än, så att ni har fått det bekvämt, lugnt och skönt nu?

Här är det ok och någon vinter har vi inte sett till än, och troligtvis inte ni heller.

Hoppas att allt är bra i ditt/ert liv, med hälsan och allt annat!

Massa kramar/SoF


Lennart sa...

Tittade in hit i dag och såg ett nytt inlägg! Hej, det gjorde mig glad. Jag vet vad ett stambyte innebär. Jag hade "turen" att få bo hos min bror under fyra veckor vid mitt stambyte men det var inte så trevligt det heller. Spanien, där regnar det inte så mycket vet jag. Det fick jag höra då jag var där på en 3-dagars konferens för några år sen i slutet av september. Det var ju också en upplevelse. En dag var jag ute på medelhavet och seglade på en katamaran. Jag smorde ändå in mig i sololja, faktor 25 eller 28 tror jag. På kvällen efteråt så hade jag bröstet fullt med blåsor som sprack och det läckte. Jag var även kolsvart över hela kroppen. Jag blir så lätt brun, måste vara någon gen från mammas sida i släkten. Hon hade en släkting som kunde sitta i skuggan och bli brun. Min bror blir aldrig brun, kanske en aning röd, antagligen från pappas sameblod. Pappas syster blir inte heller brun. Hon åkte till Sicilien en gång och gav sig den på att bli brun å stranden. Hon kom hem med 3:e gradens brännskador. En gång då jag var i alperna och åkte skidor så blev jag kolsvart första dagen på resan. En annan dag i Alicante höll jag på att svimma av vätskebrist, ändå hade jag hällt i mig mängder av vatten och gick bara i skjorta och shorts. Fast efter några öl var jag i form igen.
P.S. Jag har mina HSV-lakan i sängen just nu!

Olga T sa...

Såg inte detta inlägg förrän idag. Ler :) Trots att det uppstått missöden. Så är det med renovering.....tyvärr.

Anonym sa...

It's really very complicated in this full of activity life to listen news on TV, thus I only use the
web for that reason, and take the hottest news.

Here is my web blog: just click the following internet page