torsdag 2 augusti 2012

Torsdagstema: ”I like”

Idag tar jag en gästbloggare till hjälp. Det är IT-bästisen Radde som har varit på semester i Gdansk. Han har nu kommit hem till Sverige och försöker som bäst på att komma över internet abstinensen som rådde i Polen.

I like 1
Jag tycker om kompisen trots att han ogillar idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet. Han vet precis vad jag vill ha. Så här stod det i hans mejl:

- Något i "din stil" - "fotboll & erotik" för kvinnor :-)

Helt rätt! Å jag tycker att Neptun är smart. Han spelar inte bara boll utan garderar sig för eventuella sparkar mot hans ädlaste del med en ”reserv” i näven;-)


I like 2
Även det här mejlet gillades skarpt:

- Vad fotbollar är bra till?
- Bilden var faktiskt tagen med tanke på ditt fotbollsintresse, det var alltså beställningsjobb från dig utan att du visste om det - både den och Neptun bilden.

Härligt med sådana bästisar. Tack för bloggfoder av högsta kvalitet Radde.

I like 3 - OS
23-åriga Kohei Uchimura från Japan vann mångkampen i gymnastik igår kväll. Så söt han är! Synd att han är bara 1,60 m i strumplästen och hade en hel ”hårskog” under armarna;-)

I like 4 – OS
Sveriges andra silver kom från ett oväntat håll. Kontroversiella dubbeltrap skytten Håkan Dahlby satt alla tvivlare på plats med finalskjutningens bästa resultat 49 av 50 duvor plockade han. Fantastiskt!!!

Ordet ”utslagen” sammanfattar annars Sveriges insatser i OS idag: simmarna Nystrand och Frölander (helt tippad båda två) samt roddtjejen Frida Svensson.

Fler bidrag till "I like" hittar ni här.

20 kommentarer:

llhertz sa...

En sann superkompis gästbloggare Radde som tycks hitta fotbollar i alla hörn. Jag som knappast njuter av bollar kan ju alltid fröjdas åt Neptun :) och skåla för "vårt" andra silver. Tack för uppdateringen, utan dig hade jag svävat i total ovisshet och inte haft vett att skåla för segrarna ;)

B i r g i t t a sa...

En saligt underhållande blandning bjuder du på - me like a lot :)

SoF sa...

Kul att se en r i k t i g t glad silvermedaljör som skuttar omkring. :)

Freja sa...

Vilka härliga fotbollsbilder du fått! Och de där sopåtervinningsbollarna gjorde mig glad, riktigt kul att slänga sopor i så färgglada kärl! Och tack för OS, info, fortfarande inte sett mer än det som flimrar förbi på nyheterna...

Rantamor sa...

Gillade första fotot alldeles så att jag kollade flera gånger...
vilka rutor den karln har...
snyggt att vila ögonen på och så är han fotbollsspelare också...
snyggt, snyggt.

Och fotbollar som soptunnor varför har inte vi det här i sverige...
jag vill allt ha en sån jag med.

Tjingelingen...

Susanne sa...

hahaha, gillar Rs bilder intensivt ;)

Ama de casa sa...

Tack för OS-rapporten! När han dubbel-trap-aren kommer hem får han säkert sjunga med nåt dansband i TV. Det fick ju hon som vann guld då för... några år sen. Då dubbel-trap först kom till svenska folkets kännedom. Kanske hette hon Pia, nånting? (orkar inte googla, internet är slött här...)

Men 49 av 50? Fantastiskt duktigt!
:-)

Jessica sa...

Det var inte små saker det där inte =) . Hoppas du får en bra kväll. kram

Jane sa...

ha ha ha, första bildens kommentar gjorde ju min kväll - "reserv" i näven :)) Det var först efter en extra titt som jag upptäckte fotbollen på den bilden ... ja, då förstår du vad jag kollade på ;)
Bra torsdagstema!

4U2 sa...

Ha,ha,ha förstår att du blev glad! ;)
sv: jodå, det är en mini nejlika :)

Per-Anders sa...

Ja, Gdansk är trevligt. Skulle vilja åka dit igen. Men nästa gång tror jag att jag tillbringar mer tid i Sopot.

Mona sa...

Wow, vilka häftiga återvinningsbingar! I like jättemycket! Å Neptun är ju festlig. Vilken muskulös kropp i förhållande till det gamla ansiktet. Och inte visste jag att han gillade sparka boll heller.

Det börjar bli en vana att Sverige gör katastrofalt dåligt ifrån sig i stora mästerskap. Vår storhetstid ligger definitivt i träda. Men det är alltid kul när en medalj kommer från oväntat håll.

Della sa...

Han är väl förberedd den där Neptun. Han har säkert analyserat situationen noga och tagit med sig bara det allra nödvändigaste.

cat sa...

Hi hi jag går in och läser din blogg först för att få os-uppdateringar. Sedan kollar jag nättidningarna.
Vilken urgullig kompis Radde är som tänker på dig när han fotar :)

Stare Ström sa...

Väl uttänkta bilder! Har vi några fler medaljhopp? Och fler snygga karlar? Dvs Dahlby kvalar inte in i det sammanhanget.

Hörni sa...

Hahaha, jag gillar också Radde. :D

Monica sa...

Bollarna vill jag se på vår återvinning;-)
Haha något lite större organ än vad det brukar vara på statyer, bollen kom i andra hand;-)

Chrisse sa...

De där återvinningsbollarna var ju helcoola :)

Lennart sa...

Vilka härliga återvinningskärl! Gillar jag skarpt och skulle gärna vilja se ståendes vid min gata istället för dessa trista svenska saker. Kom även på en sak, har ju glömt att tacka dig för svaret på mitt senaste mail till dig, med bilderna som du recenserade. Kommentaren nr 1 har jag fått höra från flera personer. Vad gäller min frisyr, jag tycker om att ha det väldgit kort, enklast så. Flera gånger brukar jag även raka av mig allt = väldigt lättskött!

Linnéa sa...

Ett härligt inlägg, underhållande och varierande. OS är snart slut, tack o lov så vi får andas lite. Har sett en del o då har det varit spännande!