fredag 3 augusti 2012

Tema Fredag: ”Sitter ihop”Simultanförmåga
Bild 1 till temat visar två saker – 1. Mitt layoutprogram Indesign sitter tätt ihop med svtplay:s direktsändning av damfotbollsmatchen Sverige-Frankrike. 2. Min yppersta simultanförmåga att både jobba och följa OS. För att vara ärlig så kan jag meddela att jag inte kan bara två saker samtidigt utan tre. Jag menar inte kan jag missa Lassi Karonen i roddfinalen, som jag följde via Aftonbladets bloggchat. Lassi hade jag verkligen unnat en medalj, nu kom han fyra, men han gav allt.

OS och jag sitter ihop
Som ni märker sitter jag tajt ihop med idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet. Att Sverige inte tog sig sill semifinalen kan vi tacka den totalt odugliga målvakten Hedvig Lindahl för. Jag har själv varit målis i många år och vad gäller höjdbollar så kan jag ge Hedvig några heta tips:
Man klappar inte till bollen rakt fram med destination motspelarens huvud.
Man tippar bollen antingen över ribban eller åt sidan.
Jo man kan till och med boxa bollen.
Om man är rädd för en boll ska man inte spela fotboll och definitivt inte vara målvakt i ett landslag.

Fler OS nyheter
- Seglarna Fredrik Lööf och Max Salminen blir som sämst trea i söndagens avgörande i starbåt.
- Therese Alshammar och Sarah Sjöström simmar semifinal senare ikväll.
- Anna Lindberg tog sig också till semifinal i simhopp (3 m svikt)
Resten är ingenting att hurra för idag heller.

Fler bidrag till ”Sitter ihop” hittar ni här.

PS. Till er som börjar tröttna på mina ”engagerade” OS-rapporter från kontorsstolen respektive från soffan läger jag upp ett fågelbo som onekligen sitter ihop med ett huvud. DS.

25 kommentarer:

Susanne sa...

Hihihi, du är duktig du som kan ha så många bollar i luften.
På måndag är jag tbx och springer i korridorerna.

Della sa...

Tack för dagens dos OS. Jag känner mig verkligen "med" efter att ha gått in här och kollat. Synd att det inte är jobb imorgon för då hade jag kunnat briljera med mina kunskaper vid lunchbordet. ;) Keep up the good work. :)

Freja sa...

Nejdå, inte alls trött, alldeles lagom dos av OS så jag kan verka insatt och initierad utan att faktiskt behöva titta på (eländet)...
Sv: Jag har rätt bra bildminne, så när jag tittar på foton kommer jag ihåg massor runt det fotot. Sen har jag ju planen för resan kvar, så jag vet var vi var vilken dag...

Rantamor sa...

Jahaja då har man fått analysen av svenska målvakten....Rantafar säger att hon var bra ....
några bollar hann hon inte undan....
nu va han välan lite ful eller hur ????
men dom gjorde nogvälsågott dom kunde...
nu ska vi hoppes på simmarna...
tycker verkligen om att se dom manliga simmarna med rutor på magen...
åååååååååå....
Rantafar har numera samlat allt i ett...
en ruta....

Tjingelingen...

Rantamor sa...

Men den rutan är bara för go.....

Ama de casa sa...

Jag älskar dina sammanfattningar av OS-läget! Tack :-)

Hörni sa...

Och Therese tog sig till final! Men det var på håret. :)

Du verkar lite arg på Hedvig Lindahl.;) Jag såg inte matchen så jag kan inte uttala mig, men du har säkert rätt.

Jag har OS på tv:n hela tiden, men är tydligen inte lika bra som du på att göra flera saker samtidigt. Jag missar ganska mycket när jag läser bloggar hela tiden. ;D

Herr Nilssons Fru sa...

Tur någon följer OS:) jag ser bara små, små avsnitt jag!!
Tema "sitter ihop" kunde jag varit med på och tagit en bild på TV:en o mannen:)

Krami z

Guldkryckan sa...

Bra att bli uppdaterad nånstans där jag inte kan låta bli att läsa...din blogg..!

Sista OS jag kollade på var Los Angeles nånstans på 80-talets senare hälft..satt i mitt nybygda källarrum och satte efter en stund ner fötterna på golvet...hade vatten upp till fotknölarna märkte jag...regnade in och ner ifrån andra sidan huset...har inte kollat OS sen dess...får fotsvamp bara jag tänker på det. ;)

Eva Trillian sa...

Jag fascineras av andras entusiasm :) Visst kan jag titta. Och visst kan jag bli glad bär någon vinner .. jag har bara inte vett att skilja på länderna ;)

Charlotta sa...

Det är väldigt många som är tighta OS-bevakare. Väl unnat sportfantasterna att få en "orgie" vart annat år.

4U2 sa...

Jag måste erkänna att jag helst koncentrerar mig på en sak i taget, alltså är jag ingen riktig kvinna som klarar flera bollar samtidigt ;)
Bild nr 2: har alltid velat veta hur mitt huvud ser ut, skallen, utan hår. Jag tror inte jag skulle göra annat än skrämma små barn så jag gör inget åt det hela dvs jag låter mitt huvud vara orakat! ;)

Bildgatan sa...

Jag har faktiskt hört det mesta på radion och simningen har jag sett både på förmiddagen (i Luleå) och sedan semifinalen i kväll (på ön).

Är ju lite mesig och blir nervös men är glad att jag klarade av att se simningen eftersom jag blir så nervös. Lasse Kaaronen tycker jag nu synd om och han utstrålar precis det som jag behöver för att heja och verkligen tycka om honom. =)

Imorgon lär jag missa finalen i simning när vi ska göra helt andra saker, något ovanligt för oss. =)

Att du och idrotten sitter ihop har jag ju förstått för länge sedan och absolut ett sunt sätt att sitta ihop med något. Att det håret sitter ihop med skallen är det ingen tvekan om, sedan kan jag självklart ge mig in i en diskussion om det är snyggt eller inte - men det gör jag inte.

Godnatt och nu får jag sova över tanken på ett självporträtt. =)

Marit Johansson sa...

Det verkar så lätt för dig att tolka teman.. du säger att jag är en mästare i ps (vilket jag inte är, bara en mästare på googla fram hur man gör) men du är en mästare i fotoutmaningar!

Så du jobbar med Indesign? Jag gjorde en logga härom dagen och en kompis påpekade att jag faktiskt hellre borde skaffa Indesign istället för att jobba i ps, men det ryms inte mer i min hjärna är jag rädd för.. är det svårt att lära sig? Finns det likheter med photoshop?

Mona sa...

Hahaha, gapskrattar när jag läser din kommentar om fågelboet på huvudet!

Jag har inte följt OS mer än vad jag hör och ser på nyheterna. Men jag hörde en intressant intervju på radion idag med en simhopperska som var med på OS 1932 och 1936. Hon är 100+. En aktningsvärd ålder. Jag googlade lite och kom fram till att det måste vara Ingeborg "Kickan" Sjöquist född 1912. Reportern undrade hur hon kunde vara i så god vigör. "Jo, jag sitter klistrad framför tv-apparaten och följer med i allt som händer" svarade hon. (Antar att hon menar idrott och OS i synnerhet). 1932 hade hon chans att få medalj, men tränaren gjorde henne nervös genom att, inför sista hoppet, säga att hon bara låg en poäng från medalj. Hon klarade inte pressen och trodde att hon antagligen hade tagit medalj om tränaren låtit bli att säga detta.

Monica o Jacob sa...

Förstår att du sitter ihop med tv:n och myser;-)
Ha en bra dag

sinneskatten sa...

Ler och säger...det är mycket nu!

Jane sa...

Men sitter du hemma och jobbar? Eller kollar du OS på jobbet? ;)
Tror dig när det gäller målisen, det såg ut som om hon var rädd för bollen (jo, jag såg litegrann). Om Therese Alshammar har jag en egen teori ... så fort det gäller någon större tävling har hon alltid haft något kroppsligt problem. Tänk vad skönt det är att kunna skylla på det om det inte går så bra sedan.
Själv kan jag klaga på ont i både rygg och händer (självförvållat) eftersom jag grävt upp och gjort om en 5 m lång rabatt, men jag ska ju inte tävla i något :))

Stare Ström sa...

Haha! Fågelboet var riktigt bra! Och så är jag så nöjd med de uppdaterade kunskaperna om OS. De får andra till att tro att jag vet vad jag pratar om.

cat sa...

Fantastiskt av dig att ha sådan simultankapacitet! Jag måste säga att jag verkligen undrade över tjejen med den udda frisyren. Fick inte ihop henne med os-rapporteringen i texten. Tur att du lade till ett PS :)

Erik Semlan sa...

Ditt fångade fågelbo gillar jag. Vilken simultanförmåga du verkar besitta! Nu förstår jag att du ofta väljer att ha flera teman i ett inlägg!

Olga T sa...

Här sitter inget ihop. Gör oplanerade saker helt och hållet. Oplanerad bloggpaus blev det....oplanerad minisemester med oplanerad packning i en liten väska...kanske är det för att allvaret kallar efter helgen.. Idag blir det städning, nödvändig sådan.
Hörs!

Anonym sa...

Maken sitter framför datorn och tittar på pingis. Obegripligt!

pruddelutt sa...

Själv satt jag ihop med OS hela 10 minuter igår och det är ett klart personbästa för mig :-) 20 som är "gammal" simhoppare skulle förstås kvalet och jag tittade på ett hopp och kanske 10-15 tjejer...Sedan drog jag mig raskt tillbaka till mina gardinbryderier igen..

Pialotta sa...

Två riktigt bra foto för olika tillfällen .. OS kollar inte jag alls mycket på ... du vet jag är ingen idrottsfantast, men så klart kul om/när Sverige tar medalj o gör bra ifrån sig :)