måndag 24 oktober 2011

Måndagstema: ”Vilopaus”

Den här måndagen hade jag behövt både en eller två vilopauser. Vid närmare eftertanke hade det inte suttit helt fel med tre avbrott heller. Idag började nämligen en praktikant på mitt jobb som jag ska ta hand om i två veckor. Tjejen är väldigt social, ursnygg – vacker faktiskt, cirka 1,75 meter lång (plus fem centimeter klack) och pluggar på mediegymnasiet i Stockholm. Det bästa med henne är att hon redan kan allt som jag hade tänkt visa henne och det hon inte kunde var tråkigt och svårt. Härligt att vara ung och ha den inställningen;-) Med andra ord så passade jag på att lära mig något av henne istället:

Simultanförmåga gånger fem - minst
Det jag lärde mig idag är att det är fullt möjligt att samtidigt

- kommentera i Facebook
- ha en hörlur kopplad till iPhonen i bara ett öra för att lyssna på musik
- prata med en kompis i telefon med hjälp av öra nummer två
- lyssna på en annan låt på YouTube (tror jag det var) troligen med öra nummer två och
- prata med mig. SAMTIDIGT ALLTSÅ... och då glömde jag säkert ett moment!!!

Avstämning
Vidare fick jag en inblick i hur Facebook fungerar irl så att säga: man ringer upp en kompis (inte samma som ovan) medan man laddar upp bilder – förslagsvis på sig själv - som sedan laddas ner igen om de inte anses tillräckligt snygga. Väldigt smart att avstämma sådant innan man tappar en så kallad FB vän eller hur;-)

Mode- och dejtingsajter
I tre sekunder mindes jag vem som har Sveriges största modeblogg, sedan glömde jag det. Å dejtingsajter är ett absolut måste om man är under 20 år och pluggar. För på gymnasiet träffar man ju hela tiden bara samma människor, vilket är så förbannat tråkigt… det med.

Ja, idag lärde jag mig mera än vad jag har vetat - eller inte visste att jag borde veta - i hela mitt liv. De ni har läst i det här inlägget är bara en bråkdel av dagens lärdomar, men jag har ju hela två veckor på mig att bli fullärd. Förstår ni nu varför jag har gjort mig förtjänt av en vilopaus!!? Bilden jag lägger upp ger er kanske en fingervisning om vad jag ska vila med;-)

Fler vilopauser hittar ni här.

20 kommentarer:

Monica sa...

Vilopaus med systemets varor passar väl bra efter en sådan dag.
Vem vet efter en Bib kanske man har simultanförmåga gånger 10 Haha, har ju aldrig provat.

I morgon bitti blir det tyst härifrån Eon fimpar krämen i några timmar från 6,30;-(((

Olga T sa...

Blev trött bara av att läsa. Lycka till i två veckor och glöm inte att Våga vägra!

Jess sa...

Hahahahaha, din stackare. Jag hade nog också tagit ett glas (flaska) vin efter den dagen!
Jag ser verkligen fram emot att få veta vad du mer har att lära!

4U2 sa...

Ha,ha,ha ja du. Har undervisat ungdomar som krävt att få vara kopplade till sina hörlurar samtidigt som de skrev prov för mig (de fick inte, vi pratar om ungdomar som vet exakt hur man fuskar utan att läraren vet om det), vidare ville de kunna håla på med sina mobiler samtidigt (nope!) osv. Tror du jag var populär? ;)
Men de är otroliga på simultanförmåga och jag som skriver med två fingrar och tittar på tangentbordet hela tiden och rättar efteråt, jag suckar och undrar när skall jag kunna allt detta? ;) :)
Hopas det inte blir för tröttande för dig med allt det nya du skall få lära dig så KRAM och lycka till!

Susanne sa...

Ojojoj, du kommer att vara en fullfjädrad ungdom om 2 veckor.
Sv: Ajvargratäng som vi kompletterade med lite kassler. Ganska gott, R sa att det var OK men att vi inte skjulle tillaga det igen ;)

Rantamor sa...

Det här ska bli spännande att följa...
nu blir du nog en "fäjsbokkare" du me...
jag total vägrar...
tycker att det låter alldeles för jobbigt och svallrigt...
att måsta veta status på alla och envar....
förresten min status ikväll är :
värk i varenda muskel i kroppen...
visste inte ens att jag kunde ha så många....
eller kan det värka i dallret också???

Kämpa på nu...jag ska ha en tyst minut för dig varje dag i två veckor.... =D

Tjingelingen...

Bildgatan sa...

I den ålder kan de verkligen allt och det som är tråkigt det gör de inte.

Den simultanförmågan skulle jag kanske behöva i vissa lägen men funderar hur det blir för dem senare.

Den inblick du fick i FB var nog en tonårings och en sådan som jag inte har någon erfarenhet av, inte ens hos pojkarnas alla flickvänner genom åren.

Allt det där du lärde dig idag låter som något du säkert glömt om ett tag och dejtingsajter för tonåringar? Låter ... nej jag ska inte skriva vad jag anser om det. Funderar bara om de på något sätt gått tillbaka till 1800-talet och redan är rädda att hamna på det sk glasberget.

Förstår verkligen din bild och hoppas att du orkar i två veckor, kan bli jobbigt med att stressa av på samma sätt i två veckor. Fast du får skippa den på helgerna. =)

SigridfraEnget sa...

Kanon!

Freja sa...

För några jobb sedan sa chefen i sitt avtackningstal till mig att jag var den enda människa han sett som kunde skicka sms på två mobiler samtidigt.... Fast sen stannade jag i utvecklingen, twitter förstår jag mig inte på - än.... Men jag har noll koll på modebloggar... Och jag skulle oxå gärna vilja tro att det jag inte kan är tråkigt....

LissenTo sa...

Men, får hon göra allt det där.


- kommentera i Facebook
- ha en hörlur kopplad till iPhonen i bara ett öra för att lyssna på musik
- prata med en kompis i telefon med hjälp av öra nummer två
- lyssna på en annan låt på YouTube (tror jag det var) troligen med öra nummer två och)

Hmm, räcker att hon pratar med dej och du ger henne uppgifter. Det andra får hon göra på lunchrasten.

Lycka till imorgon :-)

SoF sa...

Oj - är det så där färgglatt på Systembolaget.?
Kanske dags att göra ett kombinerat foto och färgterapibesök.
Fast det är väl bara i Stockholm som ni har det så fint. ;)

Låter som om du får boka in MINST tre vilopausar per dag, ett par veckor framöver.

Jag inser hur många mil efter jag ligger i dagens utvecklings/simultankapacitet-samhälle, när jag läser om din praktikants förmågor.

Ha det gott B!

Hörni sa...

Hahahahaha, stackars stackars dig, du får boka en resa och åka och vila upp dig om två veckor. ;D

Simon sa...

"Väldigt smart att avstämma sådant innan man tappar en så kallad FB vän eller hur" :) hahaha.. väldigt kul inlägg, ska bli spännande att höra vad du får lära dig mer :)

cat sa...

You have my deep sympathies! Det var liksom det jag kunde komma på att säga.
Ser däremot fram emot fler blogginlägg, som talar om vad du har lärt dig ;)

Ama de casa sa...

Lyllo, LYLLO dig!!!

Haha! Det låter som om en resa till Benidorm eller så skulle sitta fint efter dom veckorna... Här är solen på plats igen. Och ja, jag tvättar!
:-)

Kicki sa...

Hahaha!

Anonym sa...

Hahaha, vet du, det låter ungefär som min "lilla son" (snart 28), han gör ungefär det du beskriver ovan, spelar onlinspel med kompisar "någon stans i världen" och har headset på sig där han talar engelska med dem, kollar FB, chattar med en kompis, har en film snurrandes på andra skärmen, eller om det var den första (han har alltid 3 i gång samtidigt), han talar svenska med mig och försöker få mig att fatta ett eller annat osv.
Säga vad man vill om dagens ungdomar, men MÅNGA av dem är otroligt simultana! Dock undrar jag om de inte brinner ut sig, kan det vara "nyttigt" att hålla på sådär, undrar en gammal mamma som inte försöker göra så många saker på en gång MEN som vet vem som har Sveriges största modeblogg OCH jag kollar den nästan dagligen, har så gjort i drygt 3 år! Hehe. INTE för att jag är moderiktig, inte alls, jag ser ut som ett takras, utan jag bestämde mig för att sluta gnälla över åtminstone en sak som jag egentligen inte kunde något om (jag ondgjorde mig över hönshjärnor som inget fattade/kunde, och fann att några av de såkallade hönshjärnorna var riktigt duktiga), och ta reda på lite fakta istället! Vilket jag gjorde, och då upptäckte alltså att det var ganska trivsamt med denna unga flicka, som mot om inte alla så i alla fall mot MÅNGA odds faktiskt har gått och "blivit något", någon som gamla gubbar och tanter faktiskt tar på allvar, någon som trots sin ringa ålder (knappt 20) drar in miljoner... KANONKUL tycker jag, heja alla simultana "småflickor" som vill nått!
Sedan är det ju bara FÖR mycket för en annan, så jag tycker inte du skall deppa ihop om du finner att det är svårt/omöjligt att hålla hennes tempo, hihi... Lycka till i vilket fall, och unna dig en rast då och då, om inte annat så för att slippa hennes pladder, höhö.

4U2 sa...

Kaaa ... kabelhärva? Ha,ha,ha ja det kanske är en sådan ;)
Tack för din finfina kommentar. Mobilen har fått för sig att försöka ge mig 1 st någorlunda bild av 100, ungefär. Den är väl rädd för mobildoktorn ;)

Helene Orskaug sa...

Kul bild!
Tror du har behov for en liten hvila!

Heleneklem

Pysselfarmor sa...

Ja hujedamej - tal om att vara uppkopplad! Undrar hur länge "kropp och huvud" - ja, själen med för den delen - grejar det....någonstans tror jag det "sätter sig ändå"..