söndag 30 oktober 2011

Fototriss: ”Manligt”

Fototriss vill se våra tolkningar på ”manligt”. Maken ställer inte upp. Jag har inte tillgång till varken Börje Salming eller ett antal rugby- respektive basebollspelare som modeller. Inga håriga bröst eller cowboyboots heller – om man nu skulle tycka att det är manligt. Alltså får det bli min egen tolkning av temat: ”Manligt yrke”.
Egentligen finns det ingen anledning till att bygg- och anläggningsarbeten endast utförs av män, men så är det. En kvinnlig grävmaskinist till exempel skulle kunna utföra samma jobb och göra det lika bra som en kille. Men efter att ha ”levt med” Norra Länken projektet och ombyggnaden av Täby Centrum i drygt ett år så kan jag säga att jag inte sett en enda tjej, vilket bevisar att valet av mina foton till tema ”Manligt” är klockrent!

För att inte utsätta fotgängarna och cyklister för fara under bygget vid Täby Centrum har man satt upp betongplattor som skyddsmur. Plattorna hålls ihop med bland annat den bulten! Den sattes dit av en man såklart.
Innanför muren gör den manliga grävmaskinisten en djup grop och lämnar en hög med lera och stenar efter sig. (Japp, jag klev in innanför avspärrningarna såklart;-))
När allt bråte har körts bort av de manliga lastbilschaffisarna så blir det en platt grund. På den lägger man armeringsjärnen som knyts ihop manuellt med de små trådrullarna som ni ser på bilden. Även det görs av män.
Fler bidrag till temat ”Manligt” hittar ni här.
Om ni vill vinna en fars dagspresent hos Coolstuff så kollar ni här.

45 kommentarer:

Cina via Gizmo sa...

Grävmaskinen var härligt fotad, den blev min favvo hos dig

Malla sa...

javisst är det manligt :) Jag skulle dock gärna vilja testa att köra såna där megastora maskiner och lära mig manövrera dem :)

Monica sa...

Varför la du inte ut bilden av Robert M den kan man väl kalla för manlig och sedan hade några fått sätta kaffet i vrångstrupen Haha
Bra triss fast i dagens läge är det svårt att skilja på manligt o kvinnligt.
Ha en skön söndag i regnet;-)))

Ingalill sa...

Helt underbara vinklar på bilderna, älskar bulten :)

Jess sa...

Men att du är inne på förbjudna områden igen! Hahaha, underbart!

LissenTo sa...

Helt klart machobilder. Visst är det konstigt att det ska ta så himlans lång tid att bryta yrkesbarriärer.

Tänk när Pia Sundhage föreslogs som tränare för Svenska landslaget, vilket liv det blev.

Fick bara en sådan där association och jämställd är man bara när det passar, ibland.

SoF sa...

Gillar din triss idag Beate.
Bra sammanhållen genom motivvalet.

Å typiskt manligt.

Varma höstregnshälsningar!

Anonym sa...

Välfotat och tematroget! Faller nog också mest för bulten, det var något med perspektivet som tilltalade mig lite extra där... :)

Pysselfarmor sa...

Superbra löste du detta...och jag skulle då inte ha gått i närheten av den där grävskopan. Jag tror jag har sett någon skräckfilm som satt spår i min själ - får för mig att den ska börja jaga mig ??!!
Visst är det koppartråd som ligger där...attraktivt att stjäla och sälja-tog du några? Din lösning på temat liknar ingen annans - jag gillar det kuriosa ju! ;-))
Nelly hälsar och tackar, men är litet sur eftersom hon inte okeyat bilden för "internetet" som hon säger....funderar på att bita fotografen i benet!

Per-Anders sa...

Vilka fina bilder! Gillar den översta bäst. Snyggt perspektiv.

Jan Helleberg sa...

Sköna bilder du tagit, tråden kallas najtråd. Superfin triss. :)

Rantamor sa...

Har inte fått till någon triss idag...men ska kolla vad ni andra lyckats få till...
och här ser jag spår av manliga hjärnonr....
dom tänker stort och mycket...men det slutar ändå oftast me att en liten oanselig kvinnlig hjärna berättar en massa fakta....
så har det varit här i helgen...
men vi har haft en underbar jobbarhelg...
och vi kommer att få så fint i dusch/tvättstugan....
och sen ska vi ju öppna väggen utåt till relaxen...
där jag ska sitta med mitt vinglas...
och till bastun...
herranjumala va snyggt d ska bli....

Tjingelingen...

Anonym sa...

GAAAHHH! Du klev INNANFÖR avspärrningarna? Skulle jag aldrig våga. När jag tänker efter så var nog det lite manligt det med... ;-)

sv: Klockmojängen finns i Paris, och hitteklockan (som inhandlades i Singapore, en musse-klocka med armarna som visare) den är borta för evigt. Nuförtiden använder jag inte armbandsur överhuvudtaget. Men hitteklockan gillade jag jättemycket!
:-)

Anonym sa...

Jag har en sambo som är allt annat än typiskt "manlig", han är varm, känslig, ohändig och extremt snäll på ett nästan mesigt sätt. Han är ändå manlig i mina ögon, manlig för mig är endast könet inte vad personen gör eller hur den är. Det stereotypa kan trycka ner folk och få dom att känna sig otillräckliga. Min man är bäst och skulle fler män vara som honom "omanliga" så skulle världen vara bättre.

SigridfraEnget sa...

Kul tolkning i din triss!

Anonym sa...

Klockrent, och om ingen tror dig så kan jag tala om att min ena brors jobb till stor del består av vad du visar på den sista bilden! Vad jag vet har de aldrig haft någon tjej som jobbar där, inte för att inte skulle vara möjligt, SÅ tungt är det inte. kanske beror det på att det är smutsigt, ofta svinkallt och glamoren får minus hundra, typ?
Å andra sidan så är det inte mycket glamor i många av tradition kvinnliga yrken, så jag känner nog att jag bet mig själv i svansen lite där...
Hmmm, nä, jag vet inte varför det inte syns till någron kvinnlig fägring på den typen av arbetsplatser, jag vet bara att du gjorde ett fin-fint jobb med trissen, hehe.

Jane sa...

En riktigt manlig triss ... gillar att du trotsade alla avspärrningar. Det visar på mod som annars brukar anses vara manligt ;) Tjejer kan oxå!!!
Bulten är bara såååå häftig!

Anonym sa...

sv: Tre veckor kvar till avresa? Vill tipsa om Tapas Marathon som pågår i Torreveija 17 - 27 november :-)

Oliver sa...

Bulten i sig är manlig så det förslår. Najtråden likaså. Passar väl ihop med grävmaskinen.

Sister Moonshine sa...

Manligt så det förslår! Gillar maskinen och bulten allra bäst.

Marie-Louise sa...

Snygg tolkning av temat :)

Kicki sa...

Riktigt manligt! Gillar första och sista bäst...men mest den första:)

4U2 sa...

Men visst är det runda kurviga former på några av de saker du visar ... är inte det kvinnligt? Eller tycker någon att mjuka former används på män och är det då som ett plus eller minus ...? ;)
Oavsett gillar jag din tolkning! :)

Anitas Blogg - Malta sa...

Vilken härlig triss. Fina foton, speciellt bulten. Och visst är det så att när det gäller byggjobb, grävskopor och liknande så är det männen som står bakom.

anne sa...

Även om man skulle vilja säga annorlunda så är det helt klart mansdominerade områden du fotat. OM det varit kvinnor med så hade de väl haft bikini på sig och så hade de fått inta löjliga poser... ;)

Sv. Tror inte det är lönt att fråga dottern om fotboll annat än i nödlägen, hon har alltid ansett mig vara körd när det gäller lagsporter... När hon spelade, fotboll och innebandy, så menade hon att jag ALLTID skrek på fel ställe. Det tror jag inte ALLS att jag gjorde, bara att det var viss fördröjning i ljudkvaliteten på skrikandet... ;)

Axart sa...

Bulten är enorm, läckert!
Svårt med manligt och kvinnligt, själv har jag jobbat inom många manliga yrken, dock ej byggnads:)

AX

Freja sa...

Och jag gillar alla de där jobben. Traktorer, grävmaskiner och allra helst lyftkranar, det skulle jag vilja kunna köra...

Pysselfarmor sa...

Nu förstår du varför jag kallar mig Pysselfarmor....ja, det kan man se på min hantverksblogg...allt mellan himmel och jord och lite mera därtill håller jag på med...därför tyckte jag att det namnet passade bra.

yes buketten har jag gjort.....testa ska du se! Folk kommer att bli imponerade och tro att det är svårt...icke då!
Ha en skön söndagkväll......i morgon är det månda - baaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh gaaaaaahh!

Beppan sa...

Wow - den där bulten föll jag direkt för! Grävskopebilden tog du visst med livet som insats... :-) Vilket perspektiv!
Snyggt trissat!

Susanne sa...

Wow, Bultbilden var coolast.

Simon sa...

Riktigt snygga bilder, gillar särskilt den sista.

Pialotta sa...

Bultbilden en manhaftig och käck bild som sticker ut framför grävskopebilden som oxså i och för sig är häftig :)
Det suddas ut mer och mer mellan manligt o kvinnligt, tycker jag .. se bara på alla i uniformer.. blandad kompott, men så klart kan inte alla kvinns göra grovjobben .. och jag är en av dom .. efter många år inom sjukvården går det inte så bra längre med tunga jobb.. men men.. herre min ge, man ska inte ge vika utan försöka.. Duktiga flickan, du vet, hi, hi ..;)

Bildgatan sa...

Jag hade klarat det manliga även utan din text, nu är det ju alltid skönt att det är med för då får jag le lite och inte bara titta.

Har för mig att någon gillar rost och även skrivit att hon borde kanske blivit pojke. =)

Tack för kommentaren men tyvärr hoppade jag igår vad gäller trissen. Hade så mycket manligt besök att jag inte hann med annat än koncentrera mig på alla underbara män. =)

Skulle kanske kunna lägga upp en annan typ av manlighet under dagen. Bara för att visa att det faktiskt finns mycket manligt i vår natur också. -naturlig manlighet så att säga.

cat sa...

Önskar att jag hade haft en mer praktisk läggning. Jag tror att jag hade gillat att vara grävmaskinist.
Fina bilder :)

Pysselfarmor sa...

Den där fula fisken hos mig är tydligen en mycket god fisk har jag fått veta...har ju ätit den själv...ja inte fisken på bilden utan den jag köpte i fiskaffären. Det påstås vara stenbit - vet ej vad jag ska tro om det....

Anonym sa...

sv: Min ringsignal på mobilen är till för att jag ska höra den. Jag hör lite illa, nämligen. (Fast Anders påstår å det bestämdaste att jag har selektiv hörsel... ;-) )

Anonym sa...

Angående tapas marathon i Torrevieja så finns en länk här:

http://www.torrevieja.com/eng/torrevieja/torrevieja-tapas-route-october-2011.html

Dom är inte klara än med vilka restauranger som ska vara med och vilka tapas som finns att tillgå men det kommer väl att uppdateras snart.

Måndag-onsdag är dumma dagar. Då är det ingen mara :-)

I våras var det 44 restauranger som deltog:

http://amacasa.wordpress.com/2011/04/28/ama-borjar-motionera/

Varje restaurang har två tapas per helg att välja på. Oftast en traditionell och en nypåhittad. När kartorna blir klara på den där första länken, då kan man även se vilka tapas som serveras på restaurangerna. Så man vet var man kan hitta sin bläckfisk :-)

Monica sa...

Det kommer kanske något till Jul men då blir det nog Ebba som är lättast att klä ut.
Ja nog saknar jag honom alltid så det gör ont ibland;-(
Ha en skön måndagkväll;-)))

Nina sa...

Första bilden var ju urcool! Både temamässigt och bildmässigt! Tack för snälla ord på min blogg!

Jah Hollis sa...

Det är ju en bra tolkning du gjort av temat, även om man skulle kunna vända på det hela: jag är inte intresserad av att köra grävmaskin och antingen är jag väl inte så manlig då. Eller så är det så att det är något av en myt att män gillar grävmaskiner. Jag vete f-n. Men din triss är klart godkänd både fotomässigt och i övrigt. Själv har jag bara fått ihop två bilder och det räcker ju inte. :-(

Lena sa...

Snygga bilder och absolut manligt!

Jah Hollis sa...

Nu har jag gnetat ihop en triss. Men dom två bilderna jag hade först får stå över ett tag.

Lasseivomma sa...

Jo, nu ser jag ju att det är samma tema, men inte samma sensmoral...

Barnens Hjältar sa...

Riktigt snygg triss, hade väntat mig något i stil med Tant Marits inlägg så läste jag att din gubbe inte ställde upp ;)

Annie sa...

Jättefina bilder!! Älskar första, man dras in i den. En riktigt bra triss att vara extra stolt över! Jag gissar på finalist.