tisdag 7 april 2009

"Precis som du vill"

Ni som följer min blogg vet att vi hade vernissage på mitt jobb för precis en vecka sedan. Verken fick hänga kvar till och med igår, vilket betyder att jag har en liten solskenshistoria à la Totte att berätta för er.

IT-kompisen Totte hade tagit med sig hela familjen till vernissagen. Sambon Monica, sonen Joakim och dottern Elly. Monica blev totalt förtjust i Matilda Lehvonens tavla ”Precis som du vill” som Totte dock inte alls var intresserad av. Han ogillade färgen lila och maskrosor var inte rätt motiv heller. Ja, ja...

Tavel-terror
Tavlan var ett samtalsämne dem emellan från den 31 mars till 6 april. Den behandlades muntligt, per mejl och per telefon under alla vakna timmar. Vissa skulle kanske kalla det för ”tavel-terror”.
Själv hotade jag med att säga upp bekantskapen med honom om han inte köpte den fina tavlan som Monica redan mentalt hängt upp på en vägg hemma i villan.

Ett taktiskt mycket klokt beslut
Totte köpte tavlan till Monica - ett taktiskt mycket klokt beslut - den 6 april klockan 15:00. Först då såg han att maskrosorna, som med lite fantasi lika gärna kan tolkas som favoritsysselsättningen LEDar hette ”Precis som du vill”.

Kan berätta att Totte vande sig mycket snabbt vid den fina tavlan, ja han börjar gilla den till och med. Totte har nyligen köpt en gitarr, ett Wii spel och annat smått och gott som bara han kan handla. Det ryktas att han nu siktar in sig på ett trumset.

Du fick precis som du ville, Monica! Snyggt jobbat! Vi ska väl slå på stora trumman för att lite "terror" (nästan) alltid lönar sig eller hur!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta BP... inte för jag vill verka tjatig, men klicka dig till min blogg så väntar något på dig.

Olga T sa...

Bra jobbat av dej också förstår jag. Både Monika och Totte kommer att ha glädje av detta!
Jodå nya helguppdraget ses vi på. Fattar du var tävlingsnerven kommer ifrån??
P.S. Farbror Sid verkar angelägen:)

Anonym sa...

Vilken fantastiskt spännande och rolig historia med trevligt (och klokt;-) slut!!
En riktigt GLAD PÅSK och en stor KRAM till tig, Beate samt Monica och inte minst till Totte, som jag nu hoppas kommer att slita tavlan med hälsan och kärleken;-)!
Matilda Lehvonen
P.S Tänk att tavlans titel nu blev så väldigt slående! Ödet?? D.S

Ulrica sa...

Hej, jag skulle med glädje hänga den tavlan på min vägg... vad maken skulle säga vete katten:) Jag är så glad att du "älskar mina bilder precis som de är", det värmer ända in i hjärteroten. NÄr det gäller all konstig data jag lägger ut så gör du rätt i att bortse från det... Det finns några fotonördar "out there" som fullkomligt går i spinn på detta... och varför inte tillfredställa dem:) Själv har jag dålig koll på all den datan innan jag ska fota då jag har fullt upp att koncentrera mig på bilden. Att lägga upp datan efteråt är ingen konst, allt står under egenskaper.

Fortsätt du bara kolla in bilderna och med förhoppning njuta, gillar du det du ser är jag mer än nöjd.

SKa du hoppa på Footstep in Natures utmaning som tar vid efter Tonys och Rolles? Men hon ska inte ha någon tumme upp.... så tråkigt:)

Daniel sa...

Bra slut till slut! :)

Nästa gång e jag me på vernissage!

Lissen sa...

Bra att du stöttade Monica, tavlan är jättesnygg.Hennes sambo kanske inte begåvats med så god smak,hihi!