torsdag 17 oktober 2024

Tråktorsdag





Då jag har ingen anledning att klaga på dagens händelser inklusive det underbara vädret, kommer jag att gnälla högljudd över Hammarbys förlust i Damernas Champions League mot Barcelona igår kväll. Siffrorna skrevs till förnedrande 9-0. Pinsamt!

Utklassning
Ibland skäms man att vara Hammarbysupporter. Det kan faktiskt göra ont också, som igår kväll till exempel. Hela tillställningen var så fruktansvärt pinsam. Anade nästan att Hammarby skulle få sota för Barcelonas 2-0 förlust mot Man City förra veckan. 9-0 var utklassning, och ett så dåligt lag som Hammarby har egentligen ingenting i CL att göra. Tyvärr!

Första halvlek
Det konstiga var att Hammarby faktiskt spelade riktigt bra (med svenska mått mätt) i första halvlek och borde ha gjort minst ett mål, kanske till och med två. Men spelar man mot världens bästa fotbollslag på damsidan och inte sätter sina chanser, då får man tyvärr skylla sig själv.

Tränarens icke existerande matchplan i andra halvlek
Sedan förstår jag inte tränarens matchplan inför/under andra halvleken. Killen kan ju inte vara så korkad att tro att Hammarby tar igen en 3-0 ledning mot världens bästa damlag. Han borde ha instruerat sina spelare att spela på försvar och fördröja spelet. Men nej då! När Barcelona ledde med 8-0 anföll Hammarby fortfarande med fyra spelare. Nej, det köper jag INTE.

Bajens klack är bara såååå bäst
Det jag beundrar är den härliga klacken som fortfarande applåderade efter 9-0. Vilka supportrar! Till och med den engelskspråkiga UEFA reportern berömde i intervjun Hammarbys hejaklack. Med helt rätt.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. De första två bilderna jag lägger upp har jag knyckt från Sportbladet. Sista bilden har bästisen Yvonne tagit och är dagsfärsk Den visar konferenscentrum Garnisonen i Stockholm. Ett otroligt läckert foto som har vissa likheter med bild 1 från Barcelona. Ett roligt sammanträffande. DS.

4 kommentarer:

LillaSyster sa...

Att få stryk med 9 mål......mmmm det är pinsamt. Att inte tjejerna tog ett eget initiativ till att spela annorlunda - men det får man kanske inte? Ha en bra kväll!

Susjos sa...

Trist för de svenska tjejerna i Hammarby! Ja, du har rätt bild 1 och sista bilden har lite gemensamt!
Ha en fin kväll, själv ska jag ut i mörkret med cykeln snart...
Kram

Guldkryckan sa...

9-0, jösses, det var ju inte så lite direkt, hujeda mej.
Tränare har jag ingen koll på men efter din förklaring där så undrar ju till och med en okunnig fan som jag.

Ha det nu ändå bäst Bp.

Äventyret framtiden sa...

Ujdå, inte roligt alls för Hammarbytjejerna. Roligare att se på den fina bilden längst ner i inlägget istället. Den är urtjusig.