onsdag 3 juli 2024

Rolig onsdagsmix







Äntligen
Äntligen fick jag se bra fotboll igår kväll. Så mycket roligare det är att titta då konstaterade både min kompis Steve och jag. Nederländerna som vann mot Rumänien med 3-0 visade äntligen upp en rolig anfallsfotboll. Turkiet-Österrike (2-1) var turneringens hittills bästa och mest intensiva match med schyssta kampdueller från minut ett. Och Turkiets målvaktens räddning på nicken i matchens sista sekund kommer nog minnas ett bra tag framöver särskilt i Turkiet. Allt positivt ni läser om matchen –stämmer! Alla skandalrubriker – glöm dom!!! 

Regn
Då det regnat av och till – mest till - hela dagen bestämde jag mig för lite ”dekadens” igen. Lyckades riktigt bra om jag får säga det själv. Fick min vana trogen kostnadsfri underhållning av 6 medelålders kvinnor och en man i 40-årsåldern vid grannbordet. Ett sällskap som jag spontant gissade var från Täby Kommun och firade sommaravslutningsmiddag med avdelningschefen.

Tri-tip
Chefen påminde damerna hela tiden om hur mycket ett glas rödvin borde få kosta, varför man borde dela på en flaska vin och briljerade med kunskapen om vad en tri-tip var. När jag såg blusen som en av damerna hade på sig (se bild) förkastade jag snabbt idén om kommunen. Blusen är från Blvd Stockholm och kostade ifjol 2 900 kronor innan den reades till 1 600 kronor. Men kanske har lönerna höjts hos kommunen…

Ett fall för Vera
På grund av pågående Euro 2024 missade jag totalt tre nya avsnitt av ”Ett fall för Vera”. Tack och lov att det finns streaming nuförtiden. 

PS. Bilderna är dagsfärska och bästisen Yvonne är fotograf. De visar Nusnäs i Dalarna, där dalahästarna har sin vagga. Som ni ser är det en robot som gör ”hästjobbet”;-) Tusen tack för bilderna! DS. 

tisdag 2 juli 2024

Expertkommentarer från tv-soffan





Visst har jag hållit mig i skinnet och rapporterat ovanligt sparsamt från pågående Euro 2024?! Det tycker åtminstone jag själv. Har funderat på vad det kan bero på och kommit fram till att de flesta matcherna har varit så otroligt tråkiga, otekniska och oinspirerade att det inte gick att skriva om dom utan att bli gnällig och sur. 

Studiosnack
Inte nog med att matcherna fick mig att gäspa, det gjorde studiosnacken också. Nu ska jag medge att jag inte lyssnat på för- och/eller eftersnacket mera än bara några minuter – sammanlagt alltså, men en sak är klar – det har gått inflation i André Pops (svt) och Pär Lernström (tv4) ska hålla sig till underhållningsprogram, alternativt så ska han lära sig skillnaden mellan Slovakien och Slovenien. Frida Nordstrand (tv4) är vassast. 

Kommentatorer/Expertkommentatorer
Chris Härenstam och Glenn Strömberg (svt) är bäst och lirar i en egen division. Lasse Granqvist och Jens Fjellström (tv4) ligger inte långt efter. Dessa två ”konverserar” fotboll. Roligt att lyssna på. Ola Bränholm (svt) är bra och påläst, dessvärre är han  så illa tvungen att dras med Hanna Marklund. Adam Pinthorp och Olof Mellberg gör så gott de kan.

Bästa matchen hittills
Ja, den har jag förhoppningsvis inte sett än. Hoppas verkligen att England, Frankrike, Portugal md flera har mera att bjuda på än…ingenting. Bästa målvaktsinsatser - Giorgi Mamardashvili i Georgien och Diego Costa i Portugal. Att rädda tre straffar i rad – det har jag aldrig sett förut, men det var precis vad Costa gjorde mot Slovenien igår kväll. Man kan väl säga att han räddade en stortjutande Ronaldo… 

Ronaldo
Ronaldo är en gudabenådad fotbollsspelare som har passerat bäst före datum för några år sedan. Ändå underkastade sig hela laget honom, utan att knorra. Och då pratar vi alltså om världsspelare som Bernardo Silva, Bruno Fernandes och Rúben Diaz med mera. Han fick ta alla frisparkar OCH straffen som den sloveniska målvakten räddade. Ja, då tyckte jag faktiskt synd om den annars så arroganta Ronaldo. Eloge att han efter 120 spelade minuter ändå vågade ta den första portugisiska straffen och satte den. 

PS. Som ni ser har bilderna ingenting med inlägget att göra. Det är bästisen Yvonne som är i besök i Dalarna och har besökt Falugruvan och Carl Larsson gården i Sundborn idag. DS.

måndag 1 juli 2024

Glad måndag

För första gången någonsin hölls en loppis på innergården i lördags. Kan väl säga som så - att det fanns betydligt fler säljare än köpare. Men ett kroligt initiativ. Nej, jag gick varken ned eller köpte nåt.

Siamesiska jordgubbstvilligar;-)

Det är den 1 juli idag, men det här är väl ändå att ta i...

Sommarvikarien har samlat in kvistar och en pall;-) Kvistarna ska nog packas i plastpåsen.


Euro 2024 - England
Ja, hoppas och drömma kan man ju alltid. Gårdagens åttondelsfinaler gick enligt experternas förhandstips (inklusive min;-), men det satt väldigt hårt inne för England. Den förlösande bicykletan av Jude Bellingham till 1-1 mot Slovakien i den 95:e gjorde mig ändå väldigt glad - EMs vackraste mål hittills. Harry Kanes segermål i förlängningen gjorde att jag kunde andas ut;-)

Euro 2024 - Georgien
Var så otroligt stolt över Georgien redan innan åttondelsfinalen mot Spanien. Ja menar – hallå!!! Laget ligger på 85:e plats på världsrankningen och spöade Portugal med arrogante Ronaldo med 2-0 i gruppspelet. Det ska väl minnas för evigt, åtminstone i Georgien när spelarna nu åker hem. Hoppas att laget hyllas rejält i Tbilisi!

Euro 2024 - Spanien
Nu gick det tyvärr inte lika bra mot Spanien, trots att man kontrade in 1-0 ledningsmålet i den 17:e minuten. Okej, det var ett självmål, men ändå. Efter 1-1 i pausen gick luften och orken ur Georgien och det blev ett 1-4 nederlag till slut. Men så glad jag blev över Georgiens framfart i detta EM. Målvakten Giorgi Mamardashvili som till vardags spelar för Valencia var helt outstanding under både gruppspelet och åttondelsfinalen. Snygg är han också (utan skägg då). Och som gammal målvakt så njuter jag lite extra här:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med texten att göra, men motiven bidrar till min glädje:-) DS.