fredag 26 juli 2024

Fyra en fredag

Nu hoppas jag att Elisa vet att hon är efterlängtad. ”Fem en fredag” är ett tema som jag verkligen saknar. Men i väntan på att hon återupptar det roliga temat bjuder jag på ”Fyra en fredag” som uppföljning av ”Tre en fredag” förra veckan. Med andra ord så får ni fyra dagsfärska bilder av mig. Enjoy! 

24 grader klockan 13. Då kan man antingen ha picknick på innergården eller så kallar man det för lunch;-)

Samtidigt laddar de decimerade boulegänget upp för en runda. Endast kvinnor idag. Ja, ja ”the hard core”;-)

Klockan 14:30 satt jag på stamstället, åt en nygräddad baguette, drack en cortado och bjöd mig själv på en Molinari glass med popcorn. Jag som inte ätit glass på minst 20 år har fått upp suget den här sommaren. Det kan jag tacka Molinari och ägaren till Starfish & Coffee för.

Vid hemkomsten cirka klockan 16 lyckades jag precis ta en bild på dagens skörd av ogräs innan killarna lämnade innergården i bil.

Roligare än så här blir det inte. Men ni kommer kanske kolla på OS-invigningen i Paris sedan. Där lär det förhoppningsvis bli mera spännande;-)

PS. Paris 2024 är de första spelen i OS-historien med lika många damer och herrar som tävlar. Totalt genomförs 329 medaljtävlingar . Oviktigt vetande, jag vet;-)DS. 

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Vi är ju periodare här när det gäller glass, nu är det ju sommar så då blir det ju en del glass, även om det regnar. 😉
Blir lite OS här ikväll sen får man väl hoppas på lite medaljer så småningom.
Ha nu en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Oj vad ogräs, nu måste det ju synas i landen att de rensat? Gott med glass varma dagar. Riktigt skönt idag, men det blir nog regn här till natten. Ha en fin fredagskväll =) kram

Hannas krypin sa...

Jag saknar också Elisas fem fredagsfrågor. Jag hoppas att hon snart är tillbaka med sina frågor. Vilka trevliga bilder du bjuder på. Den där picnicen såg väldigt romantisk ut. Den där glassen ser väldigt god ut, hade inte tackat nej till den.

Ditte sa...

Vad gäller "fem en fredag! så är det kul att läsa frågor och svar men jag gillar ditt alternativ också-. Kul med dagsfärska bilder om lite vad som hänt- Och fint väder var det ju. Bra val att du besökte ditt stamställe. Vad gäller Molinari så är det märket helt okänt för min del. Har i veckan testat både Gute glass och annan god gotländsk glass men får nog se var jag kan hitta Molinari och testa.

Visst ser vi invigningen i Paris men den är lite seg. Ser fram emot när facklan är tänd.

femfemman sa...

Orka! Säger ungdomar! Säger jag om OS-invigningen. Kollade i början. Såg ett avsnitt på Morden i Helsingör. Tittade på invigningen igen. De hade kommit till Japan. Nu ser vi ett avsnitt till. Undrar hur långt man kommit då det är slut???

Hanneles bokparadis sa...

har inget foto på min frukost på altanen… och ingen kanal för att kunna se OS

Klimakteriehäxan sa...

Det gläder mig att du hittat fram till glassen!!!!
Tycker inte att det är värdelöst vetande att tjejer och killar är lika många i OS. Jag tycker det är wtt framsteg, så det så! (noterade det liksom du bloggledes

Klimakteriehäxan sa...

Nu kollade jag OS-loggan igen och har man sett på f.n, det är inte bara jag som ser en kvinna, det ÄR en kvinna! Marianne, Frankrikes nationalsymbol!

Anita Berglund sa...

Följde länken till Elisa, verkar vara en kul utmaning.

24 grader skulle jag också vilja ha när jag ger mig ut med vovvarna vid 7-tiden på morgonen men är glad så länge det håller sig under 30-strecket. Det är väl enda nackdelen med sommar här på ön, det gäller att vakna tidigt annars blir det svettigt ;)) Ibland måste jag tom. väcka hundarna!!

Glass med popcorn!?!

nalta norrland sa...

Jag missade OS invigningen, glömde helt bort det... till idag.
Glass äter jag sällan. Och äter jag glass så aldrig nån typ mjukglass eller liknande utan det blir en på pinne med pappret på från coop.
Nu har vi hastigt och olustigt mist två olika affärer... konditoriet stänger den 31 juli och färghandeln sa tack för oss under marknaden.
Det blir mindre och mindre inne på samhället.

Anni sa...

Glass med popcorn lät gott, hälsar glassälskaren.