torsdag 3 februari 2022

Tråktorsdag

Den dagsfärska bilden är så tråkig att den absolut passar till Tråktorsdag. Dessutom relaterar den till texten.

Varsågoda! Ett ännu tråkigare foto.


Är man inte intresserad av vintersport är man uttråkad efter drygt två veckor. Troligen tidigare;-)


Det finns fler anledningar varför jag anser att det är en Tråktorsdag idag. Här kommer några exempel: 

- Iskalla 5 minusgrader.

- Tintins (bilens) vindruta och sidofönster är i behov av avisning, som jag inte tänker sätta igång med idag heller, då…

- … parkeringsplatsen fortfarande är en isrink. Måste ju ta mig till bilen, helst helskinnad;-)

- Damkronorna fick sämsta tänkbara start på OS. Japan vann premiärmatchen med 3–1 mot Sverige. De blåser lite hårdare vindar bland tio-i-topp lagen…

- Ni som inte gillar fotboll är uttråkade när jag berättar om Africa Cup of Nations och kvällens semifinal mellan Kamerun och Egypten. Vinnaren spelar final mot Senegal på söndag. Märk väl – de flesta afrikanska spelare står under kontrakt med stora europeiska klubbar. Inga blåbär där inte. Men denna info tråkar ju bara ut er;-)

Ni som inte gäller idrott i allmänhet och vintersport i synnerhet lär bli totalt uttråkade under nästan hela februari - med officiell start imorgon fredag, då Vinter-OS i Peking börjar.

Kommer jag att kolla OS? Dum fråga! Självklart. Men jag är inte hälften så entusiastisk (läs: högljudd) som när det gäller fotboll och friidrott;-)

Vargens dag idag. Vad är min åsikt om vargen? Få djur väcker så starka känslor hos människor som varg. Vargen är både hatad och älskad. Om jag var fårägare skulle jag nog hata varg, såklart. Men nu är jag inte det. För mig får vargen ”härja” som den gjort i urminnes tider.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar””. 

PS. Bilderna jag lägger upp har absolut nåt med inlägget att göra. DS.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Varg är verkligen en sak (ett djur) som delar människor i minst två olika grupper, antingen hatar eller älskar folk vargen, min personliga åsikt… laglig avskjutning och bättre ersättning till dem som mister djur på grund av vargens slaktande.
Jag är ju mer osäker på björn 🐻 tycker de är alltför nära samhället.
Tråkig torsdag NEJ jag har faktiskt sett solen 😃

Klimakteriehäxan sa...

Om afrikansk fotboll - visst är det mörkligt att jättestora Nigeria åkte ut men pyttelilla Gambia klarade sig bra?
OS kommer nog att bjuda på diverse högklassiskt godis.

LillaSyster sa...

Jag är också trött på vintern. Som tur är har vi garage till bilarna och har lyxen att grannen skottar uppfarten med maskin PM det blir mycket snö. Idag har det varit så rått ute att det inte ens blev en liten promenad efter jobbet. Vi får väl se hur det blir med detta OS.

LillaSyster sa...

PM....OM skrev jag ju....teknikens under

Guldkryckan sa...

Är ju endast hos dig jag kan få rapporter inom idrott utan att gäspa, mera sådant Bp. :)

Javisst är det trist med snön igen, till och med jag som älskar snö kände att...näääää...det räcker!!

Är också kluven angående dessa vargar, förstår fårbönderna naturligtvis men ändå liksom.

Ha en fin kväll Bp.

Ditte sa...

Tycker att de två inledande bilderna var en god illustration till "tråktorsdag". Och sedan kom lite spurt med tråkigheterna.
Och även lite piggare färg och sport. Och sport gillar jag. Visserligen inte all och inte heller all vintersport men en hel del. Ser fram emot OS men det känns "skämtartat" med mycket.
Vad gäller vargen så kan jag tänka som du gör.
Tyvärr har ju vargarna blivit allt fler och de rör sig ju över gränserna mellan Norge, Sverige och Finland och ställer ju till det rejält. Något som tyvärr ökat. Skulle inte velat ha vargarna nästgårds.

femfemman sa...

Just nu går semifinalen på TV. Så jag hänger med, om så bara på ett hörn. Kul att se Premiar League spelare i sina landslag
Blir väl samma med OS...man hänger med...men inte ishockey... Helt totalt ointresserad....
Dödstråkigt väglag!
Vargar är vackra. Men ses helst i djurpark. Vill inte träffapå någon på skogspromenader...

KajsaLisa sa...

Du fick till några grymt tråkiga bilder, somnar nästan när jag tittar på dom. Grattis :)
Just isen är jag förbannat trött på.
Tack för länken :)

nalta norrland sa...

svar Yes precis som det står i texten är det min bortgångne svärfar, han avled hastigt och oväntat för drygt ett år sedan, på grund av pandemin fick bara visst antal vara med på begravningen så J fick gå själv, med dina sju syskon + 6 bonussyskon.

Ska kolla in Choritzo 🐷

Geddfish ♥ sa...

Ja, jag hade ju lika tråkiga bilder jag med, fast jag inte hade överskriften Tråktorsdag.

Nä, jag har självvalt att ställa Karin Monark i cykelstället, ifall jag lätt skulle få för mig att dra iväg på henne. Det är alltså krångligt att dra upp en cykel från källaren. Rent tråkigt!

Vargen, ja den hatar vi. Vet att vissa älskar den. Men har man som vi i mitt första äktenskap, haft massa djur, så blir man inte glad åt vargen. Skulle kunna skriva ett helt inlägg om alla djur som vi hade.
God kväll!

Susjos sa...

Ja, nog kan man kalla detta en tråktorsdag, och dina två första bilder visar verkligen det!
Lite OS blir det nog här hemma också.
Ja, som sagt ,jag har inte heller så mycket att säga om vargen, men precis som du förstår jag att om man har djur som råkar ut för vargen, då gillar man den inte!
Lite lustigt att jag fick syn på två rävar idag, vet inte när och om jag sett en levande räv tidigare?
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Såg verkligen tråkigt ut där på parkeringen! Ännu en liten påminnelse varför vi valde att emigrera till Spanien...

Jag kommer nog att nöja mig med att titta på lite sammandrag från OS och hur det blir med Schlagern har jag inte bestämt mig för ännu.

Vargar gillar jag och har varit ute och gått med såna i koppel. Fast man får aldrig glömma att det är ett rovdjur, se bara hur tragiskt det gick för en djurvårdartjej på Kolmården... Som fårägare i vargtrakter skulle jag nog inte alls gilla vargar jag heller.

christian sa...

Hahaha, du gör verkligen allt för att låta torsdagen bli tråkig . . . de första två bilderna tycker jag är allt annat än tråkiga, framförallt nr 2 har viss finess.
Vad gäller all sport framöver . . . nja, är inte särdeles upphetsad faktiskt . . . försöker återvinna lite engagemang till hockeyn som varit undanskymd länge pga restriktioner. . .

Anki sa...

Inte världens roligaste bilder, men torsdagar skulle kunna vara ännu tråkigare ... t.ex.om du inte gjorde något inlägg! :)
Snö och is behöver vi inte mer ... nu vill vi ha sol och vår!
Hm ... vargen ja - jag är kluven till dem. Känner med dem som har djur som skadas och dödas, men annars så tycker jag det är fantastiskt att vi har vilda vargar i vårt land.
OS ... ja, en del kommer jag nog att se, som skidskytte och curling :)

Annika sa...

Satte på OS-invignigen en liten stund i morse. Precis på slutet.
Men hade tur och såg de svenske tåga in!!
Typsikt nog bröt de för reklam nästan direkt ... fan också.
men jag tor jag ska kolla in invigningen ikväll då de ger ett sammandrag. Sen vet jag att Discovery + här kör den också, så jdet går kolla där oxå.
Tycker om OS, speciellt längdskidor, hockey (nen det suger att det inte är dream teams får. tack för det NHL, suck ..).
Vargar, men det håller nog på att bli ett stort problem. I Närpes där jag är om somrarna känner jag så många som fått sina får både sårade och dödade. Jag har inget emot en liten rensning där ...
Mean me, mean ... I know. En tjej i Närpes på FB la ut en video där vargen strök runt gården, precis på gårdsplanen och hon har mindre barn.
nej, jag tycker nog det är lite väl nära.

Här har vi gott om räv, ser dem nästan varje dag. OCH rådjur. Vi lör ha coyotes också, men jag har aldrig sett ngn. Tvättbjörn och skunk tillhör också faunan i förorten där jag bor, hehe.

Men BP, vargar eller inte, önskar dig en jättegod och fin helg m OS!!

Carita Liljendahl sa...

Du är verkligen en fotbollsfantast om du följer cupspel från Afrika :-)

Åke sa...

Sporterna, OS och tv… förr köpte man ett sådant uppslag med alla tider. Nu talar ett mindre intresse för grenarna… hockeyn kanske blir ngt annat med de bästa är inte med. Jag gläds givetvis de medaljer vi tar och de är duktiga. Tänk allt slit bakom.