söndag 13 februari 2022

Skyltsöndag #353

Ja, det är ett under att man (läs: jag) hinner med något annat än OS nuförtiden. Men jag gör ju faktiskt det (konstigt nog). Har hunnit med en hel massa den gångna veckan, ett antal måsten men även roliga saker. Som att fota skyltar till exempel. Enjoy!


Bara att uttala ”intimissimi” ställer vissa krav på "uttalningsförmåga".
 En ny butik med italienska underkläder ska öppna i Täby Centrum nästa månad.

Så den skylten retade mig;-) Lammyfilé, okej då, låt gå. En rolig variant på lammytterfilé. Men ni som inte har diskalkyli (som jag) och ni som är matematiker eller civilingenjörer kanske kan förklara för mig hur ICA:s pris-ekvation (nej, jag vet att det inte är en riktig ekvation) går ihop här.

Kaviar – sugen någon???!!!! Inte riktigt va’, inte till dom priserna;-) Osetra kaviar från Madagaskar är onekligen exotisk, även om namnet är felstavat på skylten. Baeri kaviar från Polen hade jag aldrig hört talas om, men billig är den ju… Åsså har vi den världsberömda Beluga kaviarn som är dyrast.
Kan berätta att jag faktiskt ätit Beluga kaviar. Fick en burk i present av en rysk (inte iransk) affärsbekant. Vardagsmat i Ryssland, där den inte kostar en förmögenhet. Blev jag impad? Nej, inte speciellt, men jag kan i alla fall skryta med att jag ätit Beluga;-)
Veckans höjdare: Den här borsten tillägnar jag alla kvinnliga utredare hos Polisen, eller andra myndigheter som sysslar med utredningar. Så jag skrattade när jag såg borsten. En utredningsborste - hahaha:-). Älskar den skylten:-)))))

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

😅 utredningsborste är det xantofyll vad jag behöver 😇 mitt hår är något mittemellan skurnopp och trassel 😜 så för att få ut håret utan att se ut som ett gotländskt utegångsfår så yes utredningsborste är perfekt 👌
Kaviar och lamm… tydligen enbart mat för de rika 😅
Bra skyltat och Du fann guldkorn trots Du nästan sitter fastklistrad i OS 🏆

Åke sa...

Skrattar gott åt utredningsbortse:) Polisen eller kanske skattemyndigheter kan man ju fundera på om den passar... Kaviaren låter ju smakfullt men priset... % med rabatten ser tokigt ut ibland men jag kan intyga att man är lurad i vilket fall som helst. Du vet ju sedan tidigare vad vinsten ska vara i slutänden. Italienska underkläder ser ju lockande ut...men inget som passar mig ;) En fortsatt trevlig söndag BP!

femfemman sa...

Bättre med utredningskam. Bättre utredare, enligt mej!
Äter enbart lamm i nödfall.Har svårt att tänka mig att äta något från en av naturens vackraste varelser. Men skylten stämmer. Inte fullt 30 % men nära nog...
En bondunge har definitivt inte de referensramar som behövs för att överhuvudtaget förstå kaviarpriser. I mitt barndomshem var det vit kaviartub , orökt kaviar, som gällde. Här finns alltid en tub Kalles i kylen. Tur att den håller dig länge, för det är långt emellan dom vi frossar i kaviar på tub. Stenbitsrom används till såser... eller till dekoration. Lagom pris...ja, kan t.o.m kännas lite dyr...

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och roligt!
Och visst har det varit en hel del OS men om man har bra simultanförmåga så hinner man en del även när det är OS. Bevis hos dig.
Skrattade gott år ICA:s skylt. Man sparar ju aldrig om man handlar. Man lägger möjligen ut mindre om det är rabatt. Namnet "Lammyfilé" var ju lite kul.Och deras prisekvation går inte ihop.
Den italienska butiken har jag besökt i Sturegallerian och tränade innan på uttalet. Så nu flyter det på bra.
Tror jag hoppar denna kaviar men svenska löjrom kan jag köpa ibland till toast Skagen.Till en bråkdel av detta pris. (Beroende på kvalité)
Belugakaviar har jag också blivit bjuden på bl.a i Leningrad och tillsammans med blinier och vodka och smetana. Men gott? Nja. Vi tycker ganska lika här.
Jag skrattade också åt utredningsborsten.Har haft en sådan när jag hade långt hår men då hette den något annat. Var nog inte då så många utredningar som pågick överallt.

Klimakteriehäxan sa...

Köpte kaviar enda gången jag var i Moskva, blev besviken. Men har ätit finkaviar på flygplan, och äter mer än gärna löj- och sikrom här hemma. Gillar även lammfilé - som jag antar kostar 130 kr mer per kilo när det inte är säljdrive? eller?

LillaSyster sa...

Utredningsborsten var ju klart bäst!
Ha en bra kväll!

byblixtra sa...

Häftiga priser på kaviaren i prisklass med löjrommen.
De är intressanta ICA:s skyltar...
Håller med LillaSyster om att utredningsborsten är bäst! :-D

Freedomtravel sa...

Utredningsborste, haha. Har aldrig hört talas om! Iofs vet jag inte så mycket om borstar, pga kort hår, men ändå. För mig låter det också som något som passar för en utredare! ;)

Geddfish ♥ sa...

Utredningsborste, haha, en höjdare! Sen hör det till saken att jag med mitt tunna feshliga hår har likadan borste som barnbarn Elin med sitt långa tjocka otroliga hår! Nä, men borsten är skön.

Kaviar, intressant. Jag köper sedan många år den sortens kaviar som mina föräldrar köpte, nämligen Ejderns. Då fanns det nog bara en sort. Jag brukar växla mellan Drott som är rökt och Smörgåskaviar som är orökt och väldigt salt.

Carita Liljendahl sa...

Fantastiskt att det hela tiden kommer nya affärer till TC.
En del går under, andra har funnits länge.
Men nya vågar alltid etablera sig.
Jag längtar dit ibland.

Susjos sa...

Du har verkligen hunnit med mycket den här veckan trots OS! Snyggt jobbat med skyltarna! Jag köpte ju rysk kaviar när vi var till Kiev på ESC, har fortfarande inte öppnat burken (konserv) vet inte om jag vågar nu, det ha rju gått några år!
Utredningsborsten var ju cool,haha!
Tack för att du kör på med Skyltsöndag!
Ha det gott!
PS. Jag blir "inkopplad" med ljud till mitt opererade öra den 21/2, så spännande!!! DS.

Paula Merio sa...

Meh, jag har ju typ en sån hårborste! Fast den köptes innan jag kapade håret...men jag tror att de är avsedda för frissigt hår, typ superlockigt, afrohår och sånt. Har aldrig hört om utrdningsborste, fick samma association som du.
Jag har också ätit rysk kaviar, fast ordet beluga användes inte i Ryssland. 14 år, satt på krog i Leningrad vid långbord med vita dukar, in kom rysk kaviar och vodka förstås. Först tog jag en sked av kaviaren, vidrigt, sen tömdes Vodkaglaset , sen slängdes glaset i väggen så det gick i tusen bitar.
Sen minns inte liten Paula så mycket mer av den kvällen...
Men, gillade du kaviaren? Jag tyckte den smakade unket, har testat vid andra tillfällen också, utan en massa vodka. En besvikelse om du frågar mig.
De italienska lingerierna lär inte finnas i min storlek, med tanke på bilderna samt att de är italienska! Märkligt ändå, italienska tjejer är supersmala, men när de gift sig blir de tjocka matronor...(i alla fall en del av dem)

KajsaLisa sa...

vilken tur att man inte har råd med lammytterfile, prissättningen var ju högst förvirrande.
Är det någon större skillnad på irakisk/rysk kaviar och den där svarta som ligger i kyldisken i små glasburkar på ICA, tror mest det handlar om status.
Skulle kanske behöva en utredningsborste. My hear is a cold case :)
Länkar upp nu.

Musikanta sa...

När jag ser priserna på kött och rom är jag mycket tacksam för att jag är gift med en vegetarian. Jag har ju ätit en del löjrom, men tycker den är överreklamerad. Föredrar Svennes kaviar med dill på tub. (Jag köper ju aldrig kött (undantag kyckling) till mig själv men äter fisk och skaldjur när jag kommer åt.
Det enda sportprogram jag tittar på är det som kommer efter Rapport på lördagen. Men det gör ju att man hänger med lite i alla fall :-).
Ingrid

Ama de casa sa...

Jag har ätit rysk/iransk kaviar några gånger men måste säga att jag föredrar löjrom, eller allra helst sikrom. När vi var i Iran åkte Hamids pappa och hans vän iväg och köpte en jättebytta med Beluga när vi var uppe vid kaspiska havet. Vi fick inte följa med och inhandla den för då hade priset skjutit i höjden nåt kolossalt sa dom. Och det tror jag att dom hade rätt i, det var inte så många turister där om man så säger :-D

Snyggt skyltat igen!

Anki sa...

Snyggt skyltat som alltid ... utredningsborsten - ja, men en sån kanske är bra att ha.
Jag har aldrig smakat någon "lyxrom", inte ens löjrom.
Lammfilé (med eller utan y) ... det är i alla fall gott!
Önskar dig en fin alla hjärtans dag!

Herr Nilssons Fru sa...

Opps!! Kanske man skulle köpa en sådan där svart raffig sak😊
Jag har faktiskt en sådan kvar sedan ungdomen, tror inte jag skulle komma i den och den är inte svart. Fåglarna vet varför jag sparat den.
Trevligt med nya butiker, ja trevligt med butiker över huvud taget
Fram för allt för sådana som mig som har dem så där 4 mil bort.
Jag tittar, räknar, tittar och räknar så får jag inte ihop skylt 2.
Oh vad är Lammyfilé, undrar jag.
En utredningsborste vill jag också ha. Veckans häftigaste skylt 😊
Kramiz o ha en fin Hjärte dag.

christian sa...

"Intimissimi" låter (å ser) onekligen spännande å intressant ut, se om det dyker upp häråt också.
Jag fattar ingenting av skylten å även om jag skulle så köpte jag inget pga för usel skyltning!
Häftig sak att skryta med.....själv är jag ingen vän av kaviar, endast röd å svart från ica ibland till ägg eller så å naturligtvis på tub!
Hahahahaha....den borsten var toppen, skulle säkert uppskattas av GW!

Ha en fin vecka!