onsdag 23 februari 2022

Onsdag med boll;-)

Bilden är inte knyckt från någon. Tog den alldeles själv som skärmdump;-)

Det är inte ofta jag bänkar mig framför tv:n klockan 12 mitt på dagen. Okej, när OS pågick gjorde jag det (såklart), men annars gör jag det sällan. Men sedan så händer det. Som idag. Final i Algarve Cup mellan Italiens och Sveriges fotbollsdamer. 

Hårt drabbat
Algarve Cup liksom många andra turneringar har ju drabbats hårt av Covid-19 både 2020 och 2021. Faktiskt även i år, då Danmark fick dra sig ur turneringen på grund av smitta. Så kvarvarande lagen (Sverige, Portugal, Norge och Italien) fick bara två matcher var. Under ett "vanligt" år brukar 12 lag från hela världen(!) delta i cupen.
 

Uppmärksamhet
Blev faktiskt väldigt positivt överraskad när jag såg att svt1 hade kört fram det stora kavalleriet, precis som om det hade varit en herrmatch. På plats i Albufeira fanns Therese Bosta för live rapportering och intervjuer. Matchkommentatorer var Chris Härenstam och Markus Johannesson. I studion fanns Rihaneh Rouhani, Nazanin Vaseghpanah och Daniel Nannskog för för- och eftersnack.
 

Vem vann då
Det gjorde faktiskt Sverige som verkligen ryckte upp sig i andra halvlek. Efter 90 minuter stod matchen 1-1. Ingen förlängning utan straffläggning direkt. Anmärkningsvärt var att Caroline Seger återigen tog första straffen (som i OS-finalen där hon missade). Idag satte hon sin andra straff i matchen. Hon slog även straffen som ledde till 1-1 under ordinarie tid.
 

Hedvig Lindahl
Målvakten Hedvig Lindahl blev hjälte. Hon tog hand om den sjätte straffen som hon satte klockrent. Det första landslagsmålet för den 38-åriga keepern. Sedan räddade hon Italiens straff. Därmed var vinsten i Algarve Cup säkrad.
 

Rätt kul faktiskt:-)

12 kommentarer:

femfemman sa...

Har så dålig koll, men hörde på radion att Sverige vunnit något i Algarve. Gissade på fotboll och det hade jag ju rätt i.Bra att TV-sporten utförde sin uppgift väl.

nalta norrland sa...

Heja Sverige 🇸🇪

Susie på Stjärnarve... sa...

Är totalt ointresserad av fotboll, även om jag gillar att tjejerna får lika mycket uppmärksamhet som grabbarna! Nej, här är det bilrace som gäller och det lyckades vi få se första i söndags för säsongen i Nascar Cup. Härligt!!
Tittade på dina svar på frågorna och precis som dig hade jag problem med choklad. Äter ju normalt inte godis, men när vi nån gång gör det så är det Linds Chokladkulor som gäller.
Sen har jag väldigt svårt för Bruce Springsten och trots att vi lyssnar på MYCKET rock här hemma så har vi inte en enda skiva & eller CD med honom.
KRAM/Susie

Annika sa...

Kul att de vann!!
Läste idag att amerikanska tjejfotbollslaget förhandlat sig till samma löner som de manliga spelarna. About time!!

Paula Merio sa...

Skoj att du fick rejäl onsdagsunderhållning! Jag har haft solen som min följeslagare idag, och nu ikväll misstänker jag att ryssarna snart invaderar Dalarna, för det skjuts hejvilt i skogarna. Ja det är övningar förstås men att dom skjuter såhär sent på kvällen är nog första gången. De har nog snäppat upp på garnisonerna! Daniel tror det är fyrverkerier och sitter o flämtar...
I helgen fortsätter världscupen i skidor med tävlingar i Finland, kanske tittar jag, kanske väljer jag att hälsa på tjejerna istället.
Har du några helgplaner?

Ditte sa...

Jodå, även här var vi bänkade. Roligt att se matchen och inte minst att Caroline Seger satte en straff liksom Hedvig Lindahl. Ja, alla gjorde det bra.
Kul att SVT sände matchen och jag tyckte den var sevärd. Och bättre i andra halvlek.

Geddfish ♥ sa...

Totalt ointresserad av fotboll lägger jag ändå en kommentar och den med sång i huvudet, så kul!
Nu sängen, tidigt upp i morgon!

Klimakteriehäxan sa...

Visst var det lite extra kul att målvakten fick göra sitt första landslagsmål!

Anki sa...

Grattis Sverige! Har väl inget annat att tillägga :)

Ama de casa sa...

Duktigt av Sverige och vad kul för Hedvig att få bli en sån hjälte igen :-)

Fast om jag kollade på matchen? Nej, jag var ute i finvädret istället :-D

Herr Nilssons Fru sa...

Visste inte, men kul att de går bra för dem. Alltid kul när våra idrotts stjärnor och lag ta vinster, de e stort. Oh vi andra ska vara stolta.

Kramiz

LillaSyster sa...

Då hade du en spännande onsdag =)