torsdag 20 januari 2022

Tråktorsdag


En nästan identisk bild som den jag visade igår här. Men tänk så stor skillnad snö kan göra...

En inzoomad version gör inte vyn mindre tråkig, snarare tvärtom.

Jamen, absolut var det en riktigt, riktigt tråkig torsdag. Och ja, jag vet att vi bara skriver den 20 januari, det vill säga ”mitt i vintern”, men jag börjar tröttna rejält på detta jojo-väder. Kan vädergudarna inte bestämma sig för antingen snö och kyla eller barmark. Nej, det kan de uppenbarligen inte. 

Snöstorm
SMHI hade helt rätt med sin prognos. (De har blivit bra mycket bättre på att förutspå vädret jämfört med bara för några år sedan.) Det snöade lite lätt sent igår kväll. Sedan blåste det rejält både i natt och i förmiddags. 

Balkong
Missade nattblåsten då jag trots öppen balkongdörr som vanligt sov som en stock. Blåsten under förmiddagen gick det inte att ignorera, då det inte bara var snön som yrde framför fönstren utan även olika grannars ”ägodelar” som hamnade på vår balkong. Det är nog mest den ena grannens plastblommor som har några år på nacken som desintegreras bit för bit;-) Och nej, jag sopade inte upp bråtet. 

Gzim
Gzim och den frusna snön har jag bloggat om här. Historien bakom den fina skulpturen skapad av Knutte Wester är väldigt tråkig och finns att läsa här. Älskar den skulpturen. Å det verkar Täbyborna också göra. Beroende på årstid och ”frysfaktor” utrustas han med olika värmande klädesplagg. Så gulligt tycker jag.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Låt det storma färdigt först...plastblommorna kanske blåser tillbaka =)
Riktigt deprimerande att dra upp rullgardinen i morse och ha en vit trädgård md livsfarligt isbelagda gångar. Vinden hörde jag inatt även när isregnet övergick till snö. Som tur var kom det inte så mycket snö, inser att vi är väldigt förskonade de fick mycket mycket mer bra några mil härifrån.
Med så stora maskiner på din gård förstår jag att de satte plankor om träden. Hoppas nu att snön smälter och att geggan torkar upp ..... helst redan igår.

Ditte sa...

Nej, ingen hit alls vädermässigt. Och blåste gjorde det rejält.Fick stänga till fönstret i sovrummet och bara ha en liten glipa uppe. (Till vår balkong kan inget blåsa, har ju ingen grannbalkong)
Skulpturen av Gzim är så fin. (Har faktiskt sett den i verkligheten.)
Fint med värmande omtanke.
Och Gzim piggade ju upp denna torsdag.

nalta norrland sa...

Vädret var värre söderöver än häromkring så förutom att det blåste lite så kan jag icke klaga på vädret igår onsdag och dessutom var jag knappt ut… förutom att jag gick inifrån och till bilen, från bilen in på Sjukstugan och så tvärtom tillbaka hem. Jag var faktiskt inte ut mer… sov 😴 från strax före kl 15 och sedan till å från fram till idag 12.30 jo yes besöket hos fysioterapeut tröttade ut mig.
Just nu bearbetar jag och försöker komma på rätt köl och igen.
Min kropp mår inte bra. Det blir fortsatt utredning. Om jag varit 95 år eller äldre hade jag å kroppen varit jämngamla 😜
Dock ställer pandemin och den ökade smittspridning käpp i hjulet då det inte är direkt lämpligt att ha mig i risk miljö.
Gillar Gzim skulptur 👍
Än är det långt till våren och värmen.
Och bara så Du vet är Du viktig för mig… tänker på Ankis blogginlägg och vänner som försvann , det händer ju även här i Blogglandia… men Du är viktig ❤️

femfemman sa...

Skitväder !
Gott att ha en jobbardag denna dag. Vägrar att gå ut mer än nödvändigt i detta väder.
Väldigt fin liten staty. Påminner om "Lilla Ute" I Borås. Man vill verkligen ge de små lite värmande kläder.
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Det är bara att ogilla vädret. Jag har haft det gott här inomhus idag.

Jag var nästan på vippen att skriva Tråktorsdag, fast jag tyckte ändå inte det var så tråkigt, för jag har svalt tråkigheterna. Och ingen Covid, det var "bara" magsjuka, som stoppade oss.

Tack, vi hörs, heja Bloglandia!

KajsaLisa sa...

cisst är vädret tråkigt men det är ju tur att folk bryr sig om statyerna i det här klimatet :)

Anonym sa...

Ruttet väder i morse! Regn och temp. runt nollan.
Tala om tråk-torsdag, men det var kul iaf att läsa
Annikas (min nästan-granne) inlägg. Snacka om jojo-
väder! Det är nånting vi har här. Berg-och dalbana!
Politiken i USA gör en inte glad heller.
Åh, well, jag är iaf frisk och tänker inte ändra det.
Såg otroligt vackra himmel-foton hos Channal.

Ruth i Virginia

Susjos sa...

Glad att jag slapp gå ut idag, men är imponerad av min fd student som sätter sig i bilen på Vätö för att åka in på sin lediga natt för att hjälpa min svärdotter att föda barn! Gissa om jag är glad för det, men nu såklart orolig när jag inte vet hur det går!
Minns när du berättade om den fina statyn på Gzim, så fint att han fått lite värmande kläder på sig.
Ha det fint!

Herr Nilssons Fru sa...

Vi har bara fått snö vid ett tillfälle och då kom de en rejäl hög. Blåst har de däremot gjort vid flera tillfälle senaste veckorna. De brukar gå några dagar emellan. Här påverkas man mest av nedfallna träd över vägar. Barmark ute. Vem är den lille killen som fått mössa och halsduk. Försökt läsa men de är för smått för mina ögon. Snällt varje fall att något gett han huvud och halsbonad mot vinterskölden.

Tråktorsdag ja, min var nog snarare lat torsdag :)
Kramiz

Ama de casa sa...

Usch vilket trist jojoväder! Här har vi också jojoväder fast på ett mildare vis. "Svinkallt" på mornarna med +5-6 grader men när solen får göra sitt blir det åtminstone en sisådär 10 grader varmare på dan. Men det är ju inte oväntat, andra halvan av januari och hela februari brukar vara den sämsta tiden här vädermässigt.

Skulpturen är verkligen jättefin! Snällt att folk tänker på honom och ger honom värme :-)

christian sa...

Snöbilder är alltid fina . . . :)
Att få ägodelar inblåsta på ens balkong låter ju spännande OM det är något av värde vill säga . . . :)
Skulpturen är mkt fin, historien bakom dessvärre mkt tragisk :(

Paula Merio sa...

Om jag var konstnären hade jag försökt ta reda på vad som sedan hände med grabben och hur hans liv ser ut idag. Mest för att kanske ändå få ett glädjande besked att livet har blivit bättre trots det som hände.
Här i Sundborn kläs även Carl Larsson i varma halsdukar på vintern...
Jag gillar särskilt mycket "känns som" i väderprognoserna. Alltså, tempen ligger på -1 men,,,,,,den "känns som" -7! Då vet jag precis hur jag ska klä mig på nästa hundpromenad, toppen!
Men visst är vädret trist och hattigt hit och dit, det enda som verkar beständigt här är halkan. Den består!

Eva sa...

Håller med om att det är jobbigt med vädret nu. Inte bara vädret skulle jag vilja säga. Men det gäller att hålla ut och ta tillvara på de bra stunderna. Alltså sover du med öppen balkongdörr? Hick!

Carita Liljendahl sa...

Oj då - nu har även du fått snö!
Jag försökte kommentera på ditt inlägg om Fem en fredag, men fick nåt felmeddelande... sällsynt men alltid lika trist då sånt man skriver bara försvinner...
Skrev att jag älskar dina Täby/Grindtorpbilder och då jag inte kan komma till Täby nu kommer Täby till mig, via dig :-)