lördag 1 januari 2022

Nyårsdagen med bokmärke
Måste säga att förvånade mig själv i natt. Som ni vet har jag sedan 2009 (året efter jag startade min blogg) varje nyårsnatt försökt ta godkända bilder på fyrverkerierna. Jag misslyckades i tolv år, men envisades ändå att lägga upp fotona på bloggen på nyårsdagen. 

Riktigt bra
2022 behöver jag inte skämmas för dåliga bilder på fyrverkerierna. Okej, det är ju inga proffsfoton direkt, men några bilder jag tog får faktiskt godkänt. Det kan knappast vara min förtjänst. Jag ”skyller” på nya mobilen som jag ju köpte i februari 2021. 

Bokmärke
Nyårsdagen är en lördag i år, och det betyder bokmärkestema. Bokmärket jag lägger upp är himla roligt. Att det är ett fejkmärke ser ni ju. Men så jag skrattade när bästisen Yvonne förklarade att märket hade suttit på en hundleksak och att det hamnade direkt på julgranen som ”julkula” - hahaha:-) Helt klart ett multifunktionellt märke:-)

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken. 

PS. Visst kan man vara emot nyårsfyrverkerier, först och främst för många hundars skull. Men jag tycker ändå att vi borde kunna njuta av mäktiga tjugo minuter en gång per år. Vem vill missa bland annat Sydneys uppvisning varje nyår? Inte jag i alla fal. DS.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Snyggt fångat!
Övning ger färdighet....och så underlättar det ju att ha rätt "redskap". God fortsättning på 2022=)

Klimakteriehäxan sa...

Jag tillhör skaran som får lätt ångest av fyrverkerier (trots att de är vackra att se) och, värst, av saker som bara smäller. Kan inte låta bli att tänka på hur mycket gott de där pengarna skulle kunna användas till.
Ja ja, glädjeförstörare och gnällkäring, jag vet.
Gott nytt år ändå!
Ska man kanske säga pang på rödbetan?

Hanneles bokparadis sa...

Lika aktuellt som mitt bokmärke 🇬🇧
God fortsättning!

nalta norrland sa...

Såg inga fyrverkerier 💥
Mina hundar är rätt obrydda, men jag skulle inte smälla smällare eller skjuta raketer alldeles bredvid den.
Fejk bokmärke är ju det bästa 👍
Kallt som faan hos mig 🥶
Men det är Norrlandsvinter 😃
Mitt bokmärke är en reflex 😃
Brisa åker till Island - om de åker - den 5 januari. Nu är det tydligen karantän fem dagar innan de får lämna flygplatsen/hotellet.
Tack för snäll feedback på mina bilder 🙏🏻
🤗

Paula Merio sa...

Wow, fina bilder på fyrverkeriet! Själv hörde jag bara men såg inte en enda raket trots att jag öppnade altandörren och stack ut huvudet. Fast, där ville jag inte stå ändå när Daniel innanför var skrajsen. Fast det gick ganska bra, hans rädsla går över fort till skillnad mot hur det var med Blinka som mådde dåligt i flera dagar! Ganska disciplinerat skjutande också, visst, det börjades vid 8-9 men idag har jag inte hört en enda smäll.
Bokmärkes-uppmaningen var skoj, funderar bara, du som är haj på engelska med tanke på din engelska make, jag hade skrivit before och inte until, vad är skillnaden?
God fortsättning! Nyårskram!

Barwitzki sa...

På nyttårsaften 2021 i Sachsen - der jeg bor - var det forbudt å tenne fyrverkeri på offentlige steder!
Og når for mye er forbudt blir det naturlig nok det motsatte ...
her hos oss har jeg sett fyrverkeri "mer enn noen gang" ... åh, det var en vakker nyttårsaften ... så en fargeglød... nå, YES en gang i året :-))))
Jeg ønsker deg et vakkert, gledelig og lykkelig 2022.
Mange hilsener til deg.

femfemman sa...

Det är ok med fyrverkerier vid midnatt. Men inte dygnet om i flera dagar....Vi köpte väl lite fyrverkerier då barnen var i tidig skolålder. Anser dock att privatpersoner kan lägga pengar på bättre saker. Skulle gärna se att fyrverkerier blev en offentlig grej.

Geddfish ♥ sa...

Så vackra fyrverkeriet som du lyckades fånga, bravo!

Jovisst, är det tjusigt. Men jag vidhåller, ska det vara något så ska det vara laserinstallation. Raketer, det är att elda upp pengarna görsnabbt. Här fanns inget sånt. Men det har smällt och skjutits hela dan igår och även idag, också onödigt.

Bokmärket var ju tufft!

femfemman sa...

Snygga bilder dessutom ! Bilder som räcker länge... Vilket inte fyrverkerier gör...

Åke sa...

God fortsättning BP! Du har fångat jättebra fyrverkeribilder. Dom är ju tagen från instruktionsboken. Här på Nacka blixtrade det inget alls. Och förresten hade vi tomtebloss.

Ditte sa...

God fortsättning på 2022!
Bra jobbat med bilderna på fyrverkerierna. För visst är det knepigt att få till stillbilder. Så visst beror det på dig. Kameran på mobilen sköter sig inte själv. (Enklare att få fyrverkerierna att fastna på film.)
Gillade bokmärket och budskapet. Riktigt roligt.
Har liknande tankar som du har vad gäller fyrverkerier. Här på Söder var det väldigt reglerat med fyrverkeriet och med vakter som åkte runt i bil.
Har varit ett nyår i Sidney och det var helt fantastiskt vad gäller fyrverkerier.

Ama de casa sa...

Väldigt lyckade bilder!
Här var kommunens nyårsfirande på gamla kyrktorget inställt men det smällde rätt rejält runt omkring i stan i alla fall. Vi gick som så många gånger förr upp på taket och kollade och skålade in det nya året.

Roligt bokmärke :-)

Stefan Karlsson sa...

Vi firade nyårsafton på tu man hand. Länge stod jag i valet och kvalet om jag skulle placera kameran på ett stativ och fota fyrverkerier.
Fast med tanke på förra årets misslyckande när det knappt avfyrades en raket utanför vårt synfält lät jag bil.
Gissa om jag ångrar mig. Någon/några hade köpt mängder med raketer och himlen ovanför vår radhuslänga fylldes av vackra krevader.
Suck, bara suck!

Anki sa...

Bra fångat med kameran ... häftiga fyrverkerier!
Fyrverkerier just runt midnatt tycker jag är OK, men inte när det skjuts nästan dygnet runt så här vid nyåret!
kul bokmärke!

Gunnel sa...

Här var det väldigt lite smällande mot tidigare år. Vi hade en lugn Nyårsafton tillsammans med äldsta dottern och hennes familj. Nu är det vardag igen och allt rullar på som vanligt. God fortsättning,

Carita Liljendahl sa...

Fint fyrverkeri ni hade i Grindtorp, ser det ut som!
God fortsättning på 2022!

Susjos sa...

Verkligen snygga foton på fyrverkerierna! Det smällde rejält här i Frösunda, och det hörde jag himla bra, haha!
Ja det var ett annorlunda bokmärke som satt i granen ;-)
God fortsättning på det nya året!

Anni sa...

Mäh, du som brukar ha så roligt åt felstavningar och liknande när du letar skyltar - vem sjutton är Sidney? :-D :-D :-D