torsdag 2 december 2021

Tråktorsdag i blått

Kan inte säga att jag ogillar blått. Det är visserligen inte en av mina favo färger, men en blå himmel är alltid en perfekt bakgrund till vilket motiv som helst. Hade jag tagit en bild utomhus idag, hade bakgrunden dock varit tråkigt grått. Så jag tog ett antal foton inomhus som tråkigt nog inte blev mycket bättre;-)


Julskyltfönster i Täby Centrum
Som ni ser har Täby Centrum försökt att gå i NK:s fotspår med julskyltningen. Inte speciellt lyckat kan jag säga. Men det är ju tanken som räknas. Att bilderna jag tog dessutom blev totalt blåstickiga är något jag inte kan förklara. Alla speglingar däremot är betydligt lättare att redogöra för;-)

Hyacinter
Efter några (läs: många) år av extremt kortlivade julstjärnor framgick jag traditionen och letade efter hyacinter istället. Tog hjälp av expediten och frågade efter ”starkdoftande” sådana. Jo då, de fanns visst längst ned på en hyllvagn, i mörkblå kruka. Nja. Men sedan fanns det en ”normaldoftande” hyacint också, längst upp, i lila kruka. Självklart fick den också följa med hem. Blått passar liksom inte in här hos oss.

Skötselråd
Frågade även expediten vad jag skulle göra med hyacinterna medan de fortfarande levde alltså. Inget vatten så länge hyacinten är en knöl. En nubbe vatten en gång i veckan när de blommar. Sådana (idiotsäkra) skötselråd gillar jag skarpt. Tjejen tyckte att jag även kunde plantera dom utomhus under sommaren. Nej, det vill jag inte. Det finns gränser;-)

En lagom tråkig torsdag;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jo, det vill du! Smyg ner dem i någon blomsterlåda/rabatt i ditt närområde så blommar de igen till nästa vår och humlor och bin blir glada över hyacintmat. Själv tål jag inte doften av dem att ha dem inne, men ute i landet funkar det bra. Tråkväder idag.... men det är bara att gilla läget=) Ha en bra kväll, här ska det bli kaffe och en bit hemlagad saffranspannkaka alldeles strax.

nalta norrland sa...

Lärde för en tid sedan mig att vita hyacinter doftade minst och att färgen på krukan är samma dom på blomman - om det stämmer vet jag inte 🤷‍♀️ Men så sa blomsterexperten som gästade Nyhetsmorgon.
Jag är ju allergisk/överkänslig mot stark doftande växter så hyacinter brukar jag aldrig ha.
Julskyltning i Täby såg aningen medioker ut. Men ett bra försök 😃
Blå himmel är min favoritfärg 😃
🤗

Geddfish ♥ sa...

Kors i taket! En blå tråktorsdag som jag tycker var väldigt fin. Kul att du kostade på dig lite blomster.
Jag har haft blå himmel, visserligen svinkallt, men ändå. Genererade en promenad till stan.

Jag la upp en tråktorsdag utan att vara tråkig, men bara lite smått irriterad. Höga herrar har aldrig varit i verkligheten.
Ditte sa...

Blått gillar jag men ljusblått tycker jag bara om på himlen. TYckte dina foton från Täby C blev bra. Men att gå i NK:s spår vad gäller skyltning var lite fantasilöst. Tyckte att det lite blå skimret livade upp.
Skrattade gott åt "växtpass". Humor!Julstjärnor köper jag inte. Tycker de är tråkiga. Däremot slår jag gärna till både på hyacinter, orkidéer och julrosor. Och krispiga tulpaner.
Tycker att din torsdag blev bra här på bloggen. Inte ett dugg trist

KajsaLisa sa...

Jag tycker trots allt att du lyckade rätt bra, tycker den blåa tonen ger ett kyligare intryck.

KajsaLisa sa...

Just det glömde tacka för länken

Guldkryckan sa...

Frugan har beställt hyacinter och amaryllis fick jag reda på idag, lite av en tradition tycker hon och visst uppskattar även jag det även om jag nog aldrig köpt några själv.

Ha nu en fin avslutning av denna torsdag.

femfemman sa...

Inga hyacinter i detta hus. Tyvärr! Maken har för sig att han inte tål dem. Konstigt att han tål mej, med tanke på allt som han är känslig mot....
Julstjärnor... dödstråkiga! Ändå ginns de här varje advent! För att jag får av svägerskan när jag fyller år. Årets exemplar var sämre än någonsin. Snart avlövade.Lika bra det!

Anki sa...

En blå julskyltning är bättre än en röd ... ja, färgmässigt alltså :)
lycka till med hyacinterna ... betydligt lättare än julstjärnor!
Ingen tråktorsdag alls!

Gunnel sa...

Julstjärnor skyr mitt hem som pesten.Bara de kommer innanför dörren så slokar de. Hyacinter gillar jag och vattningsråden vekar ínte så svåra att följa. Vad menas med växtpass? Måste man ha ett sånt nu för att få köpa växter?

Ama de casa sa...

Här var det blott blått - och en skvätt lila :-) Dom där hyacintlökarna kan du väl förära till trädgårdsgänget när dom börjar pyssla i vår? Då får du ju liksom egna blommor i parken ;-)

Sådär jättetråkig verkar inte torsdagen ha varit trots att du blev tvungen att leta upp det blåa inomhus :-)

Monica sa...

Ja dessa skräpmail, min korg brukar
vara full med en massa snusk,Telia är
värdelösa på att hålla koll.
En semla ska smaka kardemumma och inget annat:-)
Gillar skötselrådet en nubbe i veckan bra att veta.
Härligt med lite grannyra inte alla föreningar som
fixar sådant.
Har både kalender och julljus som tänds varje morgon
lite barnasinne måste man ju ha kvar.
Ha en skön helg :)

Annika sa...

Blått är en favvofärg hos mig. MEN inte till jul. Jag vill inte ha ngt blått pynt. Jag vill bara ha varma färger då.
OCH ja, här är ju inte hyacint en julblomma, men skulle jag ha sådana hemma skulle de få dofta STARKT!! Så där är vi lika. Älskar den doften sååå mkt. Är inte känslig för starka dofter heller övh.
jag kommer inte heller att skaffa några julstjärnor i år.
Trevlig helg!!

christian sa...

Snyggt med blått . . . tack för ännu några fina julbilder!

Carita Liljendahl sa...

Häftiga färger och alltid lika roligt för mig att se bilder från TC!
Kul vinkel på hyacintbilden också!