lördag 11 december 2021

Bokmärke och några svarDagens bokmärke är ett riktigt sådant och även det följde med årets julpaket utskickat av Mun- och fotmålarna. Kan lugnt säga att bokmärket är av det mera ovanliga slaget, och jag gillar det skarpt. Munmålaren heter Cinthia Huanca Gutierrez och är från Peru. Om man går in på länken så lovar jag att det är lätt att bli totalt förälskat i hennes målningar. 

Nu till Orsakullans frågor:

Mina barndomsjular var alltid präglade av hemlighetsmakeri, förväntan, spänning och glädje.

Om jag minns rätt så döpte bästisen Yvonne sin nya bil till ”Yvonnes only”. Registreringsnumret började på ONL. Hennes man kände sig aningen utbytbar;-) 

Bensinpriserna precis som elpriserna har skjutit i höjden den senaste tiden. I nollåttaland kostar en liter 95 oktanig bensin mellan 17,34 och 17,59 kronor. För 98 oktanig bensin får man betala mellan 18,14 och 18,39. En himla tur att vår Tintin inte är alltför törstig;-) 

Imorgon är det tredje advent, och vi har inga ljus tänt. Guuu, det rimmar ju;-) 

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken. 

Det är Orsakullan som håller i ” December 31 dagar”.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Inga ljus tända och i morgon tredje advent - hur tänker Du då? Nä allvarligt så har jag nog aldrig bränt så lite ljus nån gång tidigare som jag gjort från 1a advent och tills nu, jag brukar ha tända ljus typ överallt och nästan året om.
Lade ut bilder på Instagram tidigare om just detta fenomen att inga ljus tända…
Julafton för mig var en jobbig historia som satt sina spår och fortfarande är tiden från 1a advent och till Trettondagen psykiskt påfrestande.
Fint bokmärke och dessutom inget fejk 😃
🤗

Carita Liljendahl sa...

Bra att du påminde mig om Orsakullans frågor igen :-)
Ska försöka haka på, det är så bra då man kan vara med då man har läge :-)
Och btw - grattis till innebandyguldet! Jag har inte svårt att känna glädje med Sverige - jag är på det sättet inte en typisk "finne med mindervärdeskomplex" - har nog att göra med att jag varit gift med en svensk man och att jag har bott i Sverige ett år.

Ditte sa...

Visst är bokmärket fint! Var inne på hemsidan och så mycket vackert som hon gjort. Roligt att se.
Gillar verkligen Yvonnes namn på bilen. Fyndigt. Men om det är hennes bil så...
Bil har vi ingen och saknar den inte. Inte här på Söder. Men hade jag bott utanför så hade jag nog haft Golfen kvar. Tack och lov hade vi garage så p-platser behövde vi inte jaga. Räckte att vi gjorde det första året här. Tur, kanske skicklighet, att ni har en bensinsnål bil.

Gunnel sa...

Jag var inne på länken och tittade. Hennes fågelbilder var de jag blev mest förtjust i. Jag är glad att jag inte behöver köra så mycket bil längre för bensinen är på tok för dyr. jag har också en ganska otröstlig bil, men när den ska tankas så blir det ändå en rejäl summa.

Hanneles bokparadis sa...

så många koppar behöver jag inte per dag... tufft på landet med bensinpriserna.

LillaSyster sa...

Har heller inte tänt några ljus.... har inte ens tagit fram adventsljusstaken för levande ljus, den fick helt enkelt vila i år. Snyggt bokmärke =)

Klimakteriehäxan sa...

Inser att jag inte fått någon från Mun- & fotmålarna denna december. Betyder antagligen att jag missade att betala fjolårets utskick ... bara att skämmas, men jag behöver ju varken fler kort eller fler bokmärken, så det är en smäll jag får ta.

femfemman sa...

Brukar skriva några julkort till äldre släkt och bekanta. Hittade en sändning från just mun och fotmålarna. Tänkte ta dom, men ångrade mig....jag har inte betalt något för dem. Som tur var fanns det några andra, betalda, också.
Adventsljus ... visst tänder vi sådana. Jul är väl inte riktigt min favoritgrej!

Anki sa...

Snyggt bokmärke! Kollade länken och där finns verkligen mycket fint.
Även om jag inte är någon fan av julen, så tänder jag adventsljus - eller inte adventsljus, för jag har inte ens tagit fram någon adventsstake, men just nu lyser fyra ljus - tre för tredje advent och ett vid bilden på Lasse.

Ama de casa sa...

Verkligen ett tjusigt bokmärke! Slutar aldrig förvånas över hur man kan åstadkomma så vackra alster utan att använda händerna... Otroligt skickligt!

Jag tror att bensinpriset ligger på ungefär 1,5 euro här, sen har ju vi "rabatt" på Carrefour (8% går in till en bonuscheck). Vi kör dock inte så mycket, fast idag bär det av en bit igen :-)

Tredje advent och Rulle skyltar idag med det tredje ljuset tänt :-)

Geddfish ♥ sa...

Väldigt snyggt bokmärke! Det kommer inget från mun- och fotmålarna till mig. Kikade på bibbland, de har bara det sterilt tråkiga samma lika som förr. Men jag fann ju ett...
Men idag är det skyltar som gäller!

Susjos sa...

Jättefint bokmärke, och visst blir man fascinerad av att de kan måla med munnen och fötterna!
Ja, bensinen är dyr. Tycker lite synd om dem som måste använda bilen mycket. En kollega till mej bor norr om Norrtälje, hon har nästan 10 mil till jobbet och jobbar heltid (!) natt, imponerad hur hon orkar överhuvudtaget!

Jag har inte tänt det 3dje ljuset ännu, men det ska tändas ikväll när maken kommer hem från jobbet tänkte jag!
Ha det fint!