söndag 19 december 2021

Skyltsöndag #345

Helt tippat (eller!?) blir det inte en Skyltsöndag endast i julens tecken. Snarare tvärtom, då jag hittade väldigt världsliga skyltmotiv den gångna vecken. Enjoy!

Så var det det där med pyjamas. Åsa berättade nyligen att hon köpt sådana ”pyjamasbrallor” till både dottern Elin och dennes bästis Brisa. Jag (och min stora trut) förkunnade då högljudd att Åsele måste ligga före Täby, då jag aldrig sett sådana byxor förut. Ja, det fick jag ju äta upp i veckan. Trodde ju i min enfald att dessa (gräsligt fula) pyjamasbrallor var ”utebyxor”. Det är dom (som tur är) inte. De är vanliga pyjamas som inte verkar vara alltför poppis, då de är rejält nedsatta som ni ser. Och detta en vecka före jul...

Visst är det en rolig skylt? Frågan är bara vad det är för frukt? Jag vände faktiskt inte på vad-det-nu-är, frågade inte personalen heller. Kanske någon av er har en kvalificerad gissning.

Förlåt företaget, men varje dag jag passerar den här bilen på vår parkering tänker jag på pandemins femte mutationsvariant.

Är urdålig på att rimma själv. Så jag ska inte gnälla. Men jag gör det ändå, för en julrimsverkstad borde kunna åstadkomma något bättre. Det är en mamma till någon som ska få parfym i julklapp, och den här rimmen är väldigt "ocool": 

J. Lo, Beyoncé och Zlatan.
Alla dessa luktar gott som satan.
Det gör ju du med, men
med denna kanske du hittar någon
som vill ligga sked.

Veckans höjdare: En av de vackraste julskyltarna jag sett i år. Chanel No. 5. Chanel har slutat sälja sina produkter via återförsäljare och öppnat egna butiker lite varstans. Herreguuuu, Chanel No 5 var min mammas favo parfym på 1960-talet!!!

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Susjos sa...

Snyggt skyltat, och tyckte ju att julklappsrimmet var riktigt roligt! Jag är själv väldigt dålig på att rimma!

Frukten gissar jag på är en kokosnöt? Avskalad och så finns det lite kokosmjölk där i??? Men jag kan ha fel!

Chanel no 5, tror jag haft den också. Visst var det Marilyn Monroes favorit också, ett favoritcitat från henne var ju när man frågade vad hon hade på sig när hon sov: "Five drops of Chanel no 5 and nothing else in the bed. I don´t say nude, but it´s the truth"!

Svar: Jag önskar att jag kunde jobba kvar på den lilla avdelning jag är på nu, men den ska stängas, dit får den stackars avdelning som vi puttar ut från NKS, en hud och reumatologavdelning få flytta!

Ha en fin kväll!

Åke sa...

Jag brukar vara bra på rimma. Men julklapparna har gått ned i antal med tiden. Numer spelar vi ett julklapps spel. Parfym och namn är jag inte kompatibel med. Luktar någon gott brukar jag fråga om det namnet och så köper jag den. Det brukar vara populärt. Den där bilen verkar inte vara så roligt… Fin blandade skyltar du plockade ihop.

nalta norrland sa...

Bra skyltat som vanligt och kul att Du nu fann pyjamasbrallor även i Täby 👍 kvalificerad gissning då inhandlade Du är nte ett par 😜
Rim är inte min grej ✋

Gunnel sa...

Chanel no 5...nostalgi på hög nivå. Ja det där rimmet var urdåligt. Bättre då att inte skriva nåt rim på paketet.

KajsaLisa sa...

Tycker pyjamasarna var riktigt snygga, om man vill se ut som en kökshanduk.
Jag skall gå ned till ICA och säga att jag vill ha 1kg Sip till jul så får vi se vad det är :)
Tänkte på exakt samma sak när jag såg loggan på bilen.
Länkar upp nu.

Ditte sa...

Rolig skyltning och varierad.
Vad gäller frukten så bör det vara en kokosnöt. Har ätit liknande.
Tyckte Kajsa Lisas kommentar om jämförelse med en kökshandduk var bra.Men för att vara riktigt ärlig så köpte jag på Ullared ett par rutiga innebyxor i flanell på blå botten. Riktigt sköna. Men de är i flanell. Om det nu är en förmildrande omständighet.
Tänkte också på mutationsvarianten när jag såg bilen. Men efter lite Googlande så har de på uppdrag av SL att sköta om och underhålla högspänningsstationer bl.a.
Rimmet var ju inte direkt något att hurra för.eEsto mer hurrar jag också för skylten till Chanel nr5. Vet att min mamma använde den. Minns förpackningen som var vit med en svart rand. Tidlös.

Ditte sa...

Glömde! Skyltningen var ju dessutom snygg.

LillaSyster sa...

Jag håller med dig angående utseendet på
pyjamasbyxorna- men de kanske är supersköna? Ha nu en ny bra vecka, jag tror att du är lika befriade från julstress som jag =)

byblixtra sa...

Tror jag förstår varför de satt ner priset.
Det kanske är som Ditte, skrev, en kokosnöt.
Visst påminner företagets namn om namnet på mutationen.
Håller med om att det var ett coolt rim!
Det var inte illa att Chanel no 5 öppnar egna butiker.

Geddfish ♥ sa...

Blandad och häftig skyltning!

Vet du vad? Jag har en Chanel nr 5 hemma. Inte nyköpt eller så, men den finns. Nej, jag använder aldrig parfym numera, det ska ju vara parfymfritt överallt, trist.

Rimmet skulle ju vara så här:
"J. Lo, Beyoncé och Zlatan.
Alla dessa luktar gott som satan.
Det gör ju du med,
men med denna kanske du hittar någon
som vill ligga sked."
Men sista avslutsraden är störande för lång.

Omikron, ja. Tänker på mikron i köket ;)

Emma, Sol som sol? sa...

Visst är det en kokosnöt som ligger där och ser allmänt mysko ut!

Rimma är inte min grej heller, känner mig för instängs i formatet. Men jag är djupt imponerad över dem som kan, tänk på alla sångtexter!

tant Hannele sa...

(kokosvatten, ta en klunk)

femfemman sa...

Urfånigt rim!
Pyjamasbyxor är inte vackra, vare sig ute eller inne. Anser att mina inomhusbyxorvi svart mjukt tyg ät snäppet bättre.
Är det inte vattenmelon på bilden ? Men då riket kan det väl inte va... Har nog missuppfattat...
Hörde att Pifzer spår att covid ska hålla i till 2024. Bra att du hittat namn på kommande mutation.

Anki sa...

Som alltid en bra skyltning ... och Chanel nr 5 minns jag att min farmor hade på 60-talet. Snygg skylt!
Rimmet var enligt mig ganska kasst!

Ama de casa sa...

Jag tror också att det är en avskalad kokosnöt (hur dom nu har lyckats med det) men är inte säker. Vattenmelonen känner jag däremot igen till 100% ;-)

Förstår dina tankar om virusmutationen där. Vårt hissbolag har satt upp skyltar i hissarna som visar hur man ska bete sig på ett säkert sätt för att undvika smitta i hissen. Det som jag tycker är lite lustigt är att hissbolaget heter Orona. Det ger också vissa associationer ;-)

Gillar rimmet! Jag är faktiskt ganska duktig på att rimma (om jag får säga det själv) och skrev en massa limerickar när jag var yngre. Bland annat skickade jag in en limerick som ett tävlingsbidrag till Flora:

https://amadecasa2009.wordpress.com/2009/09/04/men_sa_har_pa_fredagskvallen/

Jag är fortfarande förvånad över att jag inte vann nåt :-D

Chanel No. 5 har även funnits i min ägo, fast inte på 60-talet :-)

Snyggt skyltat!

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det en kokosnöt! Utan skal alltså! Men inget jag köper. Köper inte parfym heller, fast håller med: skylten är snygg.

christian sa...

Du lägger ut så mycket juligt nu för tiden, så det gör inget att din skyltning inte är så julig.
Härikring är det tydligen "mode" (?!?) att ungdomarna går i rutiga flanell pyjamasbyxor till vardags, har flera sånna i skolan...bruka kalla dem för sömngångare :)
Julrim kan vara kul, men är oftast, även mina egna, billiga, töntiga, dåliga, långsökta . . .
Virusmutationerna kommer att förfölja oss i evigheters evighet . . . själv bryr jag mig mindre å mindre, det har helt enkelt gått för långt med allt detta . .

Ha en fin vecka!

Paula Merio sa...

Chanel-affischen var verkligen underbar, vet inte ens om jag vet hur den doftar! Har inte använt någon typ av parfymdofter på år och dar, dessutom är så många allergiska nuförtiden så man får en massa skäll om man luktar gott.
Stackars Omexom, skulle inte vilja jobba på just det företaget för tillfället...
Ingen aning vad som döljer sig i den vita förpackningen, hade annars gissat på skalad kokosnöt men det kan det ju inte vara. Måste kolla om någon visste!
Pyjamasskjortorna får vara, jag vill ha nattlinne jag
Kul och varierad skyltskörd från Stora världen

Anni sa...

Kokosnöt för att dricka kokosvatten - inte kokosmjölk. Men du har ju redan fått det svaret.

Däremot förvånas jag lite av okunskaperna vad gäller virusvarianternas namn. Det är ju grekiska bokstäver och där finns inget Omexom.

Chanel No5 har jag för mig luktar gammal tant, men affischen är ju snygg!