onsdag 11 augusti 2021

Onsdagsmix
Dags igen att komma ikapp Orsakullans frågor för augusti.

Ett gott skratt… förlänger livet. Och tack vare många av er bloggare brukar jag få minst ett skratt per dag:-)

Min receptbok… existerar inte. När Jamie Oliver hade tv-premiär 1999 – Den nakna kocken - skrev jag upp hans recept medan sändningen pågick. Sedan publicerades ju hans maträtter i böcker, så receptboken slängdes.

Bokklubb eller bokcirkel. Varken eller.

Om jag måste välja mellan en dam- och en herrfotbollsmatch så blir det knepigt. Annat var det för 20-30 år sedan, då valde jag alltid en herrmatch. Idag spelar damerna såååå mycket bättre fotboll än när var aktiv på 1980- och 1990-talet.

Många val i livet, vad väljer du? Bra fråga! Är ju en relativt lat människa, så jag väljer nog enkla lösningar i första hand. Varför krångla till det;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”. 

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Men då några av er visat rönnbärbuskar/-träd så tänkte jag att jag inte vill vara sämre;-) Det sägs att det blir ett bär- och svampår i år. Hur ser det ut där ni bor? DS.

11 kommentarer:

nalta norrland sa...

Enligt dem som var ute på myren och plockade hjortron så var det gott om dessa bär, sedan hörde jag av en bärplockare ja alltså en thailändare som rest hit för att tjäna pengar på bärplockning att det är dåligt om blåbär då det varit för torrt.
Någon svamp har jag inte direkt sett till trots jag dagligen går i skogen ja en å annan flugsvamp 🍄 men annars har det varit tunnsått.
Vi har knappt rönnbär…
Tänkte på ”Mors lilla lathund sa… det gör vi en annan dag” och jo yes det stämmer bra in på mig, jag är onekligen lat och bekväm av mig 😜
Ingen ny mobil är beställd och jag fick igång mobilen hjälpligt- det funkar inte direkt att fota men just nu kan jag kommentera i Din blogg med vara lite besvär så det känns ju okey 😎
Finns ingen affär som säljer mobiler här… Lycksele är närmast men jag ska beställa en på nätet 😀
🤗

Geddfish ♥ sa...

Sarah hittar svamp i Värmland. Hon är en fena på detta och nu får hon med sig lilla tjejen också, de hade plockat idag. Jag plockar icke.

Idag valde jag glädje, för min lilla Elin har fått boende i Karlstad. Ett rum alltså, men det duger gott i början.
Ha det fint!

femfemman sa...

Träden dignar av rönnbär. Inget som jag plockar. Men fåglarna gillar. Förra året var rekordbärår, vad det gäller blåbär och lingon. I år är det sämre, men inte dåligt.Kommer nog att plocka lingon om några veckor. Blåbär och hallon finns i frysen från 2020.
Fina äpplen i år. Antagligen beroende på alla rönnbär. Rönnbärsmalen behöver inte invadera äppelträden, det finns tillräckligt med larv-mat på rönnbär.
Kantarellerna börjar också sticka upp och i växthuset mognar tomaterna. Något märkligt hade hänt med morötterna. De var borta, nästan alla, då jag skulle dra upp några idag.
Underminerar! Sorken har tydligen smaskat i sig både rot och blast.
Livet på landet!

Ditte sa...

Vacker bild med rönnbären och det verkar bli ett gott år för dessa i år. Hemma på Söder frodas dem. Kanske kan man då räkna med en kall vinter...
Kul att läsa dina svar. Och i varje fall är jag helt enig med svaret i fråga 1. I övrigt lite blandat.Svamp och bär har jag inte letat efter. Går ju att köpa...

Susjos sa...

Hm, jag borde ha tagit en bild på rönnbären uppe vid stugan, glömde det, men ser ju att många lagt ut bilder på det!
Visst förlänger ett gott skratt livet, underbart!
Å nej, nån receptbok behöver man inte nuförtiden.
Och vilket skönt svar om valen i livet, enkla lösningar, inte krångla till det! Ett toppensvar!
Ha det gott!
Kram

Ama de casa sa...

Så din receptbok är alltså Jamie Olivers? ;-)

Minns inte när jag såg ett rönnbärsträd senast, har nog aldrig sett nåt här i Spanien i alla fall :-)

Anki sa...

Gott om rönnbär här också ... fin bild!
Ännu skralt på svampfronten, men snart så ... hoppas jag :)

Klimakteriehäxan sa...

Enormt mycket rönnbär även i Barndomslandet. Receptböcker - jag har verkligen rensat!!! Har några vackra kvar. Men behöver jag recept blir det datorn som letar åt mig.

Paula Merio sa...

Jo tack grenarna dignar av den digra bördan av en massa bär även här. Jag tror inte längre på bondepraktikans utfästelser angående hurdan vintern blir, däremot hoppas jag på att många söta sidensvansar kommer för att kalasa på bären i vinter. Jag har fortfarande 2 hyllmeter egenskrivna receptböcker...men det blir alltmer sällan jag bläddrar i dem. Alltför bekvämt att googla...Håller med om att man inte behöver krångla till tillvaron, den gör knut på sig själv ibland ändå!

christian sa...

Visst är det fint med rönnbärsträd ?

Carita Liljendahl sa...

Samma här. Receptbok, finns inte.
Bokklubb eller bokcirkel - ingendera.
Och att välja mellan dam- och herrmatch, knepigt. Beror väl på då om det är någon toppmatch på EM-VM-nivå eller bara klubbkamp.