måndag 9 augusti 2021

Glad måndag
Ska nog inte klaga över den här måndagen heller. Den var rätt okej. Det roligaste idag var nog att jag gick till Runys frisörer, där min frissa Leo väntade. Det var fler kvinnliga än manliga frisörer i salongen och "skillnaden" mellan dom är stor. 

Skvaller
Killarna klipper, tjejerna klipper dom också, men de skvallrar hejvilt om allt och inget med sina kunder. ”Min" Leo är extremt fåordig i vanliga fall, men idag var han ovanligt glad. Han hade nämligen äntligen fått klartecken från alla möjliga instanser att få åka på semester till sitt hemland Armenien. Han skulle egentligen åkt i juli men byråkratin och pandemin satte stopp. Men den 20 augusti är det alltså dags. 

Armenien – ett stort frågetecken
Nu kan jag ju verkligen inte skryta med nåt som heter allmänbildning, men Armenien var ett riktigt stort frågetecken för min del. Det enda jag visste var att landet har deltagit i Eurovision Song Contest – ooooops. Tänk att jag visste det utan att ens följa eventet;-) Leo hade fått för sig att jag gillar historia, så han berättade massvis med fakta som jag inte hade en aning om. Blev riktigt glad över dessa nyvunna kunskaper som var riktigt intressanta.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra. De är dagsfärska och visa två kvinnor som törstade efter sol som vi hade förmånen att se i ungefär en kvart idag. DS.

17 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Detta får mig att inse att jag vet otroligt lite om Armenien. Väldigt nära noll faktisk, ups. Borde kanske också skaffa mig en armenisk friör för uppdatering ;) Förut hade vi frisörer från Syrien, men nu blir det olika varje gång ...

LillaSyster sa...

Tur att du hann gå till Leo innan hans resa. Här har varit blandat väder kom en rejäl skur precis innan jag slutade jobbet men mest sol idag. Ha en bra kväll!

femfemman sa...

Trodde att du tagit en bild på mej! Eller... rött hår har jag ju inte...annars är det nog tätt likt! Hu!
Har haft min frissa i en massa år.Brukar bli en del pratat. Inte så mycket skvallrat dock...När jag gör slingor, ska göra på onsdag.. då brukar hon ha en kund till. Lite kul att lyssna. Vissa damer är otroligt pratglada.

nalta norrland sa...

Arménien kan varken jag eller min mobil stava till 😜 vet inte vars det är… vet dock det landet brukar vara med på eurovision schlager 😜
Ungefär som när jag träffade en kille från Albanien när jag var i Berlin, skitsnygg och vi hade skoj 😆 menjag hade en magen aning om varifrån han kom.
Kanske finns de två länderna i närheten av varandra?
Hur som helst så skönt Du nu blev klippt till 🤪
🤗

Ditte sa...

Skrattade gott åt bilderna och så glada var kanske inte personerna på bilderna. Kanske skulle de behöva piggas upp.
Extra roligt var ju att Leo får åka till Armenien på semester. Hoppas det ni kan bli av. Armenien är ju ett ganska speciellt land på olika sätt och så även deras historia.Känner till en del om den genom vänner som har ursprung därifrån.
Förstår att du blev glad över att han delade med sig och berättade.
Här hade vi not sol i dryga tre timmar om jag räknade ihop dem.

Susjos sa...

Va roligt att du fick veta lite mer om Armenien av din frisör, och förvånat glad blev jag att du visste att Armenien brukar vara med i ESC, men inte i år tyvärr, för du tänker inte på Azerbajdzjan? Har jobbat med en kollega som var från Armenien, och jag vet att hon inte var så glad i Turkiet…de har visst inte så bra relationer de länderna…

Ja, idag har det inte varit så mycket sol nej, mest regn faktiskt, men det kan ju ändå vara en glad måndag!
Ha det gott!

Mias Mix sa...

Igår hade jag skrivit en lång lång kommentar på ditt förrförra inlägg, men precis när jag skickade iväg det blev det nåt strul och allt försvann... och så var vi tvungna att gå iväg för vi hade bokat bord på en italiensk restaurang...
Visst var det verkligen så att tjejerna förlorade guldet. De var helt klart bäst genom hela turneringen. SÅ värda guldet! Men det räckte inte denna gång. Däremot räckte det för ryttarna. Och de var också så himla värda guldet. På individuella hoppningen var endast 6 hästar (av ursprungliga 73) felfria och 3 av de 6 var svenskar. Då fick "bara" Peder medalj. Men i laghoppningen fick de revanch och fick medalj allihopa och guld denna gång. Vi följde det på radion medan vi vandrade och det var superspännande!
Kul med frisören. Armenien vet jag inget om jag heller. Såg inte avslutningen men himla läckert med bilden över Paris.

Geddfish ♥ sa...

En glad måndag, förstår jag, då du fått träffa favvofrisören Leo och att han berättat om sitt hemland. Många länder som jag inte vet ett skvatt om.
Personerna på bilderna såg väl lätt bekymrade ut?
Jag har haft en strålande dag idag, till skillnad mot förödelsen igår.
Ha det fint!

Klimakteriehäxan sa...

Var det verkligen sol de törstade efter - eller kontakt via mobilen???
Trevlig med en mysig frisör. Om Armenien vet man ju inte ett smack.

KajsaLisa sa...

Ha ha, bara älskar dina bilder på folk som inte vet om att du fotar dom. Jag har noll koll på Armenien jag med, kanske skulle klippa mig hos dig.

Åke sa...

En frisering måste vara världens värsta skvallerspalts skulle jag tro. Men tänk så mycket de som håller i saxen måste få höra. Säkerligen både ont och på gott. Nu var det länge sedan jag besökte min Anitas Frisering med mina föredettingar lockar. Hon lyfte fram dem så väl. Det var min käre faster som tog med mig dit. Jag ska faktiskt till min kusin ikväll på middag, jag ska påminna han om det. Måndagar är aldrig roliga, nu har det väl hänt att jag deltagit någon gång då har jag upplevt något roligt såklart. Jag känner mig som kvinnan i bild ett: Hur stänger man av ringsignalen? Solen igår slog jag dig med 2 minuter ungefär då… Jo föresten jag fick bjuda Lill Plutten på korv och mos till middag. Mor och dotter (mamma) skulle ut på galej så jag ringde dit och frågade vad dom skulle äta? Jag kommer sa jag och de blev glad för middag då jag svängde förbi korvkiosken. Och så klart fick jag med mig en skylt. Det hade väl nu egentligen platsat på glad måndag. Jag fick min sörburgatre, kanske får styra upp en glad måndag ändå.

Ama de casa sa...

Min spanska frisörska var väldigt pratglad vilket var både jobbigt och lärorikt. En spansk konversationskurs ingick alltså i priset för klippningen. Nuförtiden går konversationen mycket lättare och ledigare hos frisören eftersom det fortfarande är Anders som klipper mig :-D

Armenien vet jag inte ett dugg om...

En himla tur att du hann klippa dig innan Leo åker iväg i alla fall :-)

Anki sa...

Snyggt fottat1
Mina kunskaper om Armenien är usla, men nu inspirerade du mig till att googla och lära mig mer!

christian sa...

"Tanterna" på bilderna matchar inte precis temat "glad ...... " :)

Carita Liljendahl sa...

Glad för solen kan man säga - fastän de inte annars ser direkt glada ut 😂
Och glad för frisörbesöket och att du lärde dig nåt nytt om Armenien?
Tack för länk och för att du är med i Måndagsgänget!

Stefan Karlsson sa...

Måndagar är mer angenäma nu än under de år när jag hade söndagsågren varje helg. Måste bero på att den nya arbetsplatsen är trivsammare än den gamla.

Paula Merio sa...

Så spännande med Armenien, nu fick jag också en historielektion, det enda jag visste innan jag nu googlade var att det tillhörde forna sovjet....men det ligger ju långt i tjottahejtti, mindre Asien kallas det visst. Vissa band med Europa gör att det ibland räknas hit. Vad sjutton är det för band tro? Klart intressant, o kul att Leo får åka till sitt forna hemland!
Nu är vi då bägge nyklippta för jag blev också friserad igår. En del kortare, märktes mest på mängden hår på golvet efteråt. Men skönt!
Var ligger priserna på klippning i 08-land?