måndag 23 augusti 2021





Troubled blood heter Robert Galbraith's 1 073 sidor tjocka deckare. Har ungefär hundra sidor kvar att läsa. Rätt passande titel för min tass;-)


Visst var det en glad måndag. Efter en relativt solig helg började även den här veckan med blå himmel och några moln. Att temperaturen klockan åtta låg på bara 10 grader och dagens max. temperatur inte blev högre än 14 grader är en helt annan sak. Man kan ju inte få allt här i livet. Men sol gör mig alltid glad:-) 

Inga brutna finger
Ja, åsså lyckades jag med att inte bryta pek- och långfingret på min högra hand när jag stängde bildörren och fingrarna liksom kom i kläm mellan bildörren och ramen. Det gjorde inte speciellt ont, men f*n så det blödde. Det är priset man får betala när man går på blodförtunnande. 

Parkeringsplatsen
P-platsen i Täby Centrum blev aningen nedblodad kan jag väl säga, för det tog lite tid att gräva fram näsdukar ur handväskan med vänsterhanden. Tog hela paketet och virade runt fingrarna. Böjde lite på fingrarna också för att försäkra mig om att de inte var brutna. Verkligen en anledning att bli glad. 

Skadan
Gjorde mitt ärende i centrum – det gäller ju att prioritera. Åkte sedan hem och ”beundrade” skadan. Ja, det kan ni också göra på bilden ovan. Alltid roligt att dela med sig;-) Maken tyckte att han trodde att jag börjar bli gammal. Är benägen att hålla med honom. 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

PS. Bilderna har absolut något med inlägget att göra. För visst blir man glad över roliga mönster på en bänk, färgglada sprillans nya elsparkcyklar, en läcker blomsterutsmyckning samt bara svullna men inte brutna fingrar. DS.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Himlars sån tur Du inte bröt nått finger när Du klämde Dig i bildörren, ont brukar det göra.
Vet inte om det har med en ålder att göra… jag klämde Cs fingrar i bildörren när hon var omkring 4 år, en väldigt traumatiskt historia.
Vädret verkar bättre i08a land.
🤗

Geddfish ♥ sa...

Glädjande att du inte bröt något!
Jag har satt tummen i bildörren vid två tillfällen och var sin tumme, aj.
Svägerskan ramlade och bröt hö handled i veckan.

Fina bilder att bli glad över, färg sätter piff på det mesta!
Sköt om dig!

LillaSyster sa...

Aj, aj , aj stackars dig. Det där lät inte som någon bra start på dagen, men som sagt tur att skelettet höll. Du har läst på flitigt må jag säga, hoppas nu att skadan inte hindrar dig från att hålla upp boken, för den måste ju väga en del.
Blomstren gör mig glad, däremot är jag så trött på sparkcyklar som står eller för det mesta ligger ner slängda lite varstans..... jag fick köra sicksack mellan övergivna cyklar idag på cykelbanan. Det är ju bara en tidsfråga till någon gör en ordentlig vurpa över de där övergivna cyklarna.

Ditte sa...


Tur du har en stor portion positivt tänkande. Himla otur att fastna i bildörren med fingret och kan tänka mig hur mycket det blödde. Skönt att inget var brutet. Hoppas att det nu inte blir några större biverkningar.
Vad gäller sparkcyklarna är är jag måttligt road och det helt oavsett färg. I innerstan är de ett jätteproblem . Sparkcyklarna dräller överallt och de som kör dessa många gånger ingen koll och tar dåligt med hänsyn till de som går och sparkcyklarna kör på trottoarerna och olyckor händer.
Men skönt väder idag hade vi i stan också och några grader varmare här var det.
Och visst blir man glad av det och även av de fina blommorna du har med.

Paula Merio sa...

O fy för den lede! Det gör jäkligt ont att klämma fingrarna! Du hade nog tur i oturen...Jag klämde höger långfinger mellan en hissdörr när jag var barn, inget man åkte in till doktorn för. Resultatet blev att fingret växte fel så jag har en bula på den än idag.
Hoppas du inte blir alltför handikappad nu så maken får mata dig...

femfemman sa...

Trots att jag sällan är i stadsmiljö, så kan jag inte låta bli att reta mig på elsparkcyklar. Man ser dem slängda... eller ställda lite överallt. Så ansvarslöst att bara lämna sitt "forfon" när man inte behöver det mer... leken är slut.
Men det kanske är tanken... Blir nästa irriterad i af.
Dessutom körs de av unga, friska människor... oftast killar...som skulle må bra sätt röra på sig...
Tur att du slapp brutna fingrar! Men aj, så ont det måste ha gjort efter en stund. Stelt och dsnt nu också kanske...
Önskar dej god bättring !

Ama de casa sa...

Aj, aj, aj... Tur att det inte blev värre i alla fall. Hoppas du inte har alltför ont nu då.

Glada färger gör en glad, fast dom där elsparkcyklarna är ett otyg där dom svischar fram överallt. Ja, jag börjar också bli gammal. Gammal och gnällig :-)

Anni sa...

Ajajajaj, det där som gör så in i den ont! Hoppas att du kan röra på fingrarna idag, men jag anar att de gör rejält ont ett tag till.
Generös blomsterprakt i den där kommunala planteringen, där har de verkligen blandat och gett av extra allt.

Gunnel sa...

Där hade du tur i oturen får man säga. Undrar hur det känns idag. Visst blir man glad av lite färger. Det livar upp den tristaste dag. Kram

christian sa...

Å fy så otäckt . . . vill helst inte se sånt . . . usch
Men fin bild på blommorna!

Susjos sa...

Ajajaj! Men vilken tur att inget är brutet, men måste ha gjort hemskt ont!
Ja, visst är det fina foton du bjuder på i gårdagens tema "Glad Måndag!"
Ha en fortsatt fin tisdag!

Åke sa...

Attans otur med fingrar i kläm. För att återgå till en kvinnas handväska, det ligger väl näsdukar och 50/11 saker till i den? Jag vet det av egen erfarenhet då jag blivit tillsagd att ta fram något... Numera bär jag fram hela väskan :) Men glad att du klarade fingrarna såklart, det vart ju ett glädjeämne i Glad Måndag :)