tisdag 30 mars 2021

Weekly photo challenge: ”Önska”

Det är knappast många som önskar sig vara det svarta fåret i en familj. Men den här hönan/tuppen är kanske ett mera tilltalande alternativ;-)


Ibland önskar jag att några av Susannes teman i år vore aningen lättare. För dagens ord ”önska” är väldigt svårt att tolka, åtminstone fotomässigt. I värsta fall får jag väl göra som så ofta förut, att jag lägger upp en bild som inte har det minsta med inlägget att göra;-) 

Det är mycket man kan önska sig
Det är mycket man kan önska sig. Är man barn önskar man sig kanske en leksak, ett tv-spel eller lördagsgodis. Har man fyllt 15 står en moped/skoter eller EPA-traktor högst på önskelistan. Är man mellan 20 och 40 önskar sig många att erövra världen genom resor. Gissar att många i det åldersspannet även önskar att gifta sig och få barn, radhus, Volvo och hund. Kanske inte i den prioriteringsordningen, men ändå.
 

Olika åldrar – olika önskningar
Har man fyllt 50 har man ofta sett/fått det mesta man drömt om - förhoppningsvis alltså. Finns det så många önskemål kvar, när man kommit till en ålder som man vet att man knappast lär dubblera? Vet faktiskt inte. Det enda jag är helt säker på är att jag önskar mig en hyfsad hälsa livet ut och att jag inte slutar som grönsak i en sjukhussäng. 

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera önskningar hittar ni här. 

PS. Precis som jag skrev i första stycket – bilden jag lägger upp har inte mycket med inlägget att göra. DS.

21 kommentarer:

Ditte sa...

Tycker du fick till ett bara inlägg. Och visst var det ett svårt ord denna vecka att tolka i bild. Men din bild kund ju någon "junior" elle annan önskat dig.
Och visst är det så att man nu kommit upp i en ålder då man sett och upplevt en hel del som man tidigare önskat sig. Olika åldrar ger ofta olika önskningar.
För min del önskar jag mig detsamma som du. Att jag ska få ett värdigt avslut, var jag än befinner mig. Men jag hoppas på att falla ner knall och fall och att det ska gå snabbt.

nalta norrland sa...

Önska önska runt i ring önska kostar ingenting - lika bra att dra till å önska rejält när man väl önskar nått för ingen vet om man fr det man önskar sig sa min farfar.

Susjos sa...

Lite rolig bild ändå med den svarta tuppen/hönan!
Och jag önskar detsamma som dej, att man håller sig någorlunda frisk, och inte blir en grönsak!
Just nu önskar jag gå i pension så snart som möjligt...
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Hmmm jag har en sådan höna någonstans.... fast en gulvariant som jag fått av en kompis. Kanske skulle sätta den i soffan nu under påsken.
Önska..... mycket kan man önska som du säger men att få vara frisk är viktigast. Grönsak....nä, jag hoppas på knall och fall. Vill inte hamna på något boende som gammal.

Geddfish ♥ sa...

50-åringar brukar ju önska sig en motorcykel ;)
Annars håller jag med dig. Min önskan om mig själv är att fortsätta vara frisk och absolut ingen grönsak, utan i så fall knall och fall.

Emma, Sol som sol? sa...

Önska är faktiskt inte det lättaste att göra just på befallning. Fast jag önskar jag hade mer ork. Och kanske tid.

Klimakteriehäxan sa...

Instämmer.Jag får inte till nån "tolkning" tror jag.

femfemman sa...

Din önskan, det är nog den önskan som alls äldre har. Finns något fint i att man slutat önska sig materiella ting, tycker jag.

Tant A sa...

Tänk att vi slutar i nästan samma önskning allihop tror jag. Det är väl ett bevis så gott som något om vad som är viktigast i livet.
Du funderar lite över om man önskar sig lika mycket efter att man fyllt 50, kanske det är där någonstans som önskan om ett friskt liv börjar dyka upp? För egen del så kan jag nog påstå att någonstans där slutade jag önska mig så mycket mer materiella ting, däremot önskar jag mig fortfarande upplevelser (och så hälsan var det ja :) ).

Håller med dig om att det är svårt att tolka ordet önska, särskilt i bild :) Men du fick till en riktigt bra tolkning trots allt!

Ha det gott

Ama de casa sa...

Enligt din önskemåls-lista så är jag nog i åldern nånstans mellan 20 och 40 ;-)

Men självklart kommer hälsan i första hand.

Intressant tolkning!

Violen sa...

Du fick ju till en mycket bra tolkning! När man blir äldre kokar önskelistan gärna ner till "ett drägligt liv och god hälsa". Må Coronapandemin flyga och fara iväg från vårt klot!

Susanne sa...

Just nu önskar jag att vi får varmt och vacker väder under Påsken.

Annika sa...

Önskar detsamma som du, att få behålla relativ hälsa under ålderdomen och inte ligga som grönsak.

Anki sa...

En snygg tolkning ... för så är det ju - olika åldrar och olika önskningar!
Kul bild!

KajsaLisa sa...

Som du sa,frisk kommer först, sen får man väl hittapånya önskningar när dom gamla tar slut. Känner igen fågeln från något TV program tror jag, men kan inte placera den .

Paula sa...

Jag har bara en önskan för tillfället: bort med corona-skiten, på sätt eller annat. O så läser man att forskare tror att detta bara är början, pandemierna kommer att avlösa varandra...då blir jag glad att jag hunnit leva så länge i frihet utan restriktioner. Stackars barn och ungdomar! Tuppen du visar upp skulle nog många hönor önska sig!

Stare Ström sa...

Håller med dig att en del ord är svåra att illustrera. Det blir långsökta tolkningar för min del, om jag nu kommer på något! Men solen skiner här och enl SMHI ska den fortsätta göra det, så det finns inget att klaga på. Ha en fin påsk!

Åke sa...

Önska ja... det kan vara svårt förutom att man vill träffa vänner och släktingar igen då. Fred på jorden körde ju Sven Melander med för länge sedan ju :)

Tomtan sa...

Du fick till det
Glad påsk

Lena sa...

Jo visst, håller med du på alla punkter. Svårtolkat tema detta men en utmaning är ju alltid kul, önskningar skiftar med ålder (tur är väl det) och hyfsad hälsa är guld.
Den svarta tuppen fick mig att tänka på en spansk frihetssång och Sven Wollter men din tupp är nog snällare. Kanske Hönan Agdas önskan om jag ska fortsätta visassociera :)
Svar: Haha kul att kunna överraska dig! Man vet aldrig kanske sammanstrålar vi med en kall öl under en varm sol någonstans någon gång - man kan ju alltid önska!

Carita Liljendahl sa...

Tack för inspirationen - jag har tyckt att Gemsweeklyphotochallenge har varit rätt svårt i år. Men nu tror jag att jag har kommit på en lösning tack vare ditt inlägg, man kan beskriva ordet på olika sätt i sitt inlägg och bilden måste inte direkt ha med ordet att göra, inte så där fullt träffande som jag har krävt av mina bidrag.