onsdag 3 mars 2021

Onsdagsmix

Lenins ovanligt snygga desktop. Påminner mig om alla gamla bilar i Kuba. Den bilden får vara kvar:-)

Lite fler kunder hos frisören idag jämfört med tidigare besök under pandemin. Ändå absolut coronasäkert avstånd. Är så glad för frisörerna efter det "halvdöda" 2020. Kolla Zlatan-tröjan på väggen:-)

Mama Viêts risnudelsoppa var gudomligt god.


Det känns helt underbart att vara ”med” igen, alltså med en supersnabb Lenin (nya lapptoppen) och perfekt fungerande program. Ja, jag vet – hur kommunicerade jag med omvärlden för 40-50 år sedan. Inte alls skulle jag vilja påstå. Vissa saker var helt enkelt inte bättre förr;-)

Nu till Orsakullans frågor

Mars - planeten
Mars chokladbitar känner jag till. David Bowie’s låt ”Life on Mars” gillar jag och den surrealistiska tv-deckarserien med samma namn följde jag slaviskt. Sedan kollade jag även dokumentären som egentligen var ”hard science fiction” som National Geographic sände för ett antal år sedan. Och nyligen skickade såväl USA som Kina upp en "robot" till mars för att ta prover. Är rätt så ”stolt” över mina kunskaper här. Måste bero på makens intresse för rymden…

Mars – en vårmånad?
Med tanke på vädret så här långt är mars absolut en vårmånad, även om den officiella våren inte börjar förrän den 21 mars.

När jag var riktigt glad senast
Lätt:-) Igår när både Lenin och iPhonen fungerade som jag är vad vid. Idag när min mopp blev kapad och Leo återigen lyckades få mig att se riktigt hyfsat ut. Jag bara vägrar ha en så kallad coronafrisyr. Jag vill kunna se mig i spegeln och vara nöjd med det jag ser. Eller så nöjd man nu kan bli i min ålder;-) Den vietnamesiska soppan  hos Mama Viêt efter klippningen gjorde mig också glad - mums!

Det är Orsakullan som håller i ” Mars 31 dagar”.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vilken vecka! Både du och tekniken är på topp =) Lovely ♡

femfemman sa...

Har inte fattat varför man inte skulle kunna gå till frissan! Känns inte alls dom ett smittställe. Nu går jag till en tjej, som bara kan ha två kunder samtidigt. Vill också ha ok hår, även om jag har en enkel frisyr.
Lenovo, så heter vår dator oxå. Trivs bra med den. Här en jobbdator oxå, HP. Den är mer långsam.Antagligen för att jag inte har tillåtelse att styra den helt.
David Bowie är en favorit. Lite ön Mars likaså.
Mars, första vårmånaden! Är nåt att bli glad åt..Faaast det var lite småkyligt på dagens promenad.

Geddfish ♥ sa...

Snygg laptop! De ser likadana ut nuförtiden, men skönt att ha en ny och fräsch. Min HP är ett år nu, jag hann att forsla hem den med bussen innan 10 mars då Corona bröt ut.
Förstår inte varför en del har munskyddet under näsan...
Din lunch såg god ut. Förstår att du haft en glad dag idag.

nalta norrland sa...

Härligt att allt funkar och Du är nöjd!!

När det gäller Elin och lovskola är det så enkelt att om Elin inte så att säga pluggar extra blir hon icke godkänd, hon riskerar att få gå om 8an.
Så jag är glad att skolan erbjuder extra undervisning.
Synd bara att hon inte även får läsa biologi och fysik för de är två ämnen hon ligger efter i på grund av stor frånvaro. Kram

Ditte sa...

Snygg desktop. Den skulle jag nog också behålla. "Lenins" design är ungefär som min MacBook. Och jag gillar den. Tunn och smidig.
Hos min frisör här på Söder har det varit minskat flöde detta år, men de har överlevt. Bra så. Roligt att de att det hos din frisör var besökare. Och visst är det avstånd som gäller. Tror de flesta fattat det.
Gott med vietnamesisk mat. Mina favoritvietnameser ligger i City och är "små" så jag har ännu inte tagit mig dit. Har kört på thai, japanskt. indiskt och kinesiskt. Men saknar det vietnamesiska.
Nej,så sant; allt var inte bättre förr.
Och visst är mars en vårmånad som här i huvudstaden gjort en trevlig entré.

Emma, Sol som sol? sa...

Trevligt att du är nöjd med datorn, hade Lenovo tidigare jag med. Soppan såg intressant ut.

Susjos sa...

Vilka glada dagar du har med ny dator och mobil, ett besök hos frissan och en god lunch, låter ju perfekt!

Svar: Å visst har du rätt, man är inte 30 längre apropå mina onda knän!
Ha det gott!
Kram

Paula sa...

Gissa om jag dräglade över din soppa! Nudelsoppor är nästan en passion, äter nog en i veckan, ofta tillagad med en mantagervadmanhaver-princip.
Jag har börjat glo på frisyrer på youtube, märker att jag har ett stort behov av att försöka hitta en frisyr som skulle fungera över längre tid än några veckor! Det är nästan terapeutiskt att följa en skicklig frisörs klippning av kund och få se det färdiga resultatet.

Gunnel sa...

En toppenvecka för dig förstår jag. Ja, hur överlevde man innan datorns tid? På nåt sätt gick det, men en del har blivit betydligt enklare...som att hålla kontakt med människor långt borta eller som nu när det är så mycket restriktioner. Ha det gott.

Ama de casa sa...

Härligt att du är så nöjd med dina nya teknikprylar! Men har du inte döpt telefonen? Det låter lite vådligt med tanke på din teori angående namngivning åt prylar...

Maten såg helt suveränt god ut!

Anders är också väldigt fascinerad av rymden, mitt intresse är något mindre kan man säga utan att överdriva. Men jag har i alla fall halvsovit mig genom en film som bevisade att Matt Damon har varit på mars :-D

Kina sa...

Härligt med både top och mopp. Lite avundsjuk på båda! Ha det bra!

Annika sa...

HAHA, kör du som här?? Våren börjar inte förrän 21 mars, the first day of spring? NO, den börjar den 1 mars!!
;-))))
DET är härligt med ny dator!! SÅÅÅ härligt. Man slås alltid av hur snabbt det går och hur härligt det är med nytt.
Samma gäller mobilen, bara alla appar och sånt hänger med.
Ändå, vilken skillnad hos er med frissan. Då jag från är jag den enda kunden, vi har bägge munskydd.
Snart ska jag gå och få mitt barr fixat. Alltid lika skönt.

Christian sa...

Det var mycket positivt/glädje i inlägget....kul att du är nöjd med dina inköp, det är mycket värt idag, ja å soppan ser väldigt intressant ut...själv skas jag inmundiga bästa makans grönsakssoppa nu...

KajsaLisa sa...

Grattis till nya datorn, soppan såg god ut.