fredag 19 mars 2021

Fem en fredag: Vecka 11 - Idiomatiskt

Är totalt bakom flötet när det gäller tekniska saker och installationsguider.

De behövdes bara en enda plusgrad och strålande sol för boulegänget att spela i hela tre timmar. Solen var förresten väldigt avslöjande här inne i lägenheten;-)

 

1. När har du alla taggar utåt?
Säger bara telefonförsäljare. Det spelar ingen roll vad dom vill kränga allt från förmånliga el-, bredbands- och telefonabonnemang till tidningar och lotter. Även mäklare som ringer och erbjuder kostnadsfri lägenhetsvärdering gör att jag har alla taggar utåt. 

2. När känner du dig som mest bakom flötet?
Ett väldigt passande och dagsfärskt exempel. Hade ringt ComHem i onsdags och beställt ett nytt abonnemang till tv nummer 2 i vårt hushåll. Döm av min förvåning när modulen redan kom idag. Att jag sedan inte fick det att fungera var inte ett dugg otippat. Bara jag ser installationsguider så är det kört för min del. Ringde ComHems kundservice och fick veta att ett kort med chip som ska sättas in i modulen sändes separat. Ja, i sådana sammanhang är jag totalt bakom flötet. Det är jag förresten också när det gäller siffror, men det vet ni ju redan;-)

3. Vad dammade du av senast?
Även här kommer ett dagsfärskt svar. Solen sken idag och den avslöjade både det ena och det andra. Dammade av i stort sett alla ytor i lägenheten idag. 

4. Vad har du för gammal surdeg som ligger?
Ingen som är sådär uppenbar faktiskt. 

5. Vad har du siktet inställt på?
Att få de nya tv-kanalerna att fungera på måndag när kortet förhoppningsvis kommer i brevlådan. 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

20 kommentarer:

femfemman sa...

Kul att läsa fredagssvar även om jag inte själv deltar mer än i kommentar.
Taggar utåt; när någon försöker nästa mig. Stora, hårda taggar!

Dammigt, ja! Planerar ändå att vänta med städning och sanning tills i mitten av veckan. Lagom att göra storstädning gå och sen plocka fram de få, men alltid lika välkomna, påskattiraljerna.

LillaSyster sa...

Du löser det med TV:n när du har allt på plats. Du måste tro på dig själv! Det är nackdelen med vårsolen.....såg också att det behövdes, men jag valde att gå ut och plantera några växter istället. Städa kan jag göra en dag då solen inte lyser. Trevlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

felet med installationsguider är att det sällan står ett kryss: "Här är du nu!"

Robert W sa...

Åh, jag får också utslag av såna där installationer av ditten och datten. Jag vill att det bara ska fungera som genom ett trollslag.

Paula sa...

Haha, jag är så nöjd att jag inte är den enda som har problem med instruktioner, varför skrivs de alltid på serbokroatiska så man inte begriper?
Det var faktiskt elefanten som skulle upp på väggen, mitt senaste alster, gillar den och framför allt var den skoj att måla.Jag svarar ju aldrig när okända nummer ringer för jag blir så trött...istället kollar jag upp numret direkt efteråt o i de flesta fall är det ju försäljare.
Jag vet att de gör ett jobb, att de jobbar på provision de allra flesta och att de också ska försöka skaffa sig ett levebröd. men de är ju så obstinata och enträgna så man blir galen...
Nu hoppas jag att du får en trevlig helg med mycket solsken"

LillaSyster sa...

Svar: Kantnepeta och kattmynta är släkt och kattmynta är rena knarket för en katt. Det doftar så gott i deras näsor, när de lekt med kattmyntaleksakar är de höga en bra stund efter.

Ditte sa...

Boulegänget är en tapper skara och trots solen var det liksom ingen värme idag. Snarare bitande kallt tycker jag som var ute i dryga tre timmar. Installationsguider kan ju vara nog så knepiga men det är sällan det blir fel när man testar. Å andra sidan kanske inget alls händer.
Intressant att läsa dina svar på frågorna och skulle jag svarat hade nog mina blivit liknande.
Men jag har siktet inställt på att bli vaccinerad.

Mrs Calloway sa...

telefonförsäljare undviker jag i det längsta. okända nummer svarar jag inte på. installationsguider skrivs "inifrån" och jag är "utifrån" och förstår inte språket. solen är verkligen avslöjande. allt är dammigt

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, det ör sådana som du som jag hjälper och för det allra flesta går det jättebra och folk blir så glada när de fått npgot att funka. Jag blir lika glad jag med. Tvinga på någon en försäljning? Aldrig. Urusel säljare.

Bokdamen sa...

Telefonförsäljare ja, de drar jag mig för att prata med, svarar inte på okända nummer, nixar och det funkar ganska bra även om det inte är heltäckande. manualer och liknande är många gånger inte användarvänliga. Trevlig kväll och helg!

Åke sa...

Försäljare som mig skulle du få stöta på, jag är omtänksam och vänder till hur jag vill bli bemött ;) Men du tekniken med allt behöver man inte kunna... det finns andra som sysslar med sådant :) Jadu solenja... här når den inte in till oss än, jag bor på en norrsluttning :) Du får säker in en massa kanaler på måndag så du får något att skriva om på Glad Måndag också ;)

Klimakteriehäxan sa...

Japp, vi är väldans överens! Ha en fin helg!

Ama de casa sa...

Jag är oerhört glad att jag har en mycket välfungerande teknikavdelning här hemma så jag slipper fundera över såna grejer.

Lycka till med installationen när kortet väl kommer!

Ha en skön lördag :-)

Anki sa...

Installationsguider ger mig rysningar - jag är urusel på att följa såna!
Taggarna utåt - jo det får även jag vid telefonterror av försäljare. Jag har NIX, men det går de runt ... suck!
Ha en fin lördag! Det är vårdagjämning idag ... då ska man vara glad! :)

Guldkryckan sa...

Har inga telefonförsäljare i min lur, numret går inte att finna och jag lämnar inte ut numret till företag.
För säkerhets skull svarar jag inte på okända nummer alls ;)
Com hem installerade jag in senast 2016 tror jag, ramlar en sladd ut nu så får jag nog
ringa com-hem.
Det gjorde jag förra gången när bilden försvann, de skulle skicka en ny sladd som kunde vara sönder, ja, sönder var den ju inte, såg efteråt att den ramlat ur.
Alltid bra med en extrasladd ;)

Lycka till med kanalerna där, sen så ska väl allt fungera hoppas jag.

Ha det bäst Bp.

Karoleen sa...

Problemet med installationsguider är väl att de är skapade av dem som redan kan produkten. Och då kan man inte guida någon som inte är insatt! Det är bättre om man inte är insatt och får sen skriva instruktionen!

Kina sa...

Det där med instruktionsmanualer är helt ute för mig! Förr höll det på att göra mig tokig, men jag gav mig inte förrens jag fixat vad det nu var. Numera hoppar jag över "jag tror jag blir galen"-delen, och ringer sonen direkt! Tips? Ring en vän! 😜 Synd att man inte kan göra det när det gäller dammet också! Ha det gott! Kram!

nalta norrland sa...

Instruktioner är inte min grej, varken muntliga eller skriftliga... hjärnan stänger typ av sig 🛑
Telefonförsäljare får väl den mest snälla å mildaste person att lacka ur... ✋🏻
Damm i kubik nu när vårsolen kikar in genom fönster ☀️

Lena sa...

Ja här är vi lika på flera punkter. Även jag får gröna prickar av telefonförsäljare, (teknik-)manualer och siffror. Dock är jag ej lika rådig som du beträffande damning och har således fler surdegar...

Freedomtravel sa...

Kan verkligen känna igen det där med telefonförsäljare! Kan också känna mig bakom flötet när det gäller tekniska grejor ibland. Vet inte ens hur man gör för att sätta på TV:n hemma ;)