onsdag 31 mars 2021

Onsdagsmix

Om man glömmer att man har några sparrisar kvar i kylskåpet så kan man få en liten överraskning

Vi befinner oss mitt i påskveckan och jag är mäkta imponerad av vissa av er som håller rätt på denna veckas konstiga namn på veckodagarna. Ytterligare ett ämne som jag är urusel på;-) 

Present
Fick världens läckraste present av bästisen Yvonne idag, men det får återigen bli en cliffhanger eller rättare sagt två;-) Men jag kan ju i alla fall låta er njuta av den kärleksfulla baksidan av kuvertet så länge;-) 

Vad är värst – svettas eller frysa
Ja, det vill Orsakullan veta. Jag svettas ytterst sällan så för mig är det värst att frysa, vilket jag ofta gör under vinterhalvåret. Och då spelar det ingen roll hur många klädlager jag har på mig. Läste någonstans att årets sommar kommer bli varmare än den 2018. Vet att många av er kommer att bäva inför det ryktet. Jag bara njuter. 

Gratis är gott
Tar jag gratis saker i butiken. Jo absolut, om det handlar om provsmakningar av nya köttsorter, såser, soppor, skinksorter och ostar med mera. Glass, choklad, kakor och andra sötsaker testar jag inte. Men på grund av pandemin är ju alla provsmakningar inställda, tyvärr. Med andra ord har jag inte tagit gratis saker sedan drygt ett år tillbaka. 

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

15 kommentarer:

Susjos sa...

Ska det bli en ovanligt varm sommar? Jag gillar ju värmen, men minns hur varmt vi hade i vår lägenhet den där varma sommaren. Men vi borde kanske införskaffa en fläkt? En varm sommar vill jag ju ha!
Så spännande att se vad Yvonne skickat till dig!
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Haha, du tar ju "gratis" kort, det glömde du visst att du erkänt :-D !
Jag gillar värme men vet hur otrevligt det är när man är på vippen att få värmeslag. Väldigt otrevligt!!! Så det får inte bli hur varmt som helst. Har haft stor glädje av min fläkt de senaste heta somrarna, eftersom jag sover dåligt om rummet inte är svalt.

Klimakteriehäxan sa...

PS grön sparris är supergott, godare än vit - ändå lyckas man som du ibland glömma bort den, fick slänga hälften senast ...

Geddfish ♥ sa...

Sparris är gott men då föredrar jag den vita sparrisen inmundigad i Tyskland, för de kan verkligen tillaga den läckert!
På fråga 2 skulle jag nog ändra mig när jag tänker efter. Jag har alltid tagit provsmakning i butik men jag är ju aldrig i butik och sånt där har liksom försvunnit.
Alla nöjeshandlingar är liksom försvunna, så trist, men men, jag överlever
Vad har du fått för fint i paket?? Nyfiken.

Ditte sa...

En god mix! Och sparris är riktigt gott. Tycker den smakar betydligt bättre än den vita som jag tycker lätt förlorar sin "spänst". Vad gäller veckans namn kan jag dem sedan många år. Och de sitter kvar. Men inte är de direkt nödvändiga.
Vad roligt med en present av Yvonne. Kul att höra mer om den.

Emma, Sol som sol? sa...

Trevlig överraskning med sparrisen. De ska ju vara späda!

KajsaLisa sa...

Egentligen är det bäst att frysa förman kan ju alltid ta på sig mer. Men åt andra hållet finns det ju en gräns.

Paula sa...

Du har fått en påskpresent, så mysigt, hon tar väl hand om dig, bästisen!
Frysa eller svettas, bägge är lika vidriga. På vintern fryser jag här inomhus, 18 grader räcker inte när man sitter stilla vilket man oftast gör inomhus. På sommaren mår jag fysiskt dåligt av för hög värme, inte en grad över 24 vill jag ha! Men kan jag bara gå o sätta mig i skuggan så går det väl an, nätterna däremot, de blir ju rena tortyren. Ja vi får se vad det blir för sommar, jag såg i alla fall första myggan idag, den verkade nyvaken...

Tant A sa...

Ännu varmare än 2018? Puuuhhh... det vet jag inte om jag är så sugen på. Jag gillar förvisso sommarvärme men det finns en gräns och den passerades då 2018.

Sparrisen har visst bestämt sig för att förnya sig :)

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Inte bara en klipphängare utan två... Jag gillar inte klipphängare, men får väl i vanlig ordning sjå mig :-)

Jag tål kyla bättre än värme, kan väl ha med mitt ursprung att göra. Smart drag då att flytta till Spanien kan man kanske tycka... ;-)

Glad Påsk!

Gunnel sa...

Jag gillar inte varken att svettas eller frysa. Det ska var lagom. Fast måste jag välja så tar jag hellre mer värme än kyla. Glad Påsk! Kram

LillaSyster sa...

Jag fick också ett trevligt brev från bästa kompisen idag =)Glad Påsk!

christian lehmann gisler sa...

Så gott med sparris!

Ha en fin och rofylld påsk!

Annika sa...

Jasså, en het sommar a la 2018 in spe.
Tyckte den var en ren plåga mestadels. Var hemma mina två månader då. Mest i sommarstugan i Österbotten vid havet. TUR det. för vi badade väl i princip hela tiden, haha.
Trodde jag skulle bli tokig vissa nätter. OCH dagar.
MAN kommer ju inte undan hettan. Här gör vi ju det, AC överallt. Men i norden när det blir så hett på sommaren, not my cuppa!!
MEN vi skaffade x-antal fläktar 2019 så vi har gott om dem i stugan nu.
Dock, vet ju att många älskade den sommaren.
Trevligt med kort från bästisen.

HA nu en fin och BRA påsk!!

Carita Liljendahl sa...

Blev nog nyfiken på innehållet i kuvertet nu!
Fint med en bästis, eller bästisar, som överraskar!