fredag 1 januari 2021

Fem en fredag: Vecka 53 - Gott nytt 2021

Underbara Ruth i Virginia önskar er alla ett Gott Nytt 2021. Speciellt glad är jag att se att
hennes dotterdotter som testats positivt för Covid-19 verkar vara frisk igen.
Ruth har klarat sig helt från viruset, vilket är helt fantastiskt.

Täby kommun levererade. Min nya Sonny gjorde det inte. Den här bilden är den bästa jag tog i natt,
då förstår ni kanske hur dåliga de andra fotona var... Kommunen hade verkligen satsat på att göra
oss invånare lite extra glada i år. Femton minuter av färgsprakande glädje och utan större ljudeffekter. Eloge där!


 

1. Vad var det bästa med det här året?
Antar att Elisa menar 2020. Det bästa med det gångna året var onekligen att just nollåttaland hade en otrolig tur med vädret. Det var en lång vår, sommar och höst med mycket sol och värme. 

2. Vad ser du fram emot med ett nytt år?
Att det ”nya normala” träder ikraft åtminstone under andra halvan av 2021…

3. Vad var din största upptäckt under året?
Att människan är förvånansvärt anpassningsbar, inte minst jag själv. Sedan kunde man också upptäcka en otrolig kreativitet hos alla 70-plussare som fick till träffar med sina familjer ute i det fria så sent som igår. Det har aldrig festats så mycket på vår innergård som under 2020. Å det härliga boulegänget spelade i ösregn i en timme idag. 

4. Hur blev det ett kärleksfullt år?
För mig personligen blev året varken mera eller mindre kärleksfullt.

5. Vad tar du med dig från 2020 in i 2021?
Kanske den utökade kontakten med vissa grannar. Jag menar innan pandemin samlades vi aldrig för en fika, men det gjorde vi flera gånger i år. Och surströmmingspartaj hade vi också ute, vilket aldrig hänt förut heller.

21 kommentarer:

Carita sa...

Ja tänk så mycket ett visst virus påverkade året och våra svar.
Men de flesta ser nog positiva saker i mycket som hänt.
Jag är glad för varje bild jag får se från Täby, även dem du kallar "sämre" :-D

LillaSyster sa...

Så 2020 bjöd ändå på några positiva saker. Kul att ni fått en bättre gemenskap i huset. God fortsättning på det nya året =)

femfemman sa...

Vilket monster. Ruth! Hu! Men jag kan tänka att det är en riktigt rolig bekantskap. Bilden talar för det!
Så föredömligt av kommunen. Ett kommunalt färgsprakande skådespel borde alla kommuner bjuda på. Och förbud att sälja fyrverkerier till privatpersoner. Helt sjukt som det har blivit med oljud och farliga raketer i de flesta större tätorter.
Tycker att året som gick var ett helt ok år, men längtar efter kultur och att kunna träffa vänner och bekanta inomhus igen. Och så längtar jag efter sommar, sol och värme.

Bokdamen sa...

Ja pandemin har onekligen påverkat mycket och fört med sig både hemska saker och trista men låter så kul med dina grannar och så. Roligt att Täby satsade. Det är kul med dina bilder, tycker jag, håller med Carita i det hon skriver om dem ;) . God fortsättning!

tant Hannele på Hisingen sa...

även vi på Hisingen har fått sol och värme, god fortsättning!

LillaSyster sa...

Jag kan lugna dig...jag kan inte namnen på alla. Jag hade en liten skylt vid varje från början, men tidens tand- väder och vind har gjort dem oläsbara. Ute i landet har jag ff koll på vissa sorter. Men på blandade bilder är jag lost. Förutom på några få sorter. Men jag kan njuta av dem ändå, utan namn =)

Karoleen sa...

Surströmmingspartaj låter ju väldigt kul, även om jag inte själv äter surströmming. Jag tycker att de sakerna som varit bra med 2020 är bra att ta med sig vidare, det är dom små sakerna som är viktiga! 😉

Ditte sa...

God fortsätttning! Och väldigt roligt att se Ruth! Härlig bild! Jag förstod också att Ruths dotterdotter nu var piggare och att Ruth klarat sig från smittan. Så skönt.
Väldigt roligt att Täby kommun satsat så mycket på lite extra inför Nyåret- Eloge också till att de också satsat på att undvika ljudeffekter.

Har också funderat på vad som varit bäst i år och visst finns det en hel del. Vädret inte minst. Ja, förutom i december då.
Och visst hoppas vi nu på att saker och ting återgår till det mer normala. Verkligen.

nalta norrland sa...

Hejja Ruth!!

Det annorlunda men trevliga, som Era gårdsfester och grannträffar kan vi behålla men i övrigt är 2020 ett år då social distans varit ledordet och normalt umgänge har blivit konstigt.

Bra av Täby att satsa stort... beror det på att Ni har en viss politiker boende i grannskapet ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Surströmming inomhus borde väl vara totalförbjudet???
Men visst har folk/vi hittat nya sätt att umgås.

Emma, Sol som sol? sa...

Tänk så mycket som situationen har fört med sig i det positiva ändå. Er gård har varit helt fantastisk och BPs bibliotek i trappuppgången!

Paula sa...

Jag glädjer mig åt er nya grannsamverkan, eller umgänge, eller vad man vill kalla det. För det är ju också så, att vet man vilka grannarna är, vad de heter och kanske vad de ev. gör o jobbar med då kan det underlätta om något händer och man behöver kontakta varandra.
Här har det iår blivit lite tvärtom då man stängde ner alla PRO-aktiviteter, även de som pågick utomhus. Fast då var ju redan sommaren slut...Nu i jul såg jag flera familjer som hade grillpartyn på tomten tillsammans med familjemedlemmar som anlände med bil. Ganska kylslaget blev det nog...
Så roligt att ser Ruth, vi är ju numera facebookvänner och vi för en viss dialog, hon kommer ju härifrån trakten, himla kul, synd vi inte kände varandra då hon senast var här på besök för några år sedan.
God fortsättning Bästa BP!

Susjos sa...

God fortsättning på det nya året! Underbart att få se bilder på en pigg Ruth.
Vi såg inga fyrverkerier från hotellet i natt, så tack för titten på Täbys fyrverkerier.
Så kul att ni har kommit varandra lite närmare där du bor, pandemin har alltså fört nånting gott med sig, härligt!
Nu hoppas vi på ett mer normalare liv tack vare vaccinet som kommer!
HA det gott!

Mrs Calloway sa...

jag har en känsla utav att folk hjälpt varandra mycket. och det är ju fint. och de där utomhusträffarna är bra. men det blir kallt i längden. jag väntar väldigt på vaccineringen så en kan börja leva lite normalt. god fortsättning1

Anki sa...

Härligt att se att Ruth är pigg och kry!
2020 var ett konstigt år ...men nu får vi se framåt.
God fortsättning!

Ama de casa sa...

Visst var det härligt att se att Ruth och barnbarnet är redo för nya äventyr! Bästa nyårsrapporten ju :-)

Himla bra att Täby firade storstilat men utan alltför mycket smällar.

Visst har det varit ett annorlunda år, men det är ju som dom säger "inget ont som inte har nåt gott med sig". Men självklart ser vi fram emot det nya normala.

Ha det gott så här på årets andra dag :-)

Christian sa...

Haha....man får titta noga på fotot, annars tror man det är nån spökfigur ur en skräckfilm med Jack Nicholsen....... :)
Gott nytt å hälsosamt år till dig också!

Kina sa...

Vilka härliga bilder på Ruth! Dem blev jag glad av! Det blev jag av dina svar också, för de är så positiva! God fortsättning och kram!

Anita-Malta sa...

Ruth i Virginia är bevisligen en dam med humor, härliga bilder som gör en glad.

På bilden från Täby syns det iallafall tydligt att ni erbjöds ett fantastiskt skådespel av fyrverkerier, kvalitén spelar mindre roll. Själv varken såg eller hörde jag några raketer då vi bytte årtal, jag somnade redan vid elva :)

Det bästa med det förra året för mig var att få vara med om att Fanny födde sex valpar plus att vi nu så gott som bestämt att vi flyttar till Cypern så snart vi bara kan, vilket jag verkligen ser fram emot.

Sen är jag nog inte ensam om att se fram emot att pandemin tar slut, att vi återgår till det "normala" men samtidigt att vi lärt oss att mänskligheten faktiskt är ganska så sårbar, vi måste vara rädda om varandra och vad vi har.

Önskar dg och din man ett toppenår fyllt av glädje och positiva överraskningar. Kramar från Malta!

Musikanta sa...

Det är en mycket fin och konstnärlig bild du har tagit. Lite annorlunda :-). Kul att lära känna några av sina grannar lite bättre också. Surströmmingspartyt var ju perfekt utomhus! Det kanske blir en tradition i fortsättningen?
Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År!

Hannas krypin sa...

Vad roligt att ni har fått bättre kontakt med era grannar. Här är grannsämjan sådär. Skönt att Ruth har klarat sig helt från viruset.