onsdag 13 januari 2021

Frimärken istället för bokmärken

Bilderna är knyckta från PostNords pressajt.

Det här inlägget är inspirerat av LillaSyster. Nej, hon mejlade inte fler bokmärken till mig den här gången utan avslutade sin kommentar till gårdagens inlägg med orden:

- Och du, se upp om du ska köpa frimärken så att du får rätt motiv på dem =) Jag läste precis att vår gemensamma favorit ska bli frimärke - ja du vet ju vad jag tycker och menar=)

Förstod inte kommentaren
Nej, det visste jag inte. Förstod inte ens vad hon syftade på. Men ett mejl från LillaSyster förklarade saken. Hahaha:-) Greta blir frimärke. Läs mer här. Tycker serien där Greta ingår är ganska gullegull ...i en lärobok för sjuåringar. Som frimärken är de rätt töntiga. Sedan kan man ju undra varför alla fåglar i frimärket med Greta vänder henne ryggen...

Göteborg 400 år
Däremot älskar jag motiven som uppmärksammar att Göteborg firar 400 år. Dessa frimärken är moderna och tuffa. Så jag ska absolut ser till att välja rätt motiv:-) Serierna releasas imorgon den 14 januari.

17 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vad roligt!!!

Det är precis såna frimärken, som min salig man, postdirektören Sigge, fick som gåva varje år.
Jag har ett par kartonger med förstadagsutgåvor här hemma. Värde?
Haha, ja, jag ruvar på dem.
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

Kul att man kan inspirera =)

Ditte sa...

Greta såg jag knappast. Men däremot la jag genast märke till Göteborg 400 år och fastnade där. Så läckra bilder! Japp! Ska satsa på en del i morgon. Med Göteborg. Stort tack för tipset.

Annette sa...

Jag gillar frimärken. När jag hämtar ut paket eller som i dag, när jag skulle lösa in Bingolottovinster till mina föräldrar, fastnar alltid blicken på frimärkena som ligger där. Jag tänker att jag skall köpa några häften eftersom motiven är så fina, men ändrar mig i sista stund eftersom jag ju aldrig skickar några brev. När jag var liten fick vi mängder med kuvert med frimärken på från min moster som arbetade på ett förlag, så jag och min bror satt tillsammans och löste upp frimärken med vatten, lyfte bort dem försiktigt med pincett och lade dem att torka innan vi satte in dem i album. Jag har inte tänkt på det sedan dess, och då var jag 6-7 år. Så mysigt minne. Litet annan sysselsättning än numera, då spel tagit över helt. Men det om det. Egentligen tänkte jag berätta att Pascal Engmans roman kommer som pocket den 15 mars, så du behöver inte vänta så länge :)

Emma, Sol som sol? sa...

Hmmm.... Nä. Jag gillar frimärken men de ska vara små konstverk. Inte så där. Inte som en barnboksillustration. Om det nu inte ska vara det.

Klimakteriehäxan sa...

Tycker posten gjort fina frimärksserier på senare år, den här toppar inte listan ...

Susjos sa...

Jättefina frimärken allesammans tycker jag, såg knappt Greta på ett av dem!
Köper frimärken till min syster ibland då hon älskar att skriva brev, nån dator har hon inte, inte heller någon smartphone, men hennes lilla nokia mobil som jag köpt till henne kan hon i alla fall sms:a ifrån, på gott och ont! Men några foton går inte att skicka eller ta emot.
Ha det gott!

Susjos sa...

Jag igen, måste ju svara på ditt inlägg hos mej, visst hade maken druckit något gott till middagen efter att ha jobbat hela helgen, så köra bil kunde han ju inte igår kväll, och nån bil hade han ju inte att tillgå heller, för den hade ju jag till jobbet , haha! ;-D
Kram!

Paula sa...

Visste du att jag kallades "Frimärks-Paula" under några år här i byn? Nej hur skulle du kunna det? Saken är den att jag jobbade på bygdens postkontor/kassaservicekontor. Himla kul jobb tyckte jag som lärde känna de flesta boende i byn. På den tiden, typ början av 2000-talet, då betalade de flesta räkningarna där, hämtade paket,,,,och, köpte frimärken! Du o jag har ju inte samma smak med motiven, men det är ju helt okej, du gillar byggnader, jag gillar naturen. Greta tycker jag är bra avbildad bland svalorna. Men jag gillar blomstermärken ännu mer. Av dina Göteborgsfavoriter faller fiskebåten mig mest i smaken...oväntat va? Du vet, jag är varken tuff eller modern, utan en riktig motvallskäring! Och, gillar dig skarpt ska du veta!

Mirjam Halvarsson sa...

Åh, var det Greta??? Jag fick bara en sommarkänsla....jaja :D Inte visste jag att G-borg firar heller, man får alltid lära sig nåt nytt. Ha en toppentorsdag BP!!

nalta norrland sa...

Jo men nu platsar Greta bland kungligheter och andra stjärnor :D
Läste om detta tidigare nånstans... ja att Greta skulle bli frimärke.
Om Göteborg hade jag ingen aning.
Nu på morgonen har vi fryskallt, tur jag slipper gå ut... minus 17.
Elin hemma idag - egentligen skulle hon kunnat gå i skola... men det har hänt en oväntad bortgång och Elin så klart ledsen... det blir en viss obalans när något sådant sker.

Ama de casa sa...

Tur det kom en förklaring för jag såg inte Greta där förrän jag riktigt letade efter henne. Jag tillhör också den skaran som är rejält trött på henne...

Jag gillade dom somriga frimärkena med blommorna. Dom gjorde mig glad :-)

Anki sa...

Det finns många fina frimärken numer - och de där med Göteborg är riktigt häftiga!
Nu vet jag ju att vi tycker olika om Greta, har ingen kommentar till att hon hamnat på frimärke, men frimärket är för mycket Barnboksillustration!

Gunnel sa...

Måste erkänna att jag missade Greta första gången jag tittade på dem. Jag gillar de somriga frimärkena bäst.

Guldkryckan sa...

Undrar om jag skulle kunna bli förevigad på et frimärke, fast det förstås, så stora frimärken kan man nog inte sätta på ett brev, man måste ju få plats med adressen också ;)
Tycker väl som dig när det gäller Greta, inget sagt inget glömt.

Samlade på frimärken som liten, tröttnade tyvärr på den aktiviteten efter några år och frimärkena försvann.
Undrar så vart de tog vägen.

Var förresten längesedan jag köpte ett frimärke, tackar för tipset så jag kan ha koll på vad jag köper om det blir aktuellt ;)

Ha det fint Bp.

Annika sa...

Men så fina de är. Speciellt de första!! De som Henning Trollbäck gjort. WOW.
Reflekterade inte ens över Greta, var tvungen att scrolla upp och kolla igen ...
Gillar ju henne så jag tycker det är extra fint då :-)
Just det frimärket är UNDERBART, det med Greta i sin gula jacka!!
Kul med frimärken ändå även om jag nästan aldrig använder sådana längre. Annat var det innan email kom in i mitt liv, då jädrar hade frimärken i parti och minut.
:-)

Hanneles bokparadis sa...

var mest Göteborgs-frimärken, firar i år 50 år som göteborgare :)