lördag 30 januari 2021

Bokmärken och svar
Idag ska ni få se ett fejkat bokmärke som nästan borde lämnas in på ett museum. Det är gulliga Anki som hittade det nästan av en slump. Tusen tack:-)

- När Charlie och jag kollade mina svampböcker ramlade detta ut ur en bok ... inget regelrätt bokmärke kanske, men har i alla fall fungerat länge som sådant. Kommer från en tid för väldig länge sen, då jag var prenumerant av "Det Bästa" 1970-1980-talet kanske.

Och det roliga är att det blir en cliffhanger, för nästa vecka får ni se innehållet av bokmärket – förmånsmärkena alltså.

Snittblommor
Orsakullan undrar om jag köper snittblommor så här års. Nej, det gör jag inte som regel. Vet att väldigt många är förtjusta i (vissna) tulpaner, och det är inte jag. Gillar inte det illaluktande vattnet de står i heller;-)

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

12 kommentarer:

Eva sa...

Jättefint gammalt bokmärke. Så snällt av Anki. Håller med dig om tulpaner. Jag tycker de oftast är väldigt vackra, men när de slår ut för mycket nyser jag av dem.

femfemman sa...

"Det bästa". Fick den av någon släkting när jag var barn. Många intressanta artiklar, vad jag minns. Finns den kvar i någon form, tro?
Tulpaner står på bordet,ja. Inte så lång hållbarhet, men lite våraning. Brukar inte lukta på vattnet....men har aldrig känt någon odör från vasen.
Får sätta ner näsan och kolla!

LillaSyster sa...

Tulpaner både upp i vardagsrummet och nere i köket.... byter man vatten varje dag har man tulpaner i en vecka =)
Spännande bokmärke.

Geddfish ♥ sa...

En gång i tiden prenumererade jag på Det bästa. Mycket som jag gjort en gång i tiden.
Snyggt, verkligen!

Hanneles bokparadis sa...

antikt, snyggt på speciellt sätt, fungerar utmärkt.

Ditte sa...

Vilket spännande bokmärke!
Åh, "Det bästa" vet jag att min pappa prenumererade på. Men inga bokmärken har jag kvar därifrån. Inga böcker eller tidningar heller. Men jag vet att jag läste en del av dem.
Kul att få se mer nästa vecka.

Vad gäller snittblommor köper jag dem varje vecka. Och ofta rosor och där luktar inte vattnet. Men ibland tulpaner och byter man vatten luktar det inte illa. Har inte känt det. Men vissna tulpaner kan jag avstå.

Emma, Sol som sol? sa...

Spännande medbokrnet. Det är riktigt stiligt!

Tulpaner är fina men jag är ingen fanatiker av dem. Byta vatten, kanske klippa ned och ställa svalt på natten så kan de hålla sig i två veckor, faktiskt. Odörvatten har jag inte tänkt på. Men som sagt, de vill gärna ha nytt fräscht vatten då och då. Precis som alla buketter, egentligen.

Klimakteriehäxan sa...

Kanske borde jag ha svarat på Orsakullans fråga ... Jag tillhär nämligen dem som lägger ut skamligt mycket pengar på snittblommor, och så här års blir det väldigt ofta tulpaner. Man byter vatten på dem, BP! Då luktar det inte illa! Och kortar av stjälkarna!Jag skulle knappt överleva den här årstiden utan tulpaner. Står de svalt på natten håller de rätt länge och är värda varenda krona!

Ama de casa sa...

Jahaja... En klipphängare. Jag gillar inte klipphängare... ;-) Fast det var ett kul bokmärke ändå :-)

Jag är inte heller nåt stort fan av snittblommor, dom dör ju till och med snabbare än våra krukväxter :-D Men det är vackert att se dom på andra ställen än hemma hos mig.

Guldkryckan sa...

"Det bästa" prenumererade vi också på förr i tiden, blev ju tvungen att googla lite, den har tydligen getts ut sen 1943 här i fosterlandet.
1922 gavs den ut första gången i USA.
Tyckte den var bra en gång i tiden men tiderna förändras ju och vi med den ;)

Här kör vi ju i stort sett bara orkidéer, frugans specialitet, och i dagarna ska hon "fixa lite" med dem efter att ha köpt in allt man behöver, bark är det väl och någon sprej för ändamålet, spännande ju men inget jag skulle ge mig på ;)

Ha det fint Bp.

nalta norrland sa...

Först: Gulligt att Du saknar mig <3 man jag kommenterar här hos Dig om jag nu kommenterar i någon annan blogg så Du vet att jag lever om jag skriver en kommentar här hos Dig :)
Sedan: Idag bloggar jag då jag icke kan missa Skyltsöndag med BP, dock är det en sämre sorts skyltning ;-)
Något bokmärke blev det icke hos mig... Din cliffhanger får mig att fundera, mina föräldrar prenumererade på DE bästa när jag var barn.

Anki sa...

Jag har inte missat ditt inlägg, men jag mådde inte bra i lördags, ja inte igår heller, så jag orkade helt enkelt inte kommentera ...
De enda snittblommor jag köper är nog tulpaner, men jag lugnar mig lite. Våren är ju inte här ännu :)
Ha en bra måndag!