tisdag 2 juni 2020

Weekly photo challenge: Vecka 23: ”Vår”

Det är fortfarande vår, enligt kalendern alltså. För oficiellt börjar sommaren inte förrän den 20 juni. Men jag kan lugnt säga att här i Stockholm är det sommar. Så jag fick dyka ned i mitt arkiv. Behövde dock inte gräva alltför djupt där, för alla bilder är tagna i april och maj i år. Enjoy!


Är det vår så är det. För alla trädgårdsentusiaster är det bråda tider, vilket det också är för fastighetsskötaren. Här har han klippt gräset på vår innergård.


Vår för mig är lika med körsbärsblomning.


Visst finns det rabatter med tulpaner på innergården, många till och med och i olika färger. Men den här tulpanen har ”rymt” till vår parkering på andra sidan huset. Och där står den i ensamt majestät.


Dom här solarna som hör våren till finns inte mer, tyvärr De har fallit offer för fastighetsskötarens gräsklippare. För det är väl maskrosor, eller?! Jag älskar dom. Å ni som ogillar maskrosor kan ju alltid kalla dom för tussilago. Jag kan i alla fall inte se skillnaden på de två arterna.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till temat ”Vår” hittar ni här.

20 kommentarer:

Ditte sa...

Fint och vårlikt inlägg. Kul att du också satsade på lite arkivbilder från våren detta år. Jag också. Ja, sommaren lär ju börja den 20/6 men juni är dock en sommarmånad. Lite knepigt det här.
Och visst har våra trädgårdsjobbare kämpat på bra.
Körsbärsblomning hör ju våren till men för mig också hägg och syren. Ja, allt egentligen som vaknar till liv i naturen.
Kul med den förrymda tulpanen och bra att det finns utbrytare.
Vad gäller växter är det hos mig ett stort förbättrongsområde men maskrosor och tussilago klarar jag.
Men båda är ju gula och lyser upp.

Geddfish ♥ sa...

Jaja, vår vår är kanske ff här men idag kallar jag den sommar. Vilken höjdarvärme och kanonkänsla!
Fina vårliga bilder. Gillar den ståndaktiga tulpanen, rak i ryggen, står den troget där.
Körsbärsblomningen är en favorit. Även maskrosor, mer än tussilago, faktiskt.

LillaSyster sa...

Högsommarvarmt har det ju varit hela veckan =) Det vill till att njuta varje sekund som ges - ingen som vet hur länge värmen stannar, det här kan vara sommaren då den är som bäst. Men jag hoppas innerligt att den bara har börjat. Superfin bild på körsbärsträdet =)

Äventyret framtiden sa...

Jag har förstått att ni har haft sommar några dagar redan. Vi har också haft det på liknande sätt men inte samma temperatur som ni i Stockholm har haft.
Bra vår-bilder! Maskrosen är ju väldigt typiskt för våren och att samla ihop gräsklipp detsamma. Ensamma tulpaner känns lite häftiga. Lite på rymmen ungefär.
Njut av sommaren!

Emma, Sol som sol? sa...

Vår har ni väl haft nästan hela vintern, höll jag på att säga. Men fint vårbruk har det varit hos dig, minsann!

Klimakteriehäxan sa...

Men hallå det är JÄTTESTOR skillnad på maskros och tussilago, det är bara blommans färg som är i princip densamma! Jag gillar båda. Har förklarat maskrosen min kärlek gång på gång här på bloggen. Länk till bara ett exempel: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2009/05/alskade-maskros.html

Susjos sa...

Va, är det vår fortfarande? Det förklarar ” vårvindar friska” idag på vår promenad här uppe i Roslagen, det var betydligt varmare igår kväll när vi kom upp hit. Men visst har väl sommaren kommit med all grönska , och visst är det maskrosor på din bild. Tussilago är så mycket mindre.
Ha det gott!

Anki sa...

Härliga vårbilder! Den Astronomiska sommaren börjar den 20 juni - OK, men det där med att definiera när sommaren börjar och slutar varierar - kolla vad Wikipedia skriver: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sommar
Betydligt svalare temperatur från igår kväll - nu vill jag ha regn :)

nalta norrland sa...

Om jag nu ska vara sån ;-) så tror jag vi hade vinter framemot 29 maj å sen kom det sommar 30, 31 maj å efter igår kvälls oväder så blev det höst :D
Tog inga bilder så jag har inga bevis att visa upp men det haglade så att marken blev helt vit.

Herr Nilssons Fru sa...

Härliga vårbilder. Ja jag tycker nog att vi har sommar här också nu. Idag vid den dagliga morgonpromenaden kl 6 var de dock bara 5 grader varmt. Hua. Men nu är de misnt 3 gånger så varmt :) Jag gillar också maskrosor. Det är blommor som kan växa till och med i asfalt, bara de att bryta sig igenom allt, de säger ju att de inte bara är en vacker blomma utan också stark som få. Här är de över nu och istället har hundkexen kommit på ängarna.

PS jag samlar inte på skyltdockor, jag samlar på alla dockor o min skyltdocka är den största av dem DS

Kramiz

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja dette var skikkelige vårbilder av hva sol og varme fører med seg av havearbeid, og blomster av slag vi vil ha og ikke vil ha!
Egentlig er jo løvetannblomstene også vakre... som mange små soler på plenen!

Ama de casa sa...

Vilken underbar bild på körsbärsblomningen! Det jag impas mest över är vinklingen på huset :-)

Jag minns att när jag krigade mot maskrosorna i vår gräsmatta så läste jag om en kille (tror jag faktiskt att det var) som var superglad över att han då hade inte mindre än 19 sorters maskrosor i sin trädgård. Jag blev jätteförvånad, dels över hans glädje och dessutom att det fanns olika sorters maskrosor. Maskros som maskros, typ...
Googlade nu och det första som kom upp var informationen "Maskrosorna omfattar ca 1000 arter i Norden". Jag sitter fortfarande och gapar...

Snygg tolkning!

tanthuset.blogg.se sa...

Härliga sommarbilder!! Visst är det maskrosor du visar och jag gillar också dom, så fint dom lyser upp med sina gula solar :) Vilket häftigt hus ni bor i!! Läcker arkitektur tycker jag...
Hoppas sommaren fortsätter hos dig även idag <3

Christian sa...

...men fina sommarbilder, inte minst den från balkongen med den härliga vinkeln å det vackra trädet!

Tomtan sa...

Vi bor verkligen i ett avlångt land

KajsaLisa sa...

Var hittar du alla färgglada saker, din gård verkar invaderad av färgglada maskiner. Gillar vinkeln i andra bilden.

Violen sa...

Roligt att se att det går att vårfotografera på nära håll! Kan nästan känna doften av nyklippt gräs och glädjer mig åt dina gula solar! Det är ganska stor skillnad mellan maskrosor och tussilago men båda lyser vackert gult! Tummen upp för din bildserie!
Ha det gott!

Stare Ström sa...

Här har du lyckats fånga många sidor av vår!

Helén sa...

Våren är en härlig och vacker tid! Körbärsblommorna är fantastiska på din gård! Hos oss sjunger fåglarna så intensivt och även hos oss blommar maskrosorna. Gräsklipparen måste snart fram och då ryker dem men de brukar vara rätt snabba att blomma igen.

byblixtra sa...

Så läckra bilder du har tagit!
Den översta med traktorn och fastighetsskötaren där vi får vara med i vad som pågår och skuggspelet från träden över motivet.

Bilden från balkongen över gården och resten av huset är så läcker. Fint med färgerna på träden och skuggspelet i från dem på marken. Den bilden tycker jag att du ska skriva ut eller beställa en bild på och hänga upp på väggen. Tänk dig att du ser på den en dag i november.

Eller varför inte göra en fotobok med bilder från gården och sälja till grannarna. :-)

Kul att en tulpan har rymt till parkeringen. Jag undrar just hur det gick till då tulpaner är en lökväxter.

Jo, maskrosor är fina. Det är fröbollarna som flyger iväg och sprider sig snabbt och gör att det kommer nya maskrosor hela tiden som folk inte gillar.