onsdag 24 juni 2020

En härlig onsdag med 30 grader
Gillar de svarta pallkragarna och att de har olika höjder. Kryddorna jag lyckades "artbestämma" - gräslök, rosmarin och mynta. Ja, och ogräset på marken då;-)

Äntligen börjar den här sommaren likna nåt:-) När temperaturen kom upp i 30 grader tänkte jag att det kanske, kanske blir en repris av rekordsommaren 2018. Ja, man kan ju alltid hoppas. Jag är ju en av få som älskar sol och värme så…

Missbruk av ord
Orsakullan vill veta om det finns ord som jag ”missbrukar”. Ja, bortsett från välvalda svordomar ibland är det kanske OMG (Oh my God) och ordet ”samma” som egentligen borde vara ”likadant”.

Julafton
Tyvärr påminner Orsakullan även om att det är bara 6 månader till julafton idag. Kan lugnt säga att jag inte ens funderat på saken. Inte när det är högsommar och 30 grader. Och i det här fallet tänker jag inte ens tacka henne för påminnelsen;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska och visar de fina odlingslådorna på vår innergård. Där finns alltså inte bara välskötta blomsterrabatter utan även kryddor till måltiderna;-) DS.

14 kommentarer:

Paula sa...

Är det fritt fram för alla att norpa lite färska kryddor eller har alla pallar olika ägare? Jag gillar ju kryddor men de flesta föredrar jag faktiskt i malen torkad form. Utom gräslöken då, den smakar just ingenting som torkad.
Ja njut på du, inte vill jag bo på stranden, jag vill bo i skogen, o det gör jag ju snudd på! Testade nytt badställe idag, där hundarna fick bada, fast min ville inte.

LillaSyster sa...

Perfekt med en egen kryddträdgård!
Har heller inte ägnat en tanke åt jul.....nej, nej. Det är här och NU! Bara att njuta av varje sekund ingen vet hur länge det varar, men jag hoppas att det varar läääänge!

Ditte sa...

Kul tanke här med att odla kryddor och fint att man som boende kan göra det. Eller är det månne mer allmänna odlingar. Helt oavsett är det trevligt och piggar upp.
Värmen är nog bra men just nu är det besvärligt för mitt ansikte och jag kan ju inte gå ut. Ska ställa klockan på 06 i morgon och då gå ut en sväng.
Njuter nu på balkongen och det är så skönt.
Trevlig kväll.

Emma, Sol som sol? sa...

Vad roligt med pallkrageodlingen. Och värmen, bara att gratulera till att ni slog oss med två grader i dag.

Klimakteriehäxan sa...

Färska kryddorär härligt, jag har det ibland på balkongen fast inte just nu.

Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelägare & specialpedagog sa...

Jag blev arg på mig själv över frågan, VINTER! Nej usch och fnys ;D. Nu njuter vi och håller tummarna hårt för en rekordsommar som 2018 precis som du skriver. Förstår du om vi får en sådan sommar igen? Njuta NJUTA!

Susjos sa...

Perfekt med kryddodling, hoppas ni får ta av kryddorna. Här på landet odlar svägerskan persilja, gräslök, rosmarin, oregano...perfekt!
Ja, visst njuter vi av värmen, man tror knappt att det är sant!
Kul att du gillade mina nya byxor som jag kan jogga i, var orolig att de skulle vara för korta, de heter cykel-tights, men de går lika bra att jogga i!
Nope, ingen tvättmaskin i stugan, det är handtvätt som gäller.
Smällar man får ta!
I morgon njuter vi av ännu en varm dag!
Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Så ni får använda kryddorna på innergården??? Wow, inte illa... :)
Nääää du, sommaren 2018 vill jag inte ha tillbaka, hela naturen torkade och alla skogsbränder som var, huvva!!! Varför kan det aldrig vara lagom??
Ha det gott BP!

Anki sa...

Trevligt med kryddlådorna ... är det fritt fram att plocka för husbehov?
Hm ... ja, att vi tycker olika om vad som är en bra sommar, det kan vi i alla fall vara överens om - men sommaren 2018 var hemsk! En helt vanlig svensk sommar är vad jag vill ha - inte någon med medelhavsklimat :)

Ama de casa sa...

Perfekt med kryddodlingen på gården! Hoppas du pallar ur dom där pallkragarna - det hörs ju på namnet att man ska göra det :-)

Skönt med en sån finsommar! Här har vi också varmt, men inte tokvarmt ännu :-)

Julafton... Ja, den är väl snart här igen... ;-)

nalta norrland sa...

Perfekt med "egen" kryddträdgård... rosmarin doftar ju gott även om jag aldrig använder det i maten :)
Sol å sommar å så härligt varmt, vet inte varför Du anser det typ bara är Du som gillar värmen?
+29 grader just nu = Norrland levererar :D
Tack för att Du saknade mig då jag var upptagen med livet :)

Shannara sa...

Åh... jag älskar också värmen! Tyvärr har jag inte semester för än vecka 30. Värmen får gärna hålla i sej! Så där fina är då inte mina odlingskragar, har inte haft tid att ta hand om nåt i år... livet går i ett. Idag har jag dock njutit av värmen på altanen samtidigt som jag fyllt på den sista texten till ett inlägg som började redan i slutet på april och varade till den 14e juni. Hahaha... skönt med ledig långhelg och värme!

Annette sa...

Jag har faktiskt inte heller tänkt på jul..! Förutom att jag ofta går omkring och sjunger på julvisor, men det gör jag året runt.

Anni sa...

Rejäla kryddlådor, vilken rikedom att få plocka färskvara sådär!