måndag 8 juni 2020

”Glad måndag” och ”Veckans bästa”


Barnvagn till salu. Innehåll ingår;-)


Barnvagnen var uppenbarligen inte till salu, inte bebisen heller;-)Lite lek med zoomen på min Sonny. Helt okej resultat tycker jag.

Soligt var det ju inte idag precis, men 19,5 grader som bäst kan man ju inte klaga över. Och som vanligt den här sommaren klarnade det upp vid femtiden på eftermiddagen.

ICA hemleverans
Bortsett från att mitt lilla entrébibliotek har gjort succé, så får jag väl också ta åt mig äran att sprida den nygamla nyheten att den lokala ICA utför kostnadsfria hemleveranser. Har berättat om servicen till alla ”gamlingar” här i huset och fler har nappat. Jättekul tycker jag. Att de sedan tappar länken och ber mig att mejla den till dom är en smäll man får ta.

Fler leveranser
Idag och på onsdag kommer det fler hemleveranser, bland annat från Amazon och Adlibris. Har blivit alldeles för bekväm på sistone måste jag erkänna;-)

Lek med zoom
Har lekt lite med min nya Sonny under den här veckan, och jag är helnöjd. Har aldrig fotat små blommor på 40-50 meters avstånd, men nu gjorde jag det. Resultatet var helt okej tycker jag.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Annette har startat “Veckans bästa”.

13 kommentarer:

Ditte sa...

Kul att du är nöjd med din Sony och jag tycker du fick till bra bilder genom att zooma.
Vad gäller bebin så var mamman mer intresserad av sin telefon. Antar att bebisen sov.
Perfekt med hemleverans om man vill ha det. Även vår lokala ICA och HK gör det kiostnadsfritt . Bra! Vi handlar fortfarande själva och gör det ofta både på ICA och i lite olika mindre butiker. Men skulle vi ändra oss så är det perfekt att få maten hemlevererad. Jättebra att många i ert hus hänt på hemleveranserna.
Kul med in leverans från Amazon och Adlibris.
Vi hade fint väder fram till 13 och sen kom molnen men avlöstes igen av solen klockan 16 så det blev balkongmiddag och även frukost ute.
Så på det hela en glad måndag.
Trevlig kväll.

nalta norrland sa...

ICA här har hemleverans till 70+ andra får allt vackert handla själv ;-) någon hemleverans innan corona fanns icke.

Din nya kamera verkar ju perfekt :)

Tro vad Du har beställt?

Ikväll blir det ett planerat strömavbrott då elbolaget ska utföra något elarbete... strömlöst från kl 23 fram till morgonen.

Geddfish ♥ sa...

Mycket bra kort från din Sony. Där har du ju finessen med zoomningen som inte jag får till med min f.ö. supermobilkamera. Mina gamla kameror kan inte mäta sig med den i vasshet.

Dina bilder från mor och barn och mobil, bevisar bara sanningen av idag. Vi bor i våra mobiler.

Vilken service från lokala ICA, det säger jag igen! Idag gjorde jag faktiskt ett avstick från min rutin. Jag cyklade bort till Lidl i andra änden av stan och kollade, jo det var grönt (alltså lite folk) så jag hoppade in och köpte några få saker som jag saknat därifrån! De ropade ut i högtalare med jämna mellanrum att man skulle hålla avstånd, så där kändes tryggt.
Trevlig kväll!

Susjos sa...

Visst är det smidigt att köpa varor på nätet, snabbt går det också för det mesta. Handlade via apotea i förrgår, idag stod paketet utanför dörren, otroligt!
Nu väntar jag på en till leverans...
Jättekul att du tipsat grannarna om ICA-leveranserna, och snällt att du hjälper dem när de tappat länken!
Det var ett fantastiskt väder när jag slapp ifrån zoom-dagen och kunde gå ut på en joggingtur, så varmt i luften, underbart!
Snyggt fotat med nya kameran!
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Så himla roligt med BP-bibblan!
Du får be ICA fixa en lapp som de kan sätta upp på anslagstavlan och informera im sina tjänster. Gärna med sådana där flikar så man kan dra av och ta med sig en flik där länken står. Och så kan du få kickback på allt som säljs i huset.

Klimakteriehäxan sa...

Roligt att leka med ny kamera! Ibland kan jag känna att jag saknar bättre optik, men biter ihop och det går över. Jag har kånkat tillräckligt på tunga kameraväskor i mina dagar.
Det där med att lägga ut böcker i entren funkar jättebra. Även krukväxter jag tröttnat på blir adopterade!

KajsaLisa sa...

Grattis du lyckades bra, men jag tror du har ännu mer potential i den, fortsätt utforka och funderar du över något så fråga gärna.

Anki sa...

Så bra att du är nöjd med din nya Sonny! Vackert blomsterhav med tusenskönor! Bra jobbat!
Svar ... nix, jag tycker inte Charlie är så lik Basse - enligt mig är han sin mamma upp i dagen :)
Från det ena till det andra - Basse och Linda var och tittade på en ny valp igår - leverans om fem veckor :)

Gunnel sa...

Alltid kul med en ny kamera och att testa alla finesser. Jag är inte så skicklig på det, men man måste försöka och ibland lyckas det över förväntan. Zoombilderna visar verkligen vilken skillnad det blir. Den där barnvagnen hade nog inte varit svårsåld om det varit på riktigt. Kram

Ama de casa sa...

Vad bra att du är nöjd med Sonny tres! :-) Var nu försiktig med den så du inte tar sönder den, det är lätt hänt ;-)

Kul att du gör reklam för "din" ICA! Det är dom värda med den servicen dom har och gamlingarna är värda att få veta att dom inte behöver gå ut och trängas med andra. Win-win helt enkelt :-)

Ha en fortsatt glad vecka!

Mias Mix sa...

Kul med ny kamera, smidigt med hemleveranser. Nja ibland kan man kanske vilja sälja sina barn billigt, men som tur är går den känslan över snabbt :) Tack för grattis och tack för alla kommentarer. Kram

Guldkryckan sa...

Här anlände kattsand med Postnord idag, tur man har en hustru hemma som kan ta emot leveranser, hon e bra på det ;)
Vid halv nio kommer min snusleverans....jo...jag är MINST lika bekväm av mig som dig.

I dessa tider är det ju bra att vara lite bekväm av sig, stay safe och så....bra där.

Tar ju lite tid att bli bekväm med en kamera teknikmässigt, tycker du lyckas bra.

Ha det så underbart nu.

Paula sa...

En kamera kan sysselsätta en länge. Granntjejen som fotade Daniel och mig idag klickade på fel knapp några gånger så när jag skulle föra över bilderna till datorn var de musikfiler! Visste inte ens att någon sådan funktion fanns...de bilder hon trodde hon tagit fanns alltså inte..
Vår lokala affär har också bra service i dessa tider, men utbudet är så ynkligt smått. Men leverans från någon affär i stan finns inte, dom har ingen lust att åka 12 mil för att leverera, märkligt eller hur, haha! Ja det är helt o hållet mitt eget val att bo i glesbygden!