torsdag 11 juni 2020

Ingen Tråktorsdag alls


Igår kom den, leveransen från Adlibris. Så de här böckerna lär jag läsa under några veckor den här sommaren. Då har jag svarat på Orsakullans frågor.


Det gamla paret tar Covid-19 på allvar. Kolla plasthandskarna. Paret hade dock inga munskydd.


Sekunderna innan jag tog den här bilden satt det tre skränande fiskmåsar/trutar på grannens balkongräcke. Klart dom sitter där, då grannen har för (o-)vana att samla påsarna med matrester på balkongen. Grrrr. Den här bilden kanske kvalar in till Tråktorsdag.


Visst är han söt:-) Till och med jag som är hundrädd har charmats av den här killen. Han heter Johna, är fem år gammal, kommer från ett hundhem på Irland och ägs av grannen E. Dessutom är han otroligt väluppfostrad och vet hur man poserar för en bloggare;-)

Som ni ser på bilderna ovan, så var det ingen Tråktorsdag alls idag. Men något otroligt pinsamt som förhoppningsvis får er att skratta kan jag berätta.

Pinsamt
Ända sedan e-mail kom in i bilden har jag alltid hållit mig till en ”gyllene regel”. I ett mejl ska man aldrig skriva något som är nedlåtande, anklagande eller känsligt. Mejl kan ju faktiskt läsas av mer än en person. Ändå trillade jag ditt igår.

Tackmejl
Självklart skrev jag ett tackmejl till Matilda från ICA för hennes gratulationer igår. Naturligtvis nämnde jag även killen som hade levererat varorna. Skrev bland annat att han var ”himla snygg”.


Gabriel
Jeanette, chefen för hemleveranserna svarade så här:

- Tack för dina fina ord! De värmer och glädjer! Jag ser till att Matilda och Gabriel (chauffören) får ditt meddelande : )
Ha en fin dag i solskenet!


Guuuu såååå himla pinsamt. Gissar att Gabriel inte kommer göra fler hemleveranser till mig. Han måste ju utgå ifrån att jag gillar lammkött, vilket jag i och för sig gör, men… ja, ni förstår. Usch, BP!!!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ääh, han tar det som en komplimang =) Bra att chefen vet att de gör ett bra jobb som uppskattas av kunderna. Ha en skön kväll på balkongen. Jag har läst alla Schepps böcker =)

Geddfish ♥ sa...

Hahaha, jag skrattar än, åt ditt mail, det var ju inte så du hade tänkt dig! F.ö. har det nog hänt många ggr att man skickat mail till helt fel person, mycket värre!
Dotter saknad stod jag på kö till tidigare, jättebra bok! Har läst en Schepp, var bra.
Pensionärsparet, där skulle jag vilja dra ner blusen där bak på henne. Vilket rart par.
Fy, att en del förstår sin balkong med att använda den till skräp. Får många år sen fick en granne för sig att lämna soppåsarna precis utanför lägenhetsdörren. En gång när vi kom hem låg det tre soppåsar, men då ringde vi på och sa till. En del, de bara orkar inte.....
Söt fotovänlig vovve!
Gladtorsdag på dig!

Ditte sa...

Börjar med det sista i ditt inlägg. Inte ett dugg tråkigt. Ja, inget i inlägget var trist enligt mig. Ja, truten då.
Men mejlet som du skrev till Matilda fick ju viss spridning men jag tror inte det var särskilt negativt. Tror de på ICA har humor.
Trevligt med bokleveransen. DE tre första böckerna från vänster har jag på min lista. Den fjärde kände jag inte till- Men nu gör jag ju det. Lite grann.
Trutar vill man inte ha på en balkong. Så grannarna borde skärpa sig med sina sopor.
Vad gäller hunden så är det säkert fint för både honom och ägarna att de funnit varandra. Inte ett dugg tråkigt det heller.

Äventyret framtiden sa...

Du har inte lyckats särskilt bra alls med din tråktorsdag. Den är ju allt annat än tråkig. Vardaglig men inte tråkig.
Det enda tråkiga är grannarna som lägger ut sopkassarna på sin balkong, för fåglarna vet genast var de hittar något att lägga näbbarna i. Vete fåglarna hur de kan veta det förresten?
Ingen av böckerna har jag läst men Dotter saknad har jag skrivit upp på min bibliotekslista.
Söt vovve. Pliriga pigga ögon.

Geddfish ♥ sa...

Svar: Jo, jag skrev att jag inte hade zoom. Med det menade jag att jag inte kunde sitta långt bort och smygfota som med en riktig kamera. Jag har zoom och det använde jag med selfien, men den är ju inte digital.
Tack för info. Natti!

Geddfish ♥ sa...

Fel: den är inte optisk, skulle det stå, nu är jag Trött med stort T.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, helt underbart! Skönhet/snygghet har väl inte med ålder att göra, egentligen. Lova berätta vad som händer vid nästa leverans!

Lille vovven var ju söt!

Tips! Jag kan inte heller se skillnad på trutar och fiskmåsar. Men eftersom trutar tillhör familjen måsar så kan du bara skriva mås, då har du i alla fall alltid rätt! Ja, så länge det inte är en skata som du kallar för mås.

KajsaLisa sa...

Oj vilket underbett men visst är han söt. Kände igen boken av Antony Beivor till höger. Jag har snöat in på Andra Världskriget under Coronakrisen, men på Youtube. Mest östfronten faktoiskt eftersom man inte vet så mycket om den.
Tack för länken.

Paula sa...

Haha, alltid lätt att vara efterklok, men jag tycker man kan bjussa på en del! Varför inte? allt var ju bara positivt! Den "söta" vovven, ja alla vovvar är ju söta på sitt sätt, min vovve hänger ut tungan,Johna har ett visst underbett o kanske skulle borsta tänderna...
När jag jobbade på loppis förra veckan konstaterade jag att: händerna svettades efter tio minuter i plasthandskar....att alcogelen var klibbig till max, usch så hemskt, kunde inte använda den nåt mer.
Och fy vilken granne som lämnar sopor på balkongen!
Verkligen ingen tråktorsdag hos dig!

Klimakteriehäxan sa...

Det var en kul och lyckad tråktorsdag! Chauffören blir säkert bara smickrad, han springer väl fortare än du om du får för dig att jaga honom ...
Skojig hund dessutom.

Susjos sa...

Guud så läckert med din härliga kommentar till ICA-killen! Såklart kommer han tillbaka!
Men jösses att jag missade att gratulera dej igår!! Inte bra!
Så det får bli en försenad gratulationshälsning till dig idag Hurra hurra hurra!
Å ingen tråktorsdag var det heller, underbart foto på hunden med underbettet!
HA det fortsatt skönt i värmen!!!
VARM kRAM!

Herr Nilssons Fru sa...

Jag tycker de var ett gulligt mail som alla berörda säker bara blir glada över. Tycker man någon är snygg kan man gott glädja dem med att säga det. Vovven var verkligen söt men hade lite morrande tänder, eller nej men de så lite ut som han både morrade och log. Så du är lite rädd för hundar, ja när man inte känner dem så ska man ha respekt men annars är de det underbaraste varelse som finns.
Den bästa vän man kan ha.
Ha en fin fredag.
Kramiz

Ama de casa sa...

Haha! Jag tror att Gabriel kommer att bli jätteglad och se till att han alltid får leverera till dig :-)
Håller med Emma, det finns hur många måsarter som helst i världen, enklast att bara kalla dom för "mås" :-)
Johna var ju gullig och hans matte hade väldigt läckra brallor, eller om det är en kjol? Nåja, härligt mönster i alla fall :-)

Skönt med en tråktorsdag som inte gör skäl för sitt namn :-D

nalta norrland sa...

Gabriel får helt enkelt ta det som en komplimang :D
Och skrev Du inte för en tid sedan att nån på ICA läste Din blogg... då vet de ju redan att Du gillar lammkött :D :D

Den där lilla hunden såg otroligt "bitig" ut med den tanduppsättningen :)

Fiskmås eller ja alla måsar är ju hemska, vi brukar inte ha mås här uppe på Berget men nu i vår ha de plötsligt dykt upp.

Jag håller på att "fila" på ett "brev" till BUP som jag tänker ta med på måndag å förhoppningsvis får jag bra svar på mina funderingar, bl a gällande medicinering.

Skolavslutning idag som sker i det tysta... tråkigt men bara att acceptera.

Carita Liljendahl sa...

Usch, tråkigt med grannar som matar måsar eller som låter dem lockas av matpåsar... inte särskilt hygieniskt.
Men annars roliga och fina bilder! Och en bokmal är du!

Christian sa...

Alltid lika kul att få bokleveranser, där fanns till och med nåt jag kunde vara intresserad av....det gamla paret är ju bara för mysigt, men resterande bilder (hundens tänder?!?) och det vita åbäket på balkongen....uschaalinge....som man säger i Östergötland :)

Trevlig helg :)