söndag 9 februari 2020

Skyltsöndag #248

Maken min brukar ofta säga att ”humour doesn’t travel”, alltså om jag anser att någonting är riktigt roligt och börjar skratta, så är det absolut inte given att en annan person tycker som jag. Det borde jag ha lärt mig vid det här laget. Men som ni kan gissa och se nedan så ger jag mig inte;-) Enjoy!


Carlings har precis som alla klädbutiker rea just nu. När jag gick förbi det här skyltfönstret brast jag ut i skratt. En ensam Converse som får samsas med skyltar för LEE och Levi's jeans – hahaha:-)


När jag hör eller läser ordet ”månadskort” så tänker jag automatiskt på busskort. Det gjorde jag även när jag såg den här skylten. Det tog mig några sekunder att inse min tankevurpa.


Veckans höjdare 1: Visst är den här tavlan riktigt rolig. Den står i entrén hos Granit, en affär som jag gillar skarpt.


Veckans höjdare 2: Skylten som varnar för polisbilar som kör in och ut ur garaget vid Döda Torget i Täby Centrum har hängt där i cirka tre år. Det gör den fortfarande som ni ser, fast den har ”knycklats” till rejält under den gångna veckan. Då garaget mig vetande endast är till för polisbilar drar jag den logiska slutsatsen att det måste ha varit en eller två av polisens piketbussar som hade lite för bråttom ut ur respektive in i garaget. Jag vet att jag inte borde asgarva här, men jag kan inte låta bli:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Opps. den sista skylten, där kan man ju undra hur poliserna kör...eller kan de vara några andra. Skyltsöndag kul igen.
Jag skrattade gott åt första bilden - innebär de att vi har samma humor :)
Kramiz

Åke Blomqvist sa...

LEE jeansens reklam var riktig kul. Här gäller det att gå in typ. Månadskortet trodde jag direkt också att den var med buss. Polisen är nog bara vanliga människor dom med ;)

Geddfish ♥ sa...

Bra skyltat! Alltså skylten från Wellnes, det är bluff och båg med att ett månadskort är värt 999 kr. Så är det med allt man får "på köpet".
Jag tyckte också att första skylten var nåt jag drog på munnen åt, haha, något fattigt.
Vem som knycklat polisskylten, det vet bara den som har gjort det ;)
Ha dä gött!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, sista bilden! Den skulle man verkligen vilja veta historien bakom.

ProPud ... Det låter verkligen inte gott. Låter till och med äckligt.

Annette sa...

Gillar Granits lockande skylt! Jag tycker fortfarande att det är roligt när någon har funderat ut vad jag skulle bli glad av och har köpt eller gjort en present. Som när Jackie hade snappat upp under året att jag ville ha en viss kopp, och köpte den i smyg och gav mig i julklapp. Eller när Bella var uppe halva natten innan julafton för att måla klar en tavla till mig. Sådana presenter blir man glad av, även om man vet att de tycker om mig ändå.

byblixtra sa...

Ah! Visst är första skyltningen rolig!! :-D

Jag gillar också Granit och närmast butiken finns i Umeå. Men varje gång jag är i Stockholm besöker jag Granit vid Hötorget.

Polisens skylt är ju bara bäst! :-D

Mia Halvarsson sa...

Ja nog får du då mig att skratta i alla fall! :D men jag sitter och undrar vem som köpt den andra skon???? Jag får väl aldrig veta....
Ha det gott BP :)

Susjos sa...

Granits skylt var fin!
Å polisens sista tillknycklade skylt, hihi!
Å en liten sko i Lee-skyltfönstret...ack ja så det kan bli!
Ha en bra kväll, jag ska ut i regn och blåst, men som tur är kan jag ta bilen i alla fall ikväll!

Ditte sa...

Tack, bästa BP! Här fick jag flera glada skratt. Något urplockat här på Carlings och det visar ju skon. Och att jeansen inte finns alls.
Undrar om folk går på detta med "ProPud". Och varför skulle man köpa dessa produkter. Och varför ska man träna på gym. Ser detta med humor men säkert går några på det. Granit som butik gillas och jag tittar ofta in på den på Götgatan. Där ligger också Designtorgets filial så det brukar bli dubbelt bra.
Sista bilden är riktigt rolig den också. Och polisbilar kan de också. Alltså missbedöma avstånd.

Karin Eklund sa...

Riktigt rolig är första skylten. Det är ju snudd på synd om reversedojan, men själv fick jag kanske ändå roligare åt finalskyltningen. Såg för min inre syn reavarorna tävla om vilken av dem som skulle säljas allra först. Sån är min humor. Allt får liv...rena löptävlingen ungefär.
Sista skylten är också lätt att skratta åt. Tänker spontant på Polisskolan el. Den nakna pistolen-.
Tack BP!

nalta norrland sa...

Förlåt min tankevurpa ;-) men med tanke på alla konstiga biljakter där polisen kört på folk, kört av vägen och inte kunnat bemästra bilen i den hastighet den körs så förvånar det icke mig att polisen kvaddar en skylt... nästan mer konstigt om det inte gjorde det ;-)

GRANIT däremot... full poäng :)
Skyltfönstret YES :D

På tal om bilar så jo Du har ju rätt, självklart var det inte en elbil, det var bara jag som ville ha det till det av någon klimatanledning ;-)
nä allvarligt så fick jag för mig att en sån där leksaksbil måste ju vara eldriven :)
Kanske skillnad att växa upp i Norrland mot i 08a land... självklart vet jag vad en Volvo Duett är/var och jo de flesta blev EPA/A-traktor, jag har ju vuxit upp på en bondgård och min far körde svenskt :D volvo duett, volvo amazon, volvo 145 osv
Min första egna bil var en volvo 142:a

Paula sa...

Alltså, jag tror ju att busungar har klämt till skylten vid polisgaraget! Och nog låter det lockande med "gratis" gym en månad men inte vill jag stoppa i mig några propud för det! Jag har aldrig begripit varför alla bantningsjox o hälsojox ska smaka godis och choklad??? Kan de inte smaka sushi?
Jag har också hittat en kärleksskylt,. h ihi

KajsaLisa sa...

Ha ha, var det vad dom hade kvar :)
Kärlek är ju bra, men prylar är ju inte heller fel.
Men den vikta skylten var bäst En Vikt-ig skylt som är vikt.
Länkar upp dig nu.

Klimakteriehäxan sa...

Skratt är både nyttigt och gratis, vad mer kan man begära? Valentin-skyltar lär det bli fler kommande vecka. Och månadskort - ja, rätt som det är säjer/tänker jag 70-kort. Hur många decennier som gått sen dess?

Ama de casa sa...

Haha! Den sista skylten är ju bara bäst! "Leva som man lär" i ett nötskal :-D

Oj! Alla hjärtans dag på gång allaredan? Hur kan det hända så snart, det var ju nyss jul? Men, men. Jag får nog inga presenter på den här "högtiden" heller ;-)

Snyggt skyltat! Men sen är du ju skyltdrottningen också :-D

Anki sa...

Som alltid en himla kul skyltning hos dig! Det första jag tänkte när jag såg den första bilden vara - Oj allt är slutsålt!
Gratis gym ... de bara ljuger, för gratis är det ju inte! Du måste först pröjsa dyrt för det där de gör reklam för!
Sista skylten är då verkligen toppen!

Svar: Tänker alltid på dig när jag ser kombinationen BP!
Flyttfirman är ett Norrköpingsföretag och 2014 vann de priset "Sveriges roligaste företagsnamn"
https://spraktidningen.se/blogg/lika-som-bar-ar-sveriges-roligaste-foretagsnamn

Gunnel sa...

Där är vi nog ganska lika. Jag kan också börja tokskratts åt saker som ingen annan tycker är kul. Väldigt underligt! Det värsta är att då blir det så mycket roligare och svårt att sluta skratta. Min man kan tycka det är väldigt pinsamt ibland. Jag förstår inte varför. Inte är det fel att vara glad? Kram

Ylva sa...

Haha, ja, man får verkligen vara försiktig när det kommer drumliga polisbilar! Min mans engelske morfar tyckte förresten att infart var ett märkligt ord... Han förstod aldrig hur man pruttar inåt. ;-)

Christian sa...

Jamen visst har skyltarna en viss "skrattfaktor", men första tycker jag kanske är mer "tragisk/menlös", men å andra sidan har de ju sålt allt som synes :)
Jag nyttjar de där dryckerna, fast jag köper alltid årskort eller halvårskort på gymmet, ty, det är billigare!
Ja du....Sveriges poliskår...stackars krakar, å inte kan de köra bil heller tydligen....

Carita Liljendahl sa...

All you need is love-skylten blev min favorit.
Men den tillknycklade på slutet får ju en också att fundera om poliserna haft bråttom eller om någon förbipasserande övat karatesparkar på den? :-D