måndag 24 februari 2020

Glad måndag och sportlov


Ett fint blått kuvert med tre överraskningar.


"Packed with love" som maken uttryckte det:-)


Med en ny "pacemaker" som heter Varta, hoppas jag att Tintin håller åtminstone till nästa tur till bilprovningen.

Strålande sol; två timmars bokläsning på balkongen, förvisso väl ”inpackad” i dunjacka, men ändå; en relativt frisk bil (Tintin); åsså det bästa av allt och som gjorde mig absolut gladast idag var brevet på hallmattan.

Äntligen
Åsa hade ju aviserat att hon skulle skicka ett bidrag till temat ”Bokmärken” till mig. Om man väntar på nåt gott så väntar man aldrig för länge. Efter fem dagar kom Åsas ”donation” äntligen fram till Täby. Till min stora överraskning innehöll det fina blåa kuvertet inte bara ett utan hela tre bokmärken.

Så omsorgsfullt inslagen
Kan lova att bokmärkena är något alldeles extra. Så på lördag får ni ser åtminstone ett märke. Det var inte bara bokmärkena som gjorde mig väldigt glada utan även Åsas fantasifulla och kreativa sätt att slå in dom så omsorgsfullt. Kolla bara bilden! Tänk så mycket man kan använda tårtpapper till;-) Tusen tack tjejen!

Sportlov
Vecka 9 är lika med sportlov i nollåttaland. I år sammanfaller lovet med bokrean och Fettisdagen. Då vi inte har snö i Stor-Stockholm så hoppas jag att många barn och ungdomar istället tar sig till bokhandlarna och biblioteken och inte bara hänger och skränar i centrum;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 29 dagar”.

11 kommentarer:

nalta norrland sa...

Happy monday :D så kul att Du äntligen fick min donation :)
Postnord är svår att lita på... det känns som om det kan gå precis hur som helst, kommer inte ihåg hur lång tid det tog för osten att färdas samma sträcka men har för mig det tog längre tid.
Det märkliga är ju att det verkar gå fortare åt andra hållet... alltså från 08a land.

Min 08a syster var till Spanien för typ en månad sedan - nej vi har ingen kontakt - idag fick min mor ett vykort från Madeira och jo yes det behövde alltså typ fyra veckor för att ta sig från Spanien till Norrland.

Klimakteriehäxan sa...

Semla och reabok låter som en bra sportlovskombo.

Carita Liljendahl sa...

Så härligt med paket och brev och överraskningar!
Länkar till dig på min blogg.
Lade själv märke till att Susjo också kommit med - härligt!

Ditte sa...

Sicken bra måndag! Paketet levererat och en ny "pacemaker" till Tintin. Tyvärr kan man inte komma någon vart på Åsas länk men om man inte är inbjuden dit (står så när jag testar) men så fint bokmärkena kom fram och de vear verkligen fint inslagna. Ska bli roligt att se dem.
Ja, sportlov är det i 08 området och garanterat snöfritt. Så stan är fylld av lediga barn och ungdomar. Har sett idag... Ja, alltså de som är kvar i stan. Verkar var invasion i fjäll, Alper och Kanarieöar m.m.
Men det är ju fri entré (nåja ligger på skatten) till många muséer så en del lediga ungdomar kan nog även vara där. Vad gäller bokrean är jag mer tveksam. Undrar hur mycket barn och ungdomar läser idag...

Emma, Sol som sol? sa...

Vad roligt med ett spännande kuvert på dörrmattan! Ska bli kul att få se på lördag.

Här började sportlovet också denna vecka. Gu va skönt att få sova på morgonen!

Geddfish ♥ sa...

Så ni har kvar post genom dörren ner på dörrmattan?
Men så gulligt av Åsa att skicka bokmärken till dig och så vackert inslaget!
Det blev en glad måndag plus att Tintin nu fått lite omvårdnad.
Hoppas du själv får omvårdnad med din rygg!
Nu hej hopp i snarkofagen för min del.

KajsaLisa sa...

Usch, snön skall komma i morgon. Inslagningen var fyndig, samma sak med uttrycket bokmärkesdagen. Batteriet skiner verkligen i motorrummet.

Anki sa...

En riktigt bra och glad måndag!
Så bra att PostNord levererade ... och härligt med nytt batteri till Tintin!
Det hotas med snö ... hoppas SMHI har fel!
Ha en fin tisdag!

Ama de casa sa...

Så gulligt - och kreativt! - av Åsa! :-) Ska bli skoj att se vad donationen var för nåt. Ja, att det var bokmärken fattar jag, men hur dom ser ut :-)

Visst är det kul när man hittar spännande saker i brevlådan :-D

Mia Halvarsson sa...

Jisses vilken glad måndag :D Nu är det ju tisdag och jag har vissa synpunkter på den absolut onödiga dagen men förhoppningsvis kan den vara glad för andra! Dig t.ex..... Ha det jättefint nu :)

Freedomtravel sa...

Jag håller varken reda på veckonummer eller sportlovsveckor. Hade noll koll på detta med andra ord. Tur man läser bloggar ibland ;)