måndag 17 februari 2020

Glad måndagskombo"Sonny" fick nytt liv tack vare den otroligt serviceinriktade killen hos Elon Ljud & Bild. Butiken rekommenderas varmt:-)

Stormen Dennis håller på rätt så bra där utanför vår lägenhet, men det är inte ”honom” vi ska prata om utan min lilla ”Sonny”, kameran ni vet. I fredags trodde jag nämligen att ”han” hade bestämt sig för att det fick vara nog efter cirka 30 000 bilder. Han liksom vägrade att ta fler kort.

Ingen kamerashop i Täby Centrum
Till för några år sedan fanns det två kamerashops i centrum. Nu finns det ingen kvar. Alltså bestämde jag mig på vinst och förlust gå in på Elon Ljud & Bild, sätta på mitt charmigaste leende och hoppas på en expedit som skulle tycka rejält synd om ”tanten”. Och det gjorde han;-)

Timer
Den trevliga killen i butiken bekräftade att Elon Ljud & Bild inte sålde några kameror längre men bad att få titta på Sonny. Ungefär tre sekunder senare var felet åtgärdat. Kameran stod visst på ”Timer” som jag inte ens vet vad det är, än mindre att Sonny var utrustad med en sådan. På något konstigt sätt måste jag alltså ha kommit åt någon knapp/ratt som har just den funktionen. Oooooops!

Helst inte
Han ville absolut inte ta betalt. Frågade om jag åtminstone fick ta kort på honom och göra reklam för Elon på bloggen. Det ville han ”helst inte”, men ”du får hemskt gärna ta bilder av butiken", vilket jag glädjestrålande gjorde såklart:-)

En i mängden
Kan lugnt säga att jag inte direkt var en i mängden när jag satte min fot i Elons butik. Men på tunnelbanetåg och Roslagsbanan under rusningstid, samt på Heathrow flygplats är jag definitivt en i mängden.

Inpackad som en sardin på Roslagsbanan känner jag mig verkligen som en i mängden.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 29 dagar”.

19 kommentarer:

Christian sa...

Då har du en rakt motsatt upplevelse än jag å min mobil med elgiganten......
...aldrig mer den sk.....
Mycket häftig bild från folkvimlet!

Nacka 144 sa...

Jag skrattar lugnt åt tantens leende och den lilla Sony:n ;)

Karin Eklund sa...

Se där vad ett tantleende kan åstadkomma! :
En solskenshistoria !
Tack för den!

nalta norrland sa...

Mycket folk var det... Härligt läsning och tummen upp för serviceinriktad personal.

Ditte sa...

Toppen! Vilken service! Och givetvis gör en gärna reklam för en sådan butik. Visst är det lätt att komma åt en knapp. Och dte finns ju en del på en kamera att välja bland.
Vad gäller rusningstrafik så kan det vara skönt att inte vara på plats och vara just en i mängden. Å andra sidan pågår rusningstrafiken ganska länge. Så ibland får man hänga på ändå.

Liv sa...

Ja, fy vad det blåser! Känns som det har blåst de senaste 3-4 månaderna, haha.

Paula sa...

Vilken solskenshistoria! Och så roligt att kameran har en massa livstid kvar, vi vill ju inte missa dina fina foton! Nu viner Dennis här också så det står härliga till! Godafton

nalta norrland sa...

svar Nej tyvärr tänkte jag nästan skriva jag vet inte 🤷🏻‍♀️ har ingen aning om varför jag mår 💩 finns liksom inget jag kan skylla på förutom eventuellt då värken och för mycket aktivitet eller 🤔❓ svårt att veta då jag typ skött mig exemplariskt 😊

Klimakteriehäxan sa...

Härligt med hjälpsamma människor!

Eva Trillian sa...

Oj! Trångt på tunnelbanan. Normalt? Eller pga av extra dåligt väder? Här håller vi på att blåsa bort ... eller flyta bort, vi får se vilket som hinner ske först ;)
Sv: Mothugg räds jag inte. Inte alls - det vet du. Men jag tänkte kanske att det hade varit fint att inte behöva ta en diskussion i ett ämne där inga motargument ändå "biter" på mig! Att inte ha möjlighet till kommentar var mitt sätt att säga "Ge dig inte in i det här i onödan" (till vem det vara månne) - men det fungerade ju "sådär"!
Sakliga diskussioner? Anytime! Snack om tjat? Min blogg, mitt val.
Skönt för dig/er att ert samvete i frågan är rent. Mitt är det inte. Det är väl därför jag "tjatar", kan man tro.
Nästa gång jag tar upp ämnet - vilket lär hända - så får du gärna skrolla förbi. Nu vet vi ju båda var den andre står. Igen :)

KajsaLisa sa...

Spännande affär blev nyfiken här. Himla tur att jag åker kollektivt vid andra tider, ser trångt ut.

Znogge sa...

Så skönt att det ordnade till sig och att du fick god hjälp. Det uppskattar man!

Geddfish ♥ sa...

Vilket underbart bemötande som "tanten med kameran" fick, när hon la upp sitt vackraste leende!! Man blir glad ända in i märgen!
En riktigt glad måndag!

Häftig bild där på folket i tunnelbanan! Visst blir väldigt anonymt en i mängden. Och titta på alla mobiler som är framme.
Jag kom nyss hem från gospelövningen och där är också mobilerna framme till viss del. Ja, herre gud, vilket samhälle.

Susjos sa...

Men så fantastiskt kul att du fick en sån bra och gratis hjälp!!! Bra där, och snacka om glad måndag!
Men jösses så mycket folk på Roslagsbanan, mitt i "rusningstrafiken "på väg hem från jobbet antar jag.

Svar: Va kul att du tänkte på TV-serien Modus när du hörde vad passet hette som jag var på igår, för det var precis vad jag gjorde också, haha!!!

LillaSyster sa...

Härligt när folk är serviceinriktade=)

Anni sa...

Tanten kom åt timerknappen. Det är ju i klass med att inte sätta i kontakten. Så snällt av dig att låta grabben känna sig så där manligt behövd. Bra för hans ego :-D

Mia Halvarsson sa...

Vilken service :D Så ska det vara. Men jag känner panik när jag ser allt folk på Roslagsbanan!!! Sånt klarar jag inte men det är väl inte så konstigt när man bor i en by med 100 personer ;) Alla vi skulle ju rymmas där i en vagn!!!
Ha en fin afton, BP

Ama de casa sa...

Ännu en kul tolkning! Har inte haft så gott om tid för bloggar på senaste dagarna, det har varit mycket. Men nu försöker jag ta igen det i alla fall :-)

Tony sa...

Så här fullpackat vill jag inte resa då jag kommer till Stockholm. Älskar att åka tunnebana kors och tvärs, men med just denna trängsel, nja :-)