onsdag 26 februari 2020

Tjat, skryt och smärta


Den här bilden har ingenting med inlägget att göra. Den är bara häftig:-)

Snacka om sammanträffande! Nåt jag egentligen inte tror på, men då Orsakullan valt ”smärta” som dagens tema kan jag väl passa på att tjata och skryta lite om min husläkarmottagning;-)

Tjat
Hur ofta har jag inte tjatat här på bloggen om min (snygga) husläkare, hans bemötande och hans klockrena behandlingar/remisser?! Sedan ett par år tillbaka är han inte "bara" allmänläkare längre utan även verksamhetschef för min husläkarmottagning Täby Centrum Doktorn (TCD).

Självklart mejlade jag till min husläkare och grattade till utmärkelsen. Och jag fick svar:-)

Skryt
Det är uppenbarligen inte bara jag som tjatat om den höga kvalitén hos TCD. Jag var inte ett dugg förvånat när jag öppnade Lokaltidningen igår och med ett stort leende på läpparna kunde konstatera att TCD hade röstats fram till Norrorts bästa vårdcentral enligt SKR:s Nationella patientenkät. Och detta under ledning av min (snygga) husläkare. Sådant tycker jag man kan och ska skryta med, rejält!!!

Smärta
Orsakullan vill veta om jag råkat ut för en smärta jag aldrig glömmer. Med undantag för rejäla mensbesvär och första migränattacken när jag var 13 år kan jag väl säga att jag dagligen blir påmind av mitt ryggelände. Lite svårt att glömma.

Fick några dundertabletter mot förkylning (och ryggont) av en kompis häromdagen. De är importerade från USA. Nu är Acetaminophen samma sak som Paracetamol, bara svårare att uttala. Skrattade gott åt sista meningen. Mig vetande får man inte dricka alkohol alls om man tar Paracetamol, om man inte vill ha leverbesvär vill säga. Men då USA klassar Budweiser öl som alkohol så är det nog ingen fara;-)

Smärtblockad
Igår fick jag min tredje smärtblockad och som vanligt hade jag kunnat studsa därifrån om jag velat/kunnat. Skillnaden den här gången är dock att jag idag, dagen efter alltså, inte känner mycket smärta alls. Det är nog första gången, då man annars har rejält ont två dagar efter blockaden. Nu är det bara att hålla tummarna. Det får ni också gärna göra.

"Ultraljudsgrunkan" hos Specialistcenter Scandinavia, där jag fick min tredje smärtblockad igår.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 29 dagar”.

12 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jättesnygg bild på rulltrapporna! Och grattis till en sån husläkarmottagning, verkar slå det mesta i den vägen! Fantastiskt dessutom om smärtlindringen funkar.

Ditte sa...

Första bilden på rulltrapporna är verkligen riktigt bra med både ljus och speglingar. En toppenbild!
Och visst ska man skryta med och framhålla en vårdcentral som är så bra. Roligt att vara chef där och roligt att jobba där- Givetvis även "roligt" att vara patient här- Finns så många vårdcentraler som inte alls håller måttet. Tycker det är suveränt att du lyfter fram både vårdcentralen och chefen här på bloggen.
Väldigt trist att din rygg är så dålig och smärtar. Jag, tror säkert du kan testa tabletterna och lindrar de din smärta så är det ju bara bra.
Givetvis håller jag tummarna för att din smärtblockad ska hjälpa dig. Och jag håller dem hårt.

Ama de casa sa...

Åh! Jag håller tummarna - jättehårt!!! Du är sååå värd att bli besvärsfri nu, efter alla år av lidande. Hoppas, hoppas, hoppas att du mår bättre nu i ryggen!

Fast du måste ju få träffa den snygge husläkaren igen :-D

Geddfish ♥ sa...

Var hittar man en sån rulltrappa? Skithäftig, ju! Eller snyggt fotat ;)
Hoppas verkligen att dina smärtblockader hjälper!! Underbart att du träffat på en sån duktig läkare!
Min usla rygg har hållt sig i schack väldigt länge nu, jag är glad varje morgon som jag kan stiga upp utan smärta.

Anki sa...

Grattis till din husläkarmottagning! Vilken tur du har som har just dem - att det är en snygg verksamhetschef/ läkare är ju en bonus!
Hoppas verkligen smärtan håller sig borta ... håller tummarna för det!
Riktigt häftig bild med rulltrapporna - läckert!
Svar: Haha ... jodå jag fattar varför jag fick boken! Knäpp tant ska ha bok om ännu knäppare tant - men jag gillar faktiskt boken - har bara ett par kapitel kvar :)

nalta norrland sa...

*håller tummarna* och hoppas Du ska känna Dig smärtfri och pigg även idag och många fler dagar... skönt det funkade bra denna gång.

Rulltrappbilden wow så cool.

Jag är ju sällan ute om nätterna ;-) så om det är minus 30 medan jag sover så är det helt okey :) jag ligger inomhus i värmen.
Kalla nätter under vintern betyder ofta så här under vårvintern att det bjuds på sol och blå himmel dagtid.
Vår bästa tid :)

Herr Nilssons Fru sa...

De e la gott när man är nöjd med sin läkare o sjukvården. De är värt att skrytas med. Oftast tycker jag man mest läser typ på FB om hur missnöjda alla är med den. Jag gillar också min läkare, han är klart godkänd. Träffar honom 1 gång om året och tar prover.

De här med ständiga smärtor måste vara fruktansvärt. Visst inte de fanns smärtblockad, hoppas de hjälper. Migrän vid 13, fy tusan, har någon på jobbet som har migrän ganska tätt, själv har jag inte mycket i huvudet så jag har heller sällan ont där. Kan få lite känning när de regnar , då sväller sågspånet.

Kamiz o go torsdag

Karin Eklund sa...

Givetvis håller jag tummarna hårt för din skull! Ont i ryggen är för j-t.
Bort, bort med det nu!
Grattis rill din husläkare och tack för att du lade ut första bilden!
En riktig vinnarbild!

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken jackpott att ha hittat en så bra husläkare! Min är riktigt bra han med, tycker jag.

Hoppas nu att blockaden fortsätter att hålla som den ska.

Susjos sa...

Underbart med din husläkarmottagning, stort Grattis!!!
Jag är ganska nöjd med vår husläkarmottagning här också, har aldrig varit med om att få tid så snabbt som här, och att de även har öppet på lördagar!

Men ännu mer Grattis till dej och den braiga smärtblockaden, håller tummarna superhårt att det ska hålla i sig!!!!!
Stor Kram!!!!

LillaSyster sa...

Håller båda tummar och tår, smärta är sådan energitjuv.

Paula Merio sa...

O va skoj att höra, jag håller alla tummar och tår för att du blev och förblir smärtfri....för all evighet, amen! Och grattis till en fin vårdcentral med bästa doktorn. Avundsjuk, moi? Ja så in i h---vete! Men inte för att jag missunnar dig utan jag bara önskar fler kunde säga detsamma.
Men du, vet du att jag tror det är första gången någonsin som jag säger: du har mer snö än jag! Ett rekord väl värt att minnas!