fredag 4 maj 2018

När man inte fattar grejen

Har upptäckt en rolig bloggutmaning som bland annat Klimakteriehäxan och Annette deltog i. Måste säga att den är så skoj att jag inte kan låta bli att också lägga upp tre bilder till temat ”När man inte fattar grejen”.

Hel och ren
Kläder ska vara hela och rena. Så sa i alla fall min mamma alltid när jag var liten. Mig vetande gäller denna ”regel” fortfarande i dag, när man lämnar in plagg till secondhandbutiker. Helt bortsett ifrån att jag inte fattar grejen med trasiga jeans som kostar mycket pengar, så undrar jag om exempelvis Myrorna skulle ta emot dom.


Studentkostym
Fattar inte heller grejen med den här studentkostymen. Denna säljs alltså i en butik (tror det var hos Tiger of Sweden). Att studentkostymer kan ha olika färger inklusive vitt köper jag rakt av, men vad är poängen med att kostymen ser ut som en studentoverall. Namnen och hälsningarna har ju ingen koppling alls till studenten. Dessutom kan den väl bara bäras en enda gång.


Prylnörd
Är ingen prylnörd (bortsett från en ansenlig verktygssamling som aldrig har använts). Så jag fattar inte grejen med att man alltid måste ha det senaste i elektronikväg till exempel. Jag menar varför ska jag köpa en iPhone 10 när min nästan sju år gamla iPhone 5S fortfarande fungerar alldeles utmärkt.Uppfinnaren av detta roliga veckotema är Kulturkollo.

14 kommentarer:

Ditte sa...

Skönt att det är fler än jag som inte fattar grejen. Detta med trasiga jeans? Till vilken nytta och betala pengar för trasiga saker. Och mycket pengar dessutom.
Studentkostymen - ja kanske för någon desperat person som inte syns men helst vill bli sedd.
Och telefoner som ständigt ska bytas. Förstår absolut inte.
Verkar som om konsten att stå emot helt har kommit bort.
(Har läst boken under telefonen. Skakande läsning...)

Gillade verkligen temat här. Och jag inser att det är mycket jag inte fattar.

Paula sa...

Hej, det första uttrycket trodde jag också gällde för både egen del eller om man skänker bort. Dessvärre lämnar folk in kläder som varken är tvättade eller hela. I en sopsäck med kläder kan vi hitta kanske två plagg som vi kan sälja vidare, resten får slängas. Då tycker jag personerna i fråga kan kasta sina lump själva...faktiskt.
Upplyft efter kvällens konsert försöker jag varva ner för att orka med att vakna till väckarklockan imorgon. Jaja, jag vet, det är inte ofta! Trevlig helg!

Geddfish ♥ sa...

Man får faktiskt lämna in gamla trasiga kläder och skor till Kapp-Ahl, som lump. Men klart inte skitiga. Man får en symbolisk check, som aldrig går att använda. Men blir världen rikare av återanvändning ist soporna, så är det väl bra!
Jag förstår inte heller varför man måste byta mobil. Jag gör det bara när den "nygamla" lägger av och det är tyvärr alldeles för tidigt, i mitt tycke, men tror de är programmerade så, ajaj.
God natt!

Anki sa...

Kan bara hålla med - jag fattar inte heller grejen med att köpa trasiga kläder - och det till väldigt dyra pengar!
Inte fattar jag vitsen med kostymen du visar heller - totalt opersonlig och dessutom ful!
Och denna teknik som måste uppgraderas till det senaste - totalt ofattbart när grejorna fortfarande fungerar.
Den här veckan startar Eurovision Song Contest - inget jag tänker följa, men jag undrar hur Australien kan vara med ... hur hamnade de i Europa? Det fattar jag inte!

Steve sa...

Det är väl för väl att man inte fattar allt.

Marie i Skrifvarstugan sa...

Varför måste folk ha det allra senaste, mobiler, kläder, möbler och annat. Människan jagar vad då.....något de saknar inombords....

Tack för ett trevligt inlägg :-)

Carita Liljendahl sa...

Det går tydligen att göra pengar på allt (menar studentkostymen) ... :-D

ulla maria johanson sa...

Inte heller jag fattar grejen med att lägga stora pengar på trasiga byxor. Konstaterade emellertid härom dagen att jag faktiskt inte behövde byta om innan jag gick ut och promenerade utan istället skulle vara modernare än vanligt i mina slitna och trasiga målarjeans.
Vad gäller studentkostymen ses det nog som en smart idé att kunna få någon att köpa opersonliga kläder som garanterat ingen vill bära mer än en gång.

PS Kul kommentar om IKEAs parkering i Haparanda såg jag för ett antal år sedan ett reportage om hur hängivna shoppare tillbringade semestern där och fascinerades av deras köpsug utan att bli särskilt sugen på att följa i deras spår. Numera har ju shopping blivit ett intresse att nämna i sitt CV och Ullared är fullbelagt i både stugor och på campingplats. (Hörde några ensamstående män som pratade om att det blev fantastiskt goda raggresultat om man hyrde stuga där som ensamma tuppar på hönsgården när varuhuset stängt och damerna gärna ville visa upp dagens fynd.)

Emma, Sol som sol? sa...

Haha!ALDRIG att jag köper trasiga kläder eller de som ska se slitna ut, Det är väl det jag ska göra själv, liksom!

Stod i kön på Mercadona för ett tag sedan och tittade på jeansdräkten kvinnan framför mig hade på sig. Vet fortfarande inte om målarfärgen var där när hon köpte byxorna, det var liksom lite färgglada stänk. Fast jag skulle tippa på att de var köpta så eller att hon splattat dem medvetet själv.

Annette sa...

Jag är inte heller någon prylnörd, och blir irriterad när man mer eller mindre måste byta ut sin mobiltelefon därför att den inte klarar uppdateringarna längre och blir full av buggar som inte går att lösa därför att nya versionen av programvara är för stor för telefonens kapacitet. Jag hade en iPhone 4s som jag var jättenöjd med, tills den började hänga sig och det inte gick att svara när någon ringde. Ganska opraktiskt. Jösses, minns inte vad jag har nu, om det är en sjua eller åtta, men den är bra. Dock har den börjat låsa sig när jag skall fota. Here we go again... Du måste ha fått ett praktexemplar av iPhone som får den att fungera fortfarande. Till och med i butikerna har de kastat mobilskalen till fyror och femmor. Det är sant. Jag frågade varför de inte hade några, och de svarade att de kastat dem. Ett sätt att få folk att köpa nya telefoner. Jag skall ändå inte klaga, jag gillar min smartphone och det är bra mycket roligare med den än med min gamla mobiltelefon som var just en telefon, med uppfällbart lock.

Annette sa...

Hur kunde jag missa boken?! Vad tycker du om den? Jag har inte läst just den av henne, men började läsa hennes senaste, Judasvaggan, som jag lagt åt sidan och väntar på kraft att läsa vidare. Så hemskt när det är barn som drabbas. Judasvaggan är ovanligt rå tycker jag. Jag fick frågan från förlaget om jag ville intervjua författaren, men jag som inte ens kan läsa klart boken tackade nej med den förklaringen. Jag skall ge boken en chans igen, så får vi se om det går bättre.

Eva Trillian sa...

Kul tema :)
Fattar inte heller grejen med en hel massa som samhället bjuder på :)

Husbilen-Ellen sa...

Mycket jag inte fattar. Kan instämma i dina exempel.

Christian Lehmann Gisler sa...

Håller heeeelt med dig framförallt vad gäller trasiga kläder vilket bara blir värre och värre ibland håller de knappt ihop... :(