tisdag 8 maj 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 19 – ”Komplicerad”

Ändå sedan Sanna startade den här roliga utmaningen för cirka 1 1/2 år sedan har jag inte haft några problem med att hitta motiv till orden. Men idag stödde jag på komplikationer måste jag medge. För temat är helt enkelt svårt. Självklart hade jag kunnat visa er Benidorm högsta byggnad igen - Intempo, men det har jag gjort så många gånger. Skyskrapan såg visserligen väldigt bra ut på arkitektritningarna, men visade sig vara betydligt mera komplicerat när man väl satte igång med bygget. Det är inte klart än.
I stället lägger jag upp två dagsfärska foton.


Antar att ni skrattar nu, vilket ju är meningen att ni ska göra när ni besöker den här bloggen;-) Men bakverk är för mig en av de mest komplicerade saker jag kan tänka mig. Det är kanske därför jag aldrig har bakat något. Det räcker med alla recept och ingredienser som ska blandas för att få mig ur balans. Hur f*n använder man jäst till exempel...


Den här boken rekommenderar jag skarpt. En bladvändare, vars handling är väldigt komplicerad. Jag lovar!


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Fler komplicerade bidrag hittar ni här.

PS. Kikar in hos er senare, när temperaturen på balkongen har sjunkit;-) 23 grader i skrivande stund:-)DS.

22 kommentarer:

Annette sa...

Komplicerad handling men ändå en bladvändare låter lockande! Skall kolla upp den boken, tack för tips!
Att baka är inte så komplicerat om man övar litet, men jag gör i alla fall misstag hela tiden ;) Och apropå jäst så blev mina första lussekatter hårda som stenar, men mina föräldrar har alltid varit toleranta så jag fick fortsätta att experimentera i köket. Nu blir det ok fler gånger än det blir misslyckat i alla fall :)
Njut vidare på balkongen, vilken härlig tid det är!

Ditte sa...

En toppentolkning av veckans bidrag. Och jag satt också fast i veckans ord och simmade sakta upp som i sirap.
Och visst kan det vara komplicerat att baka.( Men man kan baka utan jäst - scones t.ex) Jag bakar inte heller så ofta men maken bakar bullar och matbröd och i övrigt är båda döttrarna bra på att baka. Men man kan ju handla det färdigbakade.
Tack för boktipset. Har just avslutat Flaskpost från P av samma författare.
Skönt med denna värme hemma. Passa på att njuta.

FREEDOMtravel sa...

Att baka är krångligt, jag håller med! Jag tror inte att jag gett mig på den svåra konsten någon gång. Möjligtvis att jag gjorde chokladbollar i 6-årsåldern ;)

Gerd ♥ sa...

Ja, du ser. 15,8 grader på min balkong. Det måste vara komplicerat att jag har så lite och du så mycket. alltså har min balkong större vindfång ;)

Jag skrattade gott åt dina bagerifunderingar. Har du aldrig bakat? Jag ska inget säga, jag har upphört att baka, den genen från min mamma har gått av ;)

Tack för ett gott skratt och dagen idag har varit helt underbar!

KajsaLisa sa...

Måste erkänna att jag också fick problem. Men bakelserna var både komplicerade och fina. Författaren har jag aldrig läst.

Helén sa...

Jag tycker du lyckades väldigt bra med din tolkning av temat. Jag skrattade gott åt texten till första bilden. Tur att vi alla är olika och något som jag tycker är komplicerat tycker du kanske är plättlätt.
Boken har jag lyssnat på, den var riktigt bra men det är de flesta i serien om avdelning Q.

Ama de casa sa...

Haha! Håller med dig fullständigt när det gäller bakning, och då särskilt med jäst. Har misslyckats kapitalt med detta krångliga många gånger i min ungdom, så nu har jag gett upp och överlåter det till experterna. Tänkte dessutom påstå att jag inte äter så mycket bakverk, men det är verkligen ljug just nu när vi precis har kommit hem från superläckra efterrättsbufféer på båten :-)

Den boken är nog inget för mig. Komplicerade handlingar gör mig bara förvirrad... ;-)

Anki sa...

Tycker du klarade uppgiften alldeles galant - jag tycker också det är komplicerat med bakverk :)
Funderar fortfarande på hur jag ska lösa veckans tema ...

Vilt og vakkert sa...

Heisann, da er vi flere som synes dette temaet var komplisert, men vi har klart det likevel, med glans!
Det som er så dumt med bakverk, er at det tar lang tid å tilberede/bake det mens det tar kort tid å spise det...
vipps så var den kaka fortært og kaloriene lagt seg på baken... Ha fine dager ;:OD)

nalta norrland sa...

Har funderat en tid...
borde Ni inte ha åkt i väg till solen i Spanien för länge sedan,
trodde Ni alltid åkte så där fram på våren?
Yes det är sånt som jag funderar över...

Kanske är det komplicerat...
därför Ni inte åkt till Benidorm ;-)

Bakverk är allt från lätt till svårt och ibland omöjliga ;-)
Jag bakade faktiskt igår...
försvinnande gott, jag hann inte ens ta en bild.

Christian Lehmann Gisler sa...

De dära fotoutmaningarna är sannerligen roliga och nog har du löst det bra även denna gång :)

Steve sa...

Såna där sötsliskiga bakverk är definitivt inte min likör.

Paula sa...

Haha, min hjärna orkar inte med komplicerade intriger i deckare. Lite lättare tycker jag det är att följa med när jag ser en tvserie eller film men i bokform tappar jag bort mig helt. Däremot kan jag helt hålla med dig att bakning är komplicerat, oavsett vilken typ. Nog har jag bakat i mina dar, framför allt matbröd, aldrig kakor eller bullar eller tårtor, sånt köper man färdigt eller?

ulla maria johanson sa...

Haha, det verkar som om vi ogillar resp. gillar samma typ av komplicerade saker. Tröttnar redan när jag ser längden på receptet och orkar inte läsa det och än mindre försöka mig på att omsätta ord till handling. Selfies läste jag med lätthet och uppskattade mycket. Har idag börjat med "Vi mot dem" som också verkar bjuda på välbyggda komplikationer.

Husbilen-Ellen sa...

Håller med om att kondisbitar är komplicerade och tar tid och så är de slut på några sekunder eller minuter om man riktigt njuter. Baka bullar och rågbröd är betydligt enklare.

Carita Liljendahl sa...

Hurraa - du gav mig en idé till detta svåra tema...
Det finns ju mycket som är komplicerat, allt kan man inte nämna på en blogg...
men jo, bakverk är komplicerade för mig också, men jag ska inte stjäla DEN idén.

Musikanta sa...

Det är faktiskt roligt när intrigen är så komplicerad att man inte gissar vem som är boven direkt när man börjar läsa en deckare. Och visst ser dina bakverk oerhört komplicerade ut. Det är väldigt enkelt att använda jäst om man t.ex. ska baka bullar. Man rör ut ett paket i lite socker först innan man fyller på med ljum mjölk. Det är viktigt att mjölken är fingervarm - är den för varm eller för kall jäser inte degen.
Ingrid

Byblixtra sa...

Ja, visst är det imponerande med bakverk. Jag skulle inte heller få till sådana där snygga skapelser. :-)
Tack för boktipset!

"LillaSyster" sa...

Baka som är så roligt!
Fina komplicerade bakverk du hittat, jag hoppas att de smakade bra =) Fortsatt varma härlig dagar - som jag längtat! Ha en fin helg.

amo sin blogg sa...

Så mange spennande variasjonar du har tatt med som passa til tema.
Du er flink til å tolke alle oppgåver.

Anni sa...

Jag är bättre på att baka än på att läsa deckare. Nu blev jag sugen på choklad.

Gemsofmylife sa...

EN TILL SOM INTE FÅR IHOP KOMPLICERADE BAKVERK JAG ÄR DOCK NÖJD BARA DOM ÄR GODA ;) oj stort skrivet inte meningen att skrika haha
Tack för boktipset måste läsas :) kram