söndag 31 maj 2015

Skyltsöndag 15: ”Fyndigt”Man kan ha många åsikter om reklam. Man kan gilla eller avsky den. Sedan kan man faktiskt också snubbla över reklam på det mest oväntade stället och tycka att den är väldigt kreativ och fyndig.

Östra Station
Som ni vet åker jag dagligen med lokaltåget Roslagsbanan från Täby Centrum till slutstationen Östra Station i Stockholm. Jag stiger av tåget, går några meter på perrongen och tar rulltrappan ner till någon av bussarna som tar mig till jobbet. Allt går på mellan 12 till 15 minuter och jag har autopiloten på;-)

Rulltrappan
I veckan studsade jag dock till rejält. De gråa, tråkiga rulltrapporna hade helt plötsligt fått färg. Ooooops! Snacka om att vakna till och växla över till ”manuell mode” (bild 1). På hemvägen (samma som ovan, fast tvärtom) studsade jag lite högre om det nu går. Jag kollade texten på de gula rulltrapporna (bild 2).

Fyndigt – japp!
Reklamknepet av Täby Centrums ägare Unibail-Rodamco är bra, mycket bra. Det är så himla fyndigt och roligt! Annorlunda och helt i min smak. Idén alltså. Sedan var det inte så lätt att fota den enda rulltrappan som gick åt rätt håll (bild 3). Det fanns ju faktiskt folk som ville hinna med tågen också. Å japp – de svor åt mig och knuffade mig åt sidan, men jag halvlyckades i alla fall:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den bara.
En lista på alla som gillar att skylta på söndagar hittar ni här.

Det här är mitt 91:a inlägg till Blogg 100. 91 down, 9 to go.


20 kommentarer:

Ama de casa sa...

Helt klart en slående reklam. Den mesta reklamen är bara dum och man undrar ibland vad det riktigt ÄR dom gör reklam för. Men ibland kommer det riktiga gobitar. Som den du hittade till exempel :-)

sv: Jag tyckte att filmen talade för sig själv, men du var inte ensam om att undra så jag la till detta i inlägget:

På förekommen anledning kommer här en förklaring. Stället vi åkte till hette "Caravaca de la Cruz". När killen i gps-en uttalar det så låter det som han säger "Kaaravacka dom la grus". Haha! Det låter väldigt skoj emellanåt när han ska uttala orter och Ama skrattar gott. Är förmodligen ovanligt lättroad...

:-)

Geddfish ♥ sa...

Gult, är inte alls fult. Här gjorde det sig väldigt bra istf allt grått, som brukar va.
Fyndigt.
Ha det så bra, och här kom solen nu, men fy sjuttan vad kallt och blåsigt det är!

Carita Liljendahl sa...

Just det! Fyndigt, annorlunda, roligt och en sådan pigg färg. Helt rätt av TC - ett sådant köpcenter KAN man ju inte lämna :-)

Stare Ström sa...

Sånt piggar upp en gråmulen vardag! :-)

Monica sa...

Sorry Beate inte vackert och luktar
lite storhetsvansinne:-)
Ha en skön kväll:-)

FREEDOMtravel sa...

Bra reklamidé! Man påverkas definitivt av reklam tycker jag, oavsett om man tycker att det är lite roligt och fyndigt, om man blir sugen på nåt... eller om man blir irriterad ;)

cissi sa...

När det gäller reklam verkar fantasin var obegränsad och i bland får dom till det riktigt bra! :)

Margareta sa...

Härligt, jag hann knappt trycka på publicera och så var du där. Kommer inte att kommentera längre ner men absolut kolla lite. När vår grupp åker till Sthlm i november - då kan du ju också vara där =) Fotomässan, vi har mål och resor i planeringen. Just nu är sambo på resa med sina syskon i Prag och jag har bett honom kolla in läget för oss fotonördar.

Tack för kommentaren om vår hemsida, jag jobbar på det och hoppas att det blir något bra tillslut.

Mias Mix sa...

Verkligen kreativt och fyndigt! Gillas mycket :)

Susjos sa...

Härligt med färg, å snacka om reklam!

Unknown sa...

Nä jag gillar grå råa ytor.
/Kiki

Steve sa...

Jag är lyckligtvis förskonad från reklam i min utemiljö.

Anki sa...

Häftigt... och kreativt:)
Tack för snälla ord och tack för länken till folkmun.se - där kunde man hitta många konstiga synonymer och förklaringar :)

Annette sa...

Nu åker jag inte rulltrappa i min vardag, men att mötas av de här gula skulle pigga upp rejält på morgnarna! Gillas! Gillar reklamen också, har svårt att tänka mig att någon vänder på grund av reklamen, men kul ändå :)

Har lagt upp recept på de randiga Ahlgrens pannacottorna i bloggen nu om du vill se: https://justnujusthar.wordpress.com/2015/05/30/italiensk-trerattersmeny/
Scrolla ned till slutet, det kommer förrätts- och varmrättsbilder först.

Ha en bra dag!

cat sa...

Mycket annorlunda och fyndigt! Gillar även den gula rulltrappefärgen.

Anni sa...

Det var onekligen en kul reklam, sedan vet jag inte om den direkt lockar fler att handla - men namnet läggs ju på minnet!

Ang mina bokade helger så är det inte fullt så allvarligt som det låter, det räcker med en liten sak ena dagen för att jag inte skulle kunna åka till södraste delen av landet. Och en av helgerna är bokad "tom" för återhämtning ;-) Dessutom styr jag ju mina arbetsdagar som egenföretagare, så jag kan ha en helt ledig dag en vardag.

Life of Johanna sa...

Verkligen kreativt och läckert. :)

Tack gillar bilden mycket. Dock får du vässa synen lite för det var varken vinterstövlar eller gummistövlar jag hade på mig, det var mina fina vår/sommarstövlar jag hade på mig. Hade jag haft de på vintern hade jag glattat runt och frusit fötterna av mig :)

Anita Malta sa...

Gillar den gula färgen som verkligen piggar upp en vanligtvis ganska trist miljö !! ...känns ju nästan som man bara måste till Täby och shoppa ;-)
Jodå, jag skyltar som sjutton men det syns inte. Satt minst en timme eller mer igår och filade på tre olika skyltar innan jag gav upp eftersom jag aldrig blev nöjd, tro det eller ej ;-) Återkommer (förhoppningsvis) nästa söndag då (om) jag filat färdigt !!

Eva Trillian sa...

Reklam som gjorde stället lite soligare, ljusare och gladare :) för rulltrappor brukar ju inte var någon fröjd för ögat direkt, i vanliga fall!

KajsaLisa sa...

Kul koncept med rulltrappor, finns det platser som är skyltfria egentligen :) Tack för att du kör den här grejen, nu fick jag chansen att blogga ikapp #Blogg100 lite.