onsdag 20 maj 2015

Onsdagsblandning

Kan med stor glädje berätta för er att det idag, den 20 maj 2015, inte har regnat en endaste droppe – än. Solen kom till och med fram då och då. Det är nästan två veckor sedan det hände senast. Nästan så att man vill fira. Å eftersom det är onsdag så…

Regnkappa

Självklart litade jag inte på väderrapporten utan tog på mig min vita regnkappa som jag förresten tvättade i lördags. I morse såg den ut om på bilden. Vit är en totalt dödsdömd färg - åtminstone i det här hushållet.

Ensamt


Kan inte heller låta bli att visa er vad ensamhet kan innebära om man är en blomma i Vasastan. Just ifall att ni inte ser blomman i den läckra lila blomkrukan på 6:e våningen lägger jag upp en zoomad bild också.

Hippo

Sist men inte minst vill jag gärna att ni hälsar på Hippo – flodhästen som på latin heter hippopotamus amphibius. Nej, tyvärr är han inte min utan kollegan Inger fick honom av sin dotter. Hippo är ingen vanlig flodhäst heller utan en så kallad dörrstoppare som ska hålla dörrarna öppet på Ingers segelbåt. Visste inte att segelbåtar har dörrar. Tänk vad man lär sig. Tyckte väldigt synd om att han inte fick tjänstgöra som dörrstoppare på mitt jobb. Tror han hade kommit väldigt bra överens med vår kontorshund Perro.

Det här är mitt 80:e inlägg till Blogg 100. 80 down, 20 to go.

17 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Blomkrukan må vara ensam i sitt slag på Vasagatan - men du såg den :) Mission accomplished!
HippoHippo Hurra!

Steve sa...

Stackars blomma där på 6:e våningen! Här ute på landet hade den säkert fått sällskap.

Eva Trillian sa...

I Vasastan ... då'rå! ;)

Olga T sa...

Just nu skrattar jag mest åt att det du skrev om dörrar i segelbåtar. Tänk vad mycket man kan komma på som man aldrig funderat över. Idag ställde jag frågan till en vän om hur man ändrar bensinpriset på de stora skyltarna på obemannade mackar. Vi åkte förbi samma mack två ggr idag och andra ggn var priset 1 kr högre än innan. Har någon varit där och klättrat? Finns det en instrumentpanel där någonstans eller är det fjärrstyrt? Vännen hade aldrig ens funderat över det hela och visste inte heller. Så nu har vi något att utreda ;)
Skrattade också åt din vita regnkappa. Snyggt men känsligt med vitt, men samtidigt mest tacksamt att ta bort fläckar på.

Susanne sa...

Men så söt Hippo är, en sådan borde vi verkligen ha på kontoret.

Stare Ström sa...

Vitt är omöjligt redan från början. Gillar hipposen och snyggt att lägga märke till blomman!

Mias Mix sa...

Tänk om alla dessa balkonger vore fulla med blommor! Tycker det låter jätesnyggt med vit regnjacka, men förstås inte så praktiskt... Ni måste ha världens roligaste jobb!!

KajsaLisa sa...

Vitt är ingen vidare färg på kläder som man använder ofta. Vita jeans har jag gett upp med. Kul sätt att montera en blomkruka. Om du kollar noga så går det att sätta upp två till på samma sätt, sätter man upp andra så tippar dom.

Monica sa...

Med tre hundar är vit NONO
Flodhästen vill jag ha den är ju så söt:-)
Solen skiner och fåglarna sjunger ha en bra dag;-)

Anki sa...

Vill ha! Hippo alltså... såå himla söt!

Ama de casa sa...

Grattis till finvädret! :-)

Vita kläder har jag gett upp på för länge sen...

Stackars Hippo som ska sitta och bli klämd hela tiden. Rädda honom! :-D

Life of Johanna sa...

Läckert med den ensamma kruka på vån 6 och så söt Hippo är :)

Ja, jag brukar ha käften med mig, men jag blev helt stum i att han missa babyskyddet och att han se inte sa något, han titta inte ens åt vårt håll.... miffo! Ja det var kanske tur.

cat sa...

Vita kläder är lika med söl och smuts. Trots detta gör jag idoga försök att klä mig i vitt, speciellt så här års.
Den lilla blomman lyste ändå upp balkongen i all sin ensamhet.

Kanske kan ni fixa en egen Hippo till kontoret. Fast ni har väl inte så många dörrar i ert kontorslandskap.

Ama de casa sa...

sv: Jag är djupt impad att du engagerar dig såpass att du ser snabbgenomgången av storschlagern :-)

Ja, jag hoppas verkligen att susjos får bättre platser ikväll - mycket bättre! Men hon är ju en fena på att roa sig där i schlagerkretsarna i alla fall :-)

Kicki sa...

I min ungdom hade jag en vit jacka som jag råkade gå färg på och muddarna på den blev lösa och stora! I vuxen ålder har jag haft en vit dunjacka (finns i garderoben) som var omöjlig att hålla ren i ärmsluten!
En kruka, en blomma att vattna och den hittade du!!

Unknown sa...

Skön manchester, för det är väl det hippo är täckt utav?
Kul spaning på stan.
/kiki

Unknown sa...

Skön manchester, för det är väl det hippo är täckt utav?
Kul spaning på stan.
/kiki